samo bih se nadovazao na @sagitarius, kao sto on kaze pravo dizanje tek pocinje tik ispod koljena, samo sto je ovako mnogo lakse od npr rack/block pull ispod koljena, jer iako se pocinje tek vuci ispod koljena sipka je vec imala odredjenu brzinu od pocetka zbog elasticnosti sipke tako da se taj momenat kad se zapravo krene dizati teg s poda mnogo lakse prevazidje nego kao kad ti je sipka u rack-u namjestena ispod koljena i odatle kreces iz MRTVE tacke a sipka se nimalo ne savija... pa i sam ervin katona je rekao mislim 2009 godine kad je nastupao na arnold strongman classic da nije navikao na takav deadlift, posto sa obicnom sipkom jako trgne teg od poda a ovdje to ne funcionise, jer zapravo od tog trzaja samo savije sipku i onda kad treba teg odvajati od poda tu zapne, umjesto da krene lakse od pocetka i postepeno ubrza
i nemojmo umanjivati snagu teskasa pogotovo top strongmena, uzmimo na primjer najjace weightliftere u laksim kategorijama, npr uzmimo tipa sa 60kg da radi cucanj sa 240kg sto je 4 puta vise od tjelesne tezine, a vjerujem da takvih u rusiji i kini ima podosta... a eto opet uzmimo nekog teskasa od 170kg koji naravno nece dici 680kg (govorim raw) ali eto dice 400kg, naravno da ce mi biti zanimljivije gledati nekog tamo debelog kako dize 400kg nego nekog zgoljavca sto dize 240kg...
_зока je napisao:
Jok. Al' nisam mislio interesantno u smislu pogledati klip nego ložiti se na ovakve stvari.
a na sta se ti lozis, poziranje bodi bildera?