banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
sto se tice narkomanije,opste je poznato da sve krece od porodice.ako je porodica nestabilna,onda ce i djeca iz takve porodice biti labilna i pasce pod uticaj mnogih stvari,medju njima i droga.mislim da ne mozemo da kazemo da lose drustvo odvlaci na put droge.NEEDUKACIJA i TABU kad se prica o drogi uz labilnost osoba vodi ka uzimanju narkotika.naravno da vise paznje treba posvetiti maloljetnicima i tinejdzerima od 25-godisnjaka.isto tako misljenja sam da dostupnost droge proizilazi iz njene MALE CIJENE za koju je opet kriva sprega VLAST-KRIMINAL.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Flavoure-Flave je napisao:
sto se tice narkomanije,opste je poznato da sve krece od porodice.ako je porodica nestabilna,onda ce i djeca iz takve porodice biti labilna i pasce pod uticaj mnogih stvari,medju njima i droga.

molim????.......sta to znaci "opste poznato" (je li to ono rekla-kazala)???
Ispada da bi sva djeca "nestabilnih "porodica trebala biti narkomani a djeca "normalnih" porodica nece to biti nikad. Najlakse je optuzivati porodicu i nepravilan odgoj. Mislim da svaki roditelj odgaja djete kako najbolje zna i da ga niko ne odgaja namjerno u narkomana. Licno znam i vjerovatno nisam jedina, jako puno osoba iz razvedenih porodica, obitelji gdje su svaki dan bile na spisku batine ili alkohol, djeca koja nisu dobila ne los, nego nikakav odgoj........a nisu narkomani.

Napisala sam vec jednom bas na ovoj temi da je definicija poprilicno kompleksna, vezana za socioloske, ekonomske, epidemioloske i psiholoske aspekte.

Citiraj:
mislim da ne mozemo da kazemo da lose drustvo odvlaci na put droge

mozemo, mozemo...........osoba koja trazi lose drustvo samim tim ulazi i u rizicnu grupu i mogucnosti da postane narkoman se samim tim povecavaju. Mogusnost da ostanes "dobar i cist" u losem drustvu su na zalost vrlo male.

Citiraj:
isto tako misljenja sam da dostupnost droge proizilazi iz njene MALE CIJENE za koju je opet kriva sprega VLAST-KRIMINAL.

kako jeftina..........mozes li ti sebi svaki dan priustiti jednu krpicu za 50 KM??? Ni narkoman nema svaki dan te pare pa se ipak fiksa. Droga nema cjene.
Mnogim narkomanima sa dugim stazom konzumiranja droge se po venama vozi bar jedan Ferrari (cijena droge koju su si injicirali).
S tim da je VLAST = KRIMINAL se slazem i ja. :wink: [/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 22:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
ja_sam je napisao:
ma dobro, nemoj ni ti sve bukvalno shvatiti. naravno da nikoga ne bih streljala, a pogotovo ne svoje dijete!!!
naravno da bih svakome pomogla, nebitno o kome se radi, rodjaku, prijatelju, poznaniku. al samo hocu da kazem da ne vrijedi ni nasa pomoc ni ustanove, ni nista na ovom svijetu, ako te osobe ne zele da se skinu!!!

naravno, nisam bukvalno zamislila tebe sa automatskom puškom, ali grubo si se izrazila,..pregrubo i sa velikom tenzijom,..daleko bilo takvi stavovi od strane bližnjih, narkomana mogu otjerati samo u još veći pakao.
žele svi da se skinu, nekima podje za rukom (zavisi od mnogo faktora, prije svega volje da se raskrsti sa prošlošću, a u prošlost spada način života, stečene navike, okruženje i još dosta "sitnica")mnogi pokleknu,..jer želja i volja(snaga ličnosti,karakter..) nisu uvijek ruku pod ruku, na žalost.

Citiraj:
a ako neka po godinama zrela osoba ne moze sama da skonta sta je za nju dobro, a sta ne................hm............onda stvarno ne znam.

hm,..pa i mladji od 25 već imaju "staža", i na kraju krajeva,..droga se "proba" iz radoznalosti (mada ja lično smatram da kad je droga u pitanju tu nema probaj pa ostavi), ali isto tako niko ne smatra da uzima vitamin, svi oni znaju da "to" NIJE dobro.

sto se tice narkomanije,opste je poznato da sve krece od porodice.ako je porodica nestabilna,onda ce i djeca iz takve porodice biti labilna i pasce pod uticaj mnogih stvari,medju njima i droga.

zabluda
mnogi odrastu u "idealim" uslovima, