banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 02 Apr 2014, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
No problemo, cim stignem kuci, saljem.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2014, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Treba mi mišljenje pa čak i savjet ali molio bih vas bez filozofiranja i podjebavanja jer mi je ova stagnacija stvarno dokurčila i ne mogu riječima opisati koliko me sve to frustrira. Večerašnji trening nije ni na šta ličio. Isto kao i prošlog petka.

Naime standardno stagnacija je prilikom izvođenja potiska šipkom na ravnoj klupi ili ti flat barbell bench press-a.
Odlučio sam prestati s tom vježbom u naredna dva mjeseca i raditi kosi i kontrakosi bench press a na ravnoj klupi bih radio s bućicama. Takođe mislim da bih mnogo više trebao forsirati ramena(pogotovo prednje rame) i triceps u odnosu na vježbe za prsa jer očito je tu i problem. Od ostalih složenih vježbi mrtvo dizanje i čučanj ću i dalje raditi jer mi i jedna i druga dobro idu.

Navešću vježbe koje imam u planu rotirati(nazivi vježbi su na engleskom jer mi je nekako lakše tako napisati):

Ramena:

Military press
Clean and press
Press behind neck( ipak bih je radio ali bih spuštao samo do ušiju)
Dumbbell shoulder press
ponekada ubaciti kao pomoćnu vježbu i dumbbell rear lateral raises

Trapez:

Shrugs

Kvadriceps:

Back Squat ( nekada bih umjesto ove probaoFront Squat)
Lunges ( sa bućicama ili šipkom na leđima)

Zadnja loža:

Romanian deadlift
Goodmornings

Listovi:
Standing calf raises

Leđa:

Deadlift
One arm dumbbell rows
T-bar rows/bent over barbell rows
Pull ups

Prsa:

Incline bench press
Decline bench press
Dumbbell flat bench press
DB Flys
Chest dips

Triceps:
Board press
Rack lockout
Dips
Close grip barbell bench press
Skull crushers
Reverse cable pushdown
Overhead triceps extension

Biceps:

Chin-ups (bodyweight or weighted)
Seated alternate dumbbell curls

Forearms:

Plate pinch

Farmer's walk (dumbbells in each hand) - ovu vježbu bih definitivno probao i čak možda pokušao napraviti onakve iste šipke samo kupiti tegove da mogu probati i u vikendici jer ima dosta prostora van nje.

Sljedeća stvar odnosi se na prehranu.

Koliko god ja pokušavao pripremiti tih 5-6 kvalitetnih obroka dnevno, ne ide. Problem je u nedostatku vremena. Ja bih morao pored svih obaveza još ostati do nekih doba i kuhati za sutra ali onda uskraćujem sebi mogućnost da legnem ranije.
Znam da su mnogi "alergični" pri samom pomenu na gejnere ali sam kontao možda da ipak razmislim i o toj opciji gdje bi mi jedan obrok bio i mass gainer shake a ostala 4 bili bi kvalitetniji obroci.

O odmoru ne bih jer to zavisi isključivo od mene.

Interesuje me mišljenje o ovome što sam napisao.

Nakon večerašnjeg "treninga" bijesan sam ko ris uslijed neuspjeha jer ovakvo stanje traje izvjesno vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2014, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Zaboravio sam napomenuti da se želim skoncentrisati isključivo na trening snage.

Povremeno bih ubacio i deload week.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2014, 22:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 01:28
Milane Milane, pa mislio sam da i vrapci znaju da anavar, deca, i metenolon ojacavaju tetive :)

A Nenade, pokusaj

http://www.youtube.com/watch?v=JcjW__VbQxI

Ili se ubodi?

Shala. (Mozda i nije)

Ako hoces jaci BP, jednostavno je, jacaj sve vertikalne i horizontalne prese. rame/tric/pec

Fokusiraj se na 2 glavna lifta, i pomocne vjezbe za probijanje sticky pointa.
Tako ljudi decenijama rade, i, neces vjerovati, pali.
Bez zajebancija sa 100 razlicitih vjezbica.

