banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 06:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 19 Dec 2013, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
@ Popokatepetl

Ja sam poceo da vjezbam krajem 2011-te, kad sam zbog krajnje nezdravog zivota nagurao na 105kg. Poceo da trcim (svaki drugi dan) i da zdravije jedem (meso, sirovo povrce i skoro nista drugo) i za dva mjeseca skinuo 10kg.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Popokatepetl je napisao:
Ово је више за ону тему о здравој исхрани и мршављењу, али пошто кукате у задњих пар постова :D контао сам да подијелим искуство, можда неком буде од користи.

Spoiler:
Прије неког времена налетим на ону Ђоковићеву књигу "Сервирај за побједу", била са новинама, узмем да видим о чему се ради. (Очекивао сам лошије штиво, но књига је сасвим добра и многима може бити од користи) Елем, одлучим се да испробам ту безглутенску дијету (у мом случају је то значило углавном да избацим и оно мало пецива што сам јео, тј. интегрални хљеб, а потпуно пређем на хељду и куруз, те пиво и тако неке успутне ствари у којима се клети глутен замеће; оно што ме запањило је колико се Ђоковић нездраво хранио прије открића своје глутенске нетолеранције), и прође мјесец, можда нешто више, и морам признати да се осјећам сјајно. Можда је плацебо ефект, али ми се чини да имам још више енергије него прије, а нема ни оног осјећаја поспаности поподне. Но, ако је то плацебо, хлаче не лажу - прије нека три мјесеца сам добио хлаче на којима нисам могао закопчати задње дугме, а сад га закопчам, ставим руку и има форе да убацим украдену књигу из неке бањалучке књижаре :D Треба напоменути да нпр. чварке једем скоро сваки дан, тако да није ријеч о неком драстичном смањењу уноса калорија, а вјежбам ко и прије, па и нешто слабијим интензитетом. Уз то, оваква прехрана не захтијева никаква посебна одрицања, улагања нити детаљан план - једино да сами себи спремате клопу. Контам да вриједи пробати, па макар били и највећи скептик (а и сам сам такав, поготово кад су те "револуционарне" дијете у питању).

Jes izgubio na misicnoj masi? Cijenim da nisi jer proteine redovno unosis?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2013, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Нисам је никад много ни имао :D За протеине стандардно, јаја, месо, риба, млијечни производи (сир, кефир, јогурт), орашасти плодови, махунарке и сл. Нисам ја исхрану нешто много промијенио, била је поприлично ок и прије, само сам сад потпуно избацио хидрате из пшеничних производа и оних већине житарица (тјестенина, хљебови, разне пахуљице), и нимало ми не недостају, па чак успијевам и без пива, налијевам се гемиштом :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2013, 01:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ta ishrana je prilično popularna ovamo u poslednje vrijeme, pa lijepe etikete da su proizvodi glute-free i gdje treba i gdje ne treba. :D

Inače, kad se priča zimi i (ne)vježbanju. Ja u posljednje 2 sedmice, zbog obaveza, nikako nisam stigao otići u gym. Juče sam bio toliko fizički mrtav od sjedenja i pisanja da mi se i povraćalo i leđa su me užasno boljela već 4 dana. Odem sinoć u gym, konačno - milina! Sve prošlo.

Tačno je nevjerovatno koliko promjena intenziteta fizičke aktivnosti može uticati na tijelo.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2013, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Jel kupovao iko proizvode od Pro-10 ?
Kupio sam koncentrat wheya, pakovanje 1kg, i platio 50km.
Nisam nikad koristio njihove proizvode, je li iko od vas i kakva su iskustva ?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 07:57 
Nikad cuo. Nije cijena bas povoljna... Ne znam kakvo iskustvo ocekujes, jesi probao whey? Ukus, rastvorljivost?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2012, 09:36
P

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo upravo sam dosao iz teretane i isprobao ga, mjesanje je odlicno, a ukus jos bolji, uzeo sam vaniliju, i stvarno je jakog intenziteta.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 13:07 
Onda ok, koji je whey, koncentrat klasika?

