banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 09:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:29 
Ovdjeri knjizicu prije bazena...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
tensSa je napisao:
Ovdjeri knjizicu prije bazena...

:roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:42 
Mozda djeluje kao zajebancija, ali nije, ako imas diskus herniju na...ces ko zuti...

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
НенадеВ, можда си писао па ми промакло, али с којим циљем ти тренираш? Оно, мишићав изглед, или снага, или добра општа тјелесна кондиција? Знам да си се жалио на слаб напредак, али се не сјећам шта си подразумијевао под тим.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka

Knjžica je btw. ovjerena do kraja januara iduće godine! Idem već neko vrijeme i čini se da pomogne jer mogu duže hodati bez da me zaboli noga. Ranije je to bilo 200 metara a sada je nešto više od 2500.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka

Popokatepetl je napisao:
НенадеВ, можда си писао па ми промакло, али с којим циљем ти тренираш? Оно, мишићав изглед, или снага, или добра општа тјелесна кондиција? Знам да си се жалио на слаб напредак, али се не сјећам шта си подразумијевао под тим.

Radio sam više na snazi i još uvijek moram raditi i na masi i snazi jer nisam zadovoljan iako bi neki rekli da mi ne treba ali kako sam zeznuo malo leđa ne mogu se toliko posvetiti toj vrsti treninga jer sam trenutno izbacio mrtvo dizanje a razmišljam da pauziram i sa čučnjevima. Plivanje sam ubacio zbog leđa. Tako da trenutno radim na održavanju. Moja greška je što sam jedno vrijeme zanemarivao donja leđa samo zbog nedovoljno dobrog rasporeda vremena. Odem kasno i ne stignem često odraditi donja leđa. Posao mi je sjedeći i upravo sam zbog toga morao vježbati i lumbalni dio. Moja glupa greška dovela je do ovog stanja. Sada se mogu samo slikati. Što bi rekli u Engleskoj put in your pipe and smoke it! Nastojaću da što prije saniram ovu povredu. Inače nije toliko ozbiljna vrsta hernije diska jer prema MRI nalazu nema kompresije na živac ali ga nekako nadražuje.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 11:11 
Koliki su ti bili maxovi na cucnju i mrtvom?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:
Koliki su ti bili maxovi na cucnju i mrtvom?

Ne mnogo jer da sam se malo bolje hranio i više odmarao sigurno bi bilo i više. Maksimalna težina na čučnju bila je 140 kg 3x, na mrtvom ista težina samo 4 ponavljanja. Ne znam koliki je 1RM.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 11:17 
Oko 145 ti je max onda...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Што се онда злопатиш са ММА? Шансе да са таквим тренинзима (дакле, убитачан кардио) добијеш значајно на маси су никакве, ББ и ММА су поприлични душмани један другом. А некако ми се по писању овдје чини, да се жалиш што нема напретка, а углавном користиш увијек исти приступ, који те и доводи до ненапредовања.

А од исхране и одмора не треба правити баук (иако јесу битни), без обзира којом врстом активности се бавиш, тренинг је алфа и омега, и ако је он добар, напретка мора бити (па макар био и манијак који спава три сата ноћу, и једе само смеће-храну, мада није препоручљиво).

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pauziram trenutno od MMA tako da se mogu više posvetiti teretani. U stvari na MMA i ne pomišljam sa ovakvim leđima jer je mnogo agresivniji u odnosu na trening u teretani. MMA nije baš kardio! Ja bih više trebao raditi na snazi nego na masi. Kada bude bolje možda se vratim na SL 5x5. Jedno vrijeme sam dobro napredovao dok sam ga radio na svim vježbama osim na bench pressu. Odmor igra veliku ulogu. Kada bi znali koliko sam nekada malo spavao u zadnjih godinu i po dana. Zanimljivo je bilo kada sam bio umoran jedina vježba koju nisam mogao odraditi kako treba je upravo bench press. Na svim ostalim nisam imao nekih većih problema. Doći odmoran na trening znači dosta. Kada sam bio izbacio tu tricu sa 140kg na čučnju prethodne noći spavao sam čak 9 sati u komadu. Ima veze itekako.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ММА није баш кардио, али је највећим дијелом кардио, и то онај агресивни, високог интензитета. Тај тип тренинга је ок ако желиш функционалну снагу цијелог тијела и огромну издржљивост, али нема превише додирних тачака са ББ тренинзима, чак се косе у многим стварима.

Е сад, можда је твоја грешка што живот, исхрану и спавање покушаваш прилагодити тренингу, што очигледно често не функционише, умјесто да обрнеш ствари.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka

Upravo pokušavam prilagoditi to troje da funkcionišu zajedno. Kako misliš da obrnem stvari?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па то да, прво видиш са каквим ресурсима располажеш, колико времена имаш за спавање, кад можеш уопште тренирати, колико пута седмично, каква храна ти је доступна, какве су ти уопште предиспозиције за одређене спортове, и да на основу тога пронађеш активности или начин тренирања који ће те одржавати здравим, у доброј форми, и у чему ћеш уживати. То је ваљда циљ, не вриједи се нервирати или бити несрећан око тих ствари.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:49 
Amen i aleluja za ovo zadnje...ne opterecivati se previse...

Sto se tice treninga niju mu BB trening, rece da je radio na snazi i masi, ok sada kakvoj masi ne znam i nije ni bitno puno, ali isto tako trening u sto se tice same funkcionalnosti izmedju BB i powerliftera je nebo i zemlja...

Powerlifting trening moze samo da mu dobro dodje ako trenira mma, naravno u slucaju da nije pretreniran, jer imati jake treninge 5x sedmicno sa malo sna i slabom ishranom bodi samo pretreniranosti, ima da pregori CNS kao da ga nikada nije ni bilo, o povredama i unistenom imunitetu ne trebam ni pricati... Naravno nisu svi isti, neko moze to izdurati (pogotovo ovi koji su duze u svemu tome), ali vecina ce se pretrenirati...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka

Ishrana mi i nije toliki problem. Mogu sebi priuštiti kvalitetnu ishranu. Sjesti sastaviti program. Program koji sam bio slao samo malo modifikovati.
Moj je najveći problem vrijeme odnosno kako smanjiti prazni hod tokom dana i to iskoristiti za više odmora. Jedino početi preuzimati radikalnije mjere. TV jako slabo gledam, u stvari prava je rijetkost da ga upalim. Preostaje mi da srežem i Internet jer sam uvidio da najviše vremena tu izgubim. Pet puta sedmično treninga mogu izdržati (sada su to 4 treninga) ako bih sredio odmor. S obzirom da sam MMA kontao ponovo počinjati tek u aprilu iduće godine imam vremena srediti do tada i odmor i ishranu.
Problem je postojao i sa MMA treninzima jer mi satnica nije sasvim odgovarala. Treninzi utorkom i četvrtkom su počinjali u 20:30h a završavali u 22:00h. Sva sreća te je ta dvorana udaljena svega 5-10 minuta hoda od moje zgrade. Nedjeljom bi trening završio pola sata ranije. Subotom bih ionako boravio dole u Hercegovini tako da bih taj trening propuštao. Nastojaću da sredim odmor jer mi ta karika i nedostaje. Meni je savršeno jasno da je čak i taj nedostatak odmora skupa sa stresom uticao na povredu. Imao sam nalete i pada imuniteta.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 939&type=3

Gdje je ovo?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
dervisi, kod prijedorske petlje, dvorana farmaprom...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Super izgleda
Hvala

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
imaju i fb stranicu...
https://www.facebook.com/FitnessCentarLife?fref=ts

nista..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]