banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 29 Nov 2013, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
mirdza je napisao:
NenadV je napisao:
I dalje je najgore prilikom dužeg stajanja pogotovo u tramvaju ili troli.

Iskreno ne bih nikome ovo poželio. Tupa dosadna bol u donjem dijelu leđa, prednjem dijelu butine i koljena koja izluđuje!

A da za pocetak odes kod dobrog fizioterapeuta umjesto da pises po forumu?

Imao sam skoro pa identicne bolove prije dvije godine (krajem 2011-te). Kumulirao mi se kancelarijski sjedeci posao (8-10h pred kompjuterom) uz nenomalnu kolicinu sluzbenih putovanja (~15.000km za 2-3 mjeseca). Sjedim za volanom i ne mogu da izdrzim koliko me noga boli i trne...
Dodjem tada za Novu u BL i mamina kolegica, fizioterapeuta sa 20-30 godina staza, mi odmah rece "pritisak na nerv u slabinskom dijelu kicme". Za pocetak mi predlozila da lezim po 20-30min na stomaku sa jastukom pod njim (da se prsljenovi "rastegnu"). Koliko god glupo zvucalo, pomagalo je - kasnije sam poceo da spavam sa jastukom pod stomakom :) Osim toga, predlozila mi je da vjezbam stomacne i ledjne misice. Tada sam se mobilisao da krenem u teretanu i za pocetak sam trcao po 3-5km dnevno. U principu, poslije mjesec dana se sve normalisalo. Od tada, bolovi se nisu vratili i ne spavam vise na jastuku ;)

Znači ipak je moguće da je i kancelarijski posao uticao! Nisam znao da može u tolikoj mjeri. Rastezanje diskova je dobra terapija. Naziva se inverzivna terapija. Ti si radio sa jastukom pod stomakom a ja bih ih danas pitao da li imaju terapiju koja uključuje ljuljanje na inverzivnom stolu. Ja i dalje vježbam tzv. core. Zato sam i uveo plivanje jer mi teretana nije dovoljna. Trčanje povremeno će sačekati dok se ne otopi led na ulicama.
Nije ovo odjedanput došlo. Prije nego što sam se zaposlio ja sam za compom visio od 10-12 sati.

Izvinite svi ako smaram ali ne mogu i neću da se navikavam na bolove jer znam da ih se mogu riješiti. Mislio sam da ću za kratko vrijeme sanirati problem ali se razvuklo. Za par dana biće tačno 3 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ne, nisam radio nikakve vjezbe za rastezanje diskova, osim gorespomenutog jastuka. Probaj da spavas sa jastucetom pod stomakom, meni je pomoglo. Inace spavam (uglavnom) na stomaku, tako da nisam imao problema sa navikavanjem. Da, ako budes spavao na jastuku, ne stavljaj jastuk ispod glave - iskrivices se k'o upitnik...
A za trcanje - pa valjda imaju traku za trcanje u teretani?

Sto se tice kancelarijskog posla, dobra stolica i polozaj pred monitorom je osnova. Prije svega, dobar naslon (sto uspravnije to bolje) i visina podesena tako da laktovi budu na stolu a ne u vazduhu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pisao je Vader negdje, a i bilo je dosta clanaka na tu temu : Sjedenje na lopti za pilates kao recept za dobro drzanje i zdravu kicmu
Ne skodi potraziti

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 11:24 
Mrtvo dizanje je odlicna prevencija i ledja postanu kao celik, ali kad dobijes DH mozes ga zaboraviti da postoji...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:
Mrtvo dizanje je odlicna prevencija i ledja postanu kao celik, ali kad dobijes DH mozes ga zaboraviti da postoji...

Ne mora značiti! Možeš i dalje raditi samo ne sa maksimalnim težinama. Barem ne u početku. Kod mene nije toliko ozbiljan slučaj i uvjeren sam da mi je više sjedenje prouzrokovalo i početnu spondilozu i diskus herniju. Pritisak na kičmu u sjedećem položaju je 3 puta veći nego u stojećem. Kada fasuješ diskus herniju da bi je održavao moraš jačati mišiće koji su bitni za držanje kičme dakle leđni i trbušni.

