banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 22 Dec 2013, 16:01 
Realno, neko ko vjezba (bavi se nekim od sportova koji nije BB) neka uzima 120-150 grama proteina na dan dosta mu, to stvarno nije skupo, ostatak povrce i voce i cista racunica...

To je oko 4 jajeta, 200 grama sira, 300 grama mesa i par casa mlijeka... ;)

A koliko kosta mesni narezak ili pasteta? Zaista to nisam kupovao dugo, ali ne vjerujem da je bas jeftinije od 1.5 do 2 km...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 16:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Ko hoće zdravo da se hrani nek uzme herbalife. 550 grama dodoje 80 i nešto maraka, ima dosta proteina, vrhunski to jeste sojini i jos vlakana.

Jeste da 1 kg soja komadica sa 50+% proteina dodje 4 marke i da 200 grama mekinja koje su pune vlakana kosta oko marku i po, al herbalife je herbalife!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Ja se trudim hraniti zdravo, ali dobro si me ispravio popokatepetl, mislio sam vise na visokoproteinsku hranu...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 17:03 
zidarR je napisao:
Ko hoće zdravo da se hrani nek uzme herbalife. 550 grama dodoje 80 i nešto maraka, ima dosta proteina, vrhunski to jeste sojini i jos vlakana.

Jeste da 1 kg soja komadica sa 50+% proteina dodje 4 marke i da 200 grama mekinja koje su pune vlakana kosta oko marku i po, al herbalife je herbalife!!!

Pametni ljudi ti iz HL, dobar marketing i uzimaju paru tako sto prodaju najgore moguce suplemente po najvecoj mogucoj cijeni, ali jbg, tako to ide kod tih tzv. "piramida" sistema... :D

Najgori whey protein kod nas sto postoji je bar 10x bolji od HL najboljeg proteina, na stranu sto je minimum duplo jeftiniji... :D

Jos idioti padaju na te fore jer HL proizvode koriste "vrhunski sportisti" ili slicne gluposti... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Kao sto rece Herbalife je Herbalife!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
zidarR je napisao:

:lol:

Ovo neko zajebava. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Cuj 550 grama 80, znaci svaki dan bi trebao trositi po 80 maraka, sta je 550 grama pola toga pojedem za dorucak :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Čitam ovdje komentar da je tunjevina iz konzverve smeće i ne mogu vjerovati! Jedna konzerva od 160g (112g cijeđena masa) u maslinovom ulju sadrži 20g proteina. Ako ti je malo 20 g pojedi onda 2 konzerve. Postoji zaista razlika između smrznute svježe tune i one u konzervi. Iskreno ne znam je li i svježoj nešto dodaju jer mi svježa smeta. Kupio jedanput i čim sam komad probao potegnuo sam za flonidanom. Od tune u konzervi nemam nikakvih nuspojava. Tunu ubacim kao kombinaciju kada se zasitim od 2 obroka crvenog mesa dnevno.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pored proteina, tuna u konzervi ima i veliku količinu žive. Ti odluči šta ti je bitnije, nešto proteina ili izbjegavanje trovanja teškim metalima.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li se to odnosi i na druge konzervirane ribe, npr. skusa?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:49 
Ne.

Mada jeftinije je uzeti i jesti sirovu skusu....

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zgodnija mi je kozerva. Ne mogu sad spremljenu ribu nositi na posao, a i ko ce je spremati. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
Pored proteina, tuna u konzervi ima i veliku količinu žive. Ti odluči šta ti je bitnije, nešto proteina ili izbjegavanje trovanja teškim metalima.

Ovo sam i ja pročitao negdje i malo sam se uspaničio. S obzirom da sedmično pojedem najmanje 2 konzerve malo me strah hvata od posljedica. :?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 20:15 
Derao sam ja to svaki dan, ali nisam ja bas najbolji za primjer...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 21:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Panzer je napisao:
_зока je napisao:

Ovo sam i ja pročitao negdje i malo sam se uspaničio. S obzirom da sedmično pojedem najmanje 2 konzerve malo me strah hvata od posljedica. :?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Većina tune koja dolazi na naše tržište je iz Tajlanda. E kontaj šta sve azijski tigrovi ispuštaju u more....

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Ne vidim zaista potrebnu da iko placa jako skupo, nesto sto je pakovano ko zna kada, iz ko zna kakvih podrucja i u ko zna kakvim uslovima...

Srdela prebi kicmu tuni u komparativnoj analizi, a na to sve je dovoljno mala i kratko zivi do izlovljavanja, da ne stigne apsorbovati teskih metala ni djelic koliko jedna tuna od par stotina kg navuce u sebe. U omegama tek unistava sirotu tunu.

A cijena se porediti ne moze - oko 5-6 KM je kg, stize skoro svaki dan iz Jadrana svjeza.

http://nutritiondata.self.com/facts/fin ... cts/4027/2

Jedino jos da je imati neku ljetnju kuhinju i tamo pripremati i jesti, jer kucu ni cak noris ne izraci nakon pecenja...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
dangerous.datula je napisao:
Jedino jos da je imati neku ljetnju kuhinju i tamo pripremati i jesti, jer kucu ni cak noris ne izraci nakon pecenja...

Kupis pecenu, ako ne koristis neki poseban nacin pecenja. Ispod 5KM kilogram pecene u C marketu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:

Čitava priča oko žive u tuni je malo prenapuhana. Gore mi je što svaki dan udišem zagađen zrak u Sarajevu ( ko zna kakve su čestice prisutne) nego što pojedem 4 konzerve tune sedmično.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A najveci problem je sto radis i jedno i drugo..

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka

zerocool je napisao:
A najveci problem je sto radis i jedno i drugo..

Jebi ga od zagađenog zraka ne mogu pobjeći. Dešava se nekada da tune ne okusim sedmicama ali kada se dohvatim iste onda mi je maksimum je 3-4 konzerve sedmično. Ako već treba smanjiti unos whey-a i unositi više čvrste hrane ja nemam nekog izbora osim crvenog mesa, jaja, mlijeka, sira i tune. Ja bih rado volio da mogu srdelu ali ne mogu. Još uvijek se samo sjećam 90-tih kada sam mogao jesti losos, pastrmku, haringu, oslić itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]