Neke stvari je bolje precutati
Mislim, cemu 6-7 obroka dnevno? Nece ti ubrzati metabolizam, nece ti poboljsati iskoristivost hrane, taj "magicni" 24 sata dostupan protein ti nece ama bas nista pomoci ni odmoci u sintezi misicnog tkiva.
Ono sto hoce uraditi je to da ce ti pojesti vrijeme, zivce i volju za treningom. I gledace te ljudi kao budalu, to ti je onako bonus, jer trcis jesti svaka 2 sata.
Evo covjek je ovdje objasnio, nemoj se naci uvrijedjenim vec procitaj:
http://www.leangains.com/2011/09/fuckarounditis.htmlNe gubi se u detaljima i glupostima oko hrane i ultra nabudzenih treninga, pa ne znam kad sam brojao kalorije, unesem dovoljno proteina, ostalo ni ne gledam, ako pojacam ostalu hranu rastem, kad se hocu rezati smanjim unos ostale hrane i gotova prica. Kakve pahuljice, aronije i cudesa...
Ako budes jak - izgledaces dobro, osjecaces se dobro i kraj price.
Ako hoces da budes velik a da ne dizes ni 1x tjelesnu tezinu, pravac apoteka ili iza pulta, jer ti tegovi nece pomoci.
Evo samo naguraj na ovaj srednji nivo razvoja snage uz 10-12% bfa, pa mi se javi kako izgledas kad to dosegnes. Ako budes nezadovoljan, alal vera, onda idi na advanced ili se bodi. Vjeruj mi, prirodno neces izgledati impresivno bez debele zaledjine u snazi, i naravno pristonom nivou masti.
Strength Goals: Intermediate
Bench press: body weight x 1.2
Chin-ups or pull-ups: body weight x 1.2 or 8 reps with body weight.
Squat: body weight x 1.6
Deadlift: body weight x 2