Zagrijavanje, glavni presovi, > pomocne vjezbe koje su u funkciji daljeg razvoja snage. Radi cesto lift koji hoces da ojacas, dakle barem 2x sedmicno grudi, samo teski potisci sa klupe i teski vertikalni potisci, dakle military sa sipkom, i stojeci. izbjegavaj bucice jer gubis snagu na stabiliazciju pokreta, optimizuj potrosnju enegrije - koristi sipku.

https://www.youtube.com/watch?v=f3EuCSe7pUA

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2014, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka

sagitarius je napisao:
Milane Milane, pa mislio sam da i vrapci znaju da anavar, deca, i metenolon ojacavaju tetive :)

A Nenade, pokusaj

http://www.youtube.com/watch?v=JcjW__VbQxI

Ili se ubodi?

Shala. (Mozda i nije)

Ako hoces jaci BP, jednostavno je, jacaj sve vertikalne i horizontalne prese. rame/tric/pec

Fokusiraj se na 2 glavna lifta, i pomocne vjezbe za probijanje sticky pointa.
Tako ljudi decenijama rade, i, neces vjerovati, pali.
Bez zajebancija sa 100 razlicitih vjezbica.

Zagrijavanje, glavni presovi, > pomocne vjezbe koje su u funkciji daljeg razvoja snage. Radi cesto lift koji hoces da ojacas, dakle barem 2x sedmicno grudi, samo teski potisci sa klupe i teski vertikalni potisci, dakle military sa sipkom, i stojeci. izbjegavaj bucice jer gubis snagu na stabiliazciju pokreta, optimizuj potrosnju enegrije - koristi sipku.

https://www.youtube.com/watch?v=f3EuCSe7pUA

Trening prsa sam i radio 2 puta sedmično i vidim da baš to i nije rješenje. Mislim da su mi tricepsi ti koji su slabi.Probaću se više fokusirati na triceps i ramena jer mislim da me to koči. Ako bih radio prsa i 2 puta sedmično morao bih trening ramena i dalje raditi istog dana kada i noge. Za sada mijenjam pa ću vidjeti nakon određenog vremena kako će ići. Neću nastaviti na dosadašnji način jer mi je stvarno dosta tapkanja u mjestu. Ne mogu raditi teške potiske sa klupe ako realno ne mogu ni pomaknuti tu kilažu. Danas nisam mogao prevaliti ni 85kg. Tako da teški potisci na ravnoj klupi otpadaju. Jedino forsirati potiske na kosoj klupi.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Intersport

Gdje je ovaj Intersport?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 08:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
sagitarius je napisao:
izbjegavaj bucice jer gubis snagu na stabiliazciju pokreta, optimizuj potrosnju enegrije - koristi sipku.

Nisam siguran da je ovo baš najtačnije....baš to što se troši na stabilizaciju pokreta mu može pomoći da diže više sa šipkom u budućnosti. U pokušajima da se stabilizuje pokret kod korištenja bućica aktiviraju se i jačaju mišići koji inače svi zapostavljaju koncentrišući se na glavne mišićne grupe. Te manje mišiće skoro niko i ne radi kod nas, a njihovo jačanje može samo doprinjeti sveukupnom povećanju naše fizičke spreme.
Whotanoob je napisao:
V@nja je napisao:
Intersport

Gdje je ovaj Intersport?
U Merkatoru na spratu. Šta tražiš?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tražim one gume za jačanje podlaktice.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 10:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pogledaj i u SportVision-u na Malti....Oni imaju opreme, a znatno su jeftiniji od preskupog Intersporta.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Ako kupis javi koliko kostaju, i ja sebi planiram.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka

Nešto što sam davno obećao.

http://s000.tinyupload.com/index.php?fi ... 8251963727

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 01:28
Neke stvari je bolje precutati :lol: :lol: :lol:

Mislim, cemu 6-7 obroka dnevno? Nece ti ubrzati metabolizam, nece ti poboljsati iskoristivost hrane, taj "magicni" 24 sata dostupan protein ti nece ama bas nista pomoci ni odmoci u sintezi misicnog tkiva.
Ono sto hoce uraditi je to da ce ti pojesti vrijeme, zivce i volju za treningom. I gledace te ljudi kao budalu, to ti je onako bonus, jer trcis jesti svaka 2 sata.

Evo covjek je ovdje objasnio, nemoj se naci uvrijedjenim vec procitaj:

http://www.leangains.com/2011/09/fuckarounditis.html

Ne gubi se u detaljima i glupostima oko hrane i ultra nabudzenih treninga, pa ne znam kad sam brojao kalorije, unesem dovoljno proteina, ostalo ni ne gledam, ako pojacam ostalu hranu rastem, kad se hocu rezati smanjim unos ostale hrane i gotova prica. Kakve pahuljice, aronije i cudesa...