Kada dođem kući postaviću youtube video koji sam pominjao.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 29 Nov 2013, 15:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka

Bio sam danas kod ortopeda i dogodilo se tačno ono što sam i mislio. Lik me je isprepadao i pominjao operaciju kao rješenje. Ja sam imao mnogo goru upalu prije 12 godina i nisam išao na operaciju. Na riječ operacija ja sam preblijedio. Operacija koju je pominjao je fuzija ili ti ugradnja metalne pločice sa šarafima. Tako da sam riješio da više nikad, nikada posjećujem niti doktore niti bolnice iz bilo kojeg razloga. Ja sam s njima završio za sva vremena. Cilj doktora kod nas a vjerovatno i šire nije da te izliječe nego da te liječe. Šta bi inače radili ako bi te izliječili prvog puta? Imali bi manje pacijenata. Ugradnja te pločice bi dovela do nekog drugog problema što znači da opet morate posjetiti doktora, koji bi prepisao određene tablete koji samo ublažavaju bolove ali vas ne rješavaju uzroka.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Radio odručenje u pretklonu sad se ne mogu tri dana pošteno okrenuti koliko boli plećka i libo me tuki baš mi je dobro :D

Šta je bolje,više ponavljanja ili veća težina ?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta je brze ili zec?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Obrazloži

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 16:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
V@nja je napisao:
Sta je brze ili zec?

Ide li voz brže po noći ili po šinama?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cosa Nostra je napisao:
Obrazloži

Jednako smisla imaju i moje i tvoje pitanje :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Isto je to negdje jeb' mu mater :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 16:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Pitala Biljana Plavšić na željezničkoj stanici kad kreće voz, kaže njoj radnik na šalteru "gospođo, voz ne kreče nego farbaju".

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Cosa Nostra je napisao:
Radio odručenje u pretklonu sad se ne mogu tri dana pošteno okrenuti koliko boli plećka i libo me tuki baš mi je dobro :D

Šta je bolje,više ponavljanja ili veća težina ?

Хтио је човјек рећи, да је боље више понављања са већом тежином :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xTptz5uQMzg[/youtube]

Video koji sam obećao postaviti!

Malo sam bolje pogledao svoje MRI snimke i vidio da kod mene nije discus hernia nego bulging disc. Izgleda je neurolog ipak bio u pravu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Hercegovac, evo da ti kazem ono sto vecina foruma misli, ides mi na kurac.

Jebo te led, ti gledao MR snimke i zakljucio sta je i kako je?
Ima li doktora u tom Sarajevu? Sta jadikujes po forumu.
Idi doktoru, sta ti on kaze to uradi, a ne da raspredas po temi teretana, koja nema veze sa tvojim zdravljem i nezdravljem.
Samo cekam kad ces se raspasti koliko kukas.

Pusa.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka

Ташко je napisao:
Hercegovac, evo da ti kazem ono sto vecina foruma misli, ides mi na kurac.

Jebo te led, ti gledao MR snimke i zakljucio sta je i kako je?
Ima li doktora u tom Sarajevu? Sta jadikujes po forumu.
Idi doktoru, sta ti on kaze to uradi, a ne da raspredas po temi teretana, koja nema veze sa tvojim zdravljem i nezdravljem.
Samo cekam kad ces se raspasti koliko kukas.

Pusa.

Taško biću iskren i reći ću da iako si očito ok lik odavno mi tvoji komentari idu na neku stvar a ja takve komentare samo filtriram i ne obazirem se previše! Ako nisi imao ovih problema vjeruj mi nemaš blage veze kako to izgleda. Ja doktorima više ne idem. S njima sam definitivno završio. Neurolog eventualno može pogledati snimak i to je sve. Nikakvim se ljekovima nemam namjeru kljukati,niti ići pod nož. Tema itekako ima veze jer postoje slučajevi da je neko sjebao leđa nakon neke vježbe u teretani.
Sada nastavi gdje si stao!
Pozdrav i tebi!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 19:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Samo čajevi, melemi i Milan Tarot!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ti bi trebao otvoriti temu o svom zdravlju, i tamo svaki dan pisati izvjestaje. Ocigledno da si i gori od Jeremije iz Alan Forda.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tako da sam riješio da više nikad, nikada posjećujem niti doktore niti bolnice iz bilo kojeg razloga. Ja sam s njima završio za sva vremena. Cilj doktora kod nas a vjerovatno i šire nije da te izliječe nego da te liječe. Šta bi inače radili ako bi te izliječili prvog puta? Imali bi manje pacijenata.

Koji si ti tupan
Takve kao ti ni ne treba lijeciti .. nego nogu u guzice i m'rs iz ambulante da nastavis srati po forumu i internetima
:-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]