Koliko procenata proteina?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste koncentrat je, mislio sam izolat uzeti, al eto...
Na 100 grama 73g proteina.

P.S mjerica je 35g, bas zato sto je koncentrat

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 16:41 
OK, nije nesto posebno, mali procenat proteina...

Bolje je uvijek uzimati veca pakovanja, izadju dosta jeftinija...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mali procenat je zato sto je koncentrat, ovo ce mi trajati mjesec i po - dva, pa cu kupiti izolat.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 21:21 
Ja u zadnje vrijeme cesto zaboravim i ponjeti whey, onda kada dodjem kuci stresem meso i rizu, ne da mi se ni piti kad imam cvrstu hranu pored sebe...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To ti je dobro, suplementi su ipak samo dodaci ishrani.
Nego jako je skupo hraniti se zdravo...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 05:45 
Nezdravo jos skuplje, kad rjesim da napravim junk day potrosim najmanje 20 km, ispod toga ne moze nikako....

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 07:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja sam samo izračunao da me gram proteina dođe isto uzimao ga iz piletine, jaja ili tunjevine ili kad bih kupio Whey.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 08:37 
Hm...jesi siguran?

Evo kolega uzeo kilu proteina koji kostaju 50 km, 73 procenata proteina sto izadje 730 grama u tom kilogramu, a 735 grama proteina kada se kupuje cisti pileci file izadje oko 30 km (3.5 kilograma je 735 grama proteina ako racunamo da file ima 21 procenat, i neka je cijena cistog pileceg fileta 8.5 km i to je to, iako je dosta jeftinije ako se uzimaju ona prsa bez koze, sa kostima, tada kila izadje oko 6.5 km)...

Ili tunjevina?

Ne znam kakvu jedes, ali svjeza tunjevina je skupa kao djavo, ona u konzervama je oko 2 km i ima jedva mozda 30 gr proteina u njoj, ako i toliko, tesko smece koje treba zaobici, prije sam je i ja uzimao dok je bila konzerva marku, sada nema sanse...

Cijela jaja kada se jedu izadju najpovoljnije, 1 km = preko 40 gr proteina...

E sad jedino ako ne dobijas sve dzabe pa te "izadje isto", ili po drugoj, povoljnijoj cijeni od nas ostalih...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Dobro, ja sam računao sa cijenama u Švajcarskoj, koje nažalost nekad nisu mnogo drugačije nego one u BL. Recimo, kila pilećeg filea dođe nekih 15KM i to ubjedljivo najjeftinijeg ali 2 konzerve tunjevine u kojima ima 72g proteina me dođu 4.5KM, a 3 mjerice od po 25g me dođu 6KM. Ovaj protein koji sad gledam košta 110KM i u njemu ima 1200g proteina. Uglavnom, skontao sam da je to sve tu negdje što se tiče cijene, samo mi je tunjevina više na nos izašla pošto ne jedem onu u ulju nego u vodi, a ni piletina mi nije više najomiljenija... :?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 09:56 
Ubaci "mrsnijeg" mesa ponekad, ako nisi na nekoj strogoj dijeti, cisto za promjenu...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"Скупо је хранити се здраво" је једна од неистина коју као изговор користе лијени људи, а многе индустрије којима та заблуда одговара се не труде да им ту заблуду отклоне. Што рече тенсса, много је скупље хранити се нездраво. Паштете, саламе, конзервирана храна, куповни хљеб, "посна храна", слаткиши, грицкалице, брза храна и храна из ресторана су барем дупло скупље (и нездравије) опције од припреме сопствене хране од "основних" намирница попут јаја, млијека, поврћа, воћа, меса.

Високопротеинска исхрана (на коју је, чини ми се, под "здравом" форумас јосаБЛ мислио) вјероватно јесте нешто скупља, али она ни не спада аутоматски у "здраву исхрану", као ни у тип исхране који је потребан већини популације.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]