Ako budes jak - izgledaces dobro, osjecaces se dobro i kraj price.

Ako hoces da budes velik a da ne dizes ni 1x tjelesnu tezinu, pravac apoteka ili iza pulta, jer ti tegovi nece pomoci.

Evo samo naguraj na ovaj srednji nivo razvoja snage uz 10-12% bfa, pa mi se javi kako izgledas kad to dosegnes. Ako budes nezadovoljan, alal vera, onda idi na advanced ili se bodi. Vjeruj mi, prirodno neces izgledati impresivno bez debele zaledjine u snazi, i naravno pristonom nivou masti.

Strength Goals: Intermediate
Bench press: body weight x 1.2
Chin-ups or pull-ups: body weight x 1.2 or 8 reps with body weight.
Squat: body weight x 1.6
Deadlift: body weight x 2

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:42 
Citiraj:
Mislim, cemu 6-7 obroka dnevno?

A ti unesi 7-8 jaja, 2 parceta hljeba, 800 gr mesa, 200 gr sira i 600 gr rize + povrce i voce u dva-tri obroka...

Citiraj:
Ne gubi se u detaljima i glupostima oko hrane i ultra nabudzenih treninga, pa ne znam kad sam brojao kalorije, unesem dovoljno proteina, ostalo ni ne gledam, ako pojacam ostalu hranu rastem, kad se hocu rezati smanjim unos ostale hrane i gotova prica. Kakve pahuljice, aronije i cudesa...

Ovo ne radi kod svakog, bilo bi super i lijepo, ali ne ide to tako...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nismo svi isti....neki ljudi su se extra stesali L-carnitinom, dok ja nisam skinuo jedva tri kile a trčao ko konj!

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:52 
nepokoreni je napisao:
Nismo svi isti....neki ljudi su se extra stesali L-carnitinom, dok ja nisam skinuo jedva tri kile a trčao ko konj!

L-karnitin ne skida salo vec adekvatan trening i ishrana, bar to bi trebao znati nakon toliko godina u teretani...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
sagitarius je napisao:
Ako hoces da budes velik a da ne dizes ni 1x tjelesnu tezinu, pravac apoteka ili iza pulta, jer ti tegovi nece pomoci.

Evo samo naguraj na ovaj srednji nivo razvoja snage uz 10-12% bfa, pa mi se javi kako izgledas kad to dosegnes. Ako budes nezadovoljan, alal vera, onda idi na advanced ili se bodi. Vjeruj mi, prirodno neces izgledati impresivno bez debele zaledjine u snazi, i naravno pristonom nivou masti.

Mali OT ali moram - gledam na teretani ove "klince" (20 i koju godinu). Svi veci od mene po nekoliko brojeva (a nisam sitan - 182cm, 95kg), a vjezbaju sa nekim smijesnim opterecenjima. Ne tvrdim da sad odmah mora da radi mrtvo sa 300kg, nego cisto mi nenormalno da neko ima "metar preko ledja" a vidim da nema funkcionalne snage. Ali opet, vidim u svlacioni da ih se 90% buba svim mogucim praskovima... Svi bi htjeli da se napumpaju do ljeta :confused2:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 14:56 
Gledaj Mirdza, ako uzimaju supse to je ok, ali ne pomazu oni bas u tolikoj mjeri da ce se nabudziti za par mjeseci...

To su suplementi, dodaci ishrani i nista vise, isto kao sto imas i vitamine u tabletama, tako imas i protein ui prahu... Ne raste se od toga...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Da, shvatam o cemu govoris. Ali ako je neko ogroman (bukvalno) a jedva vuce 50kg na veslanju (na primjer), onda vidis da nesto nije u redu. Mislim, cime se onako naduvaju i koji ce im to...
Ali, u principu smo vec o tome diskutovali - ne zanima ljude zdravlje nego vel'ki bicepsi :-?

Poslednji put menjao mirdza dana 03 Apr 2014, 15:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2014, 15:03 
To stoji, i meni je pomalo smijesno kada vidim nekoga od 100-120 kila da radi veslanje sa sipkom sa 50-60 kg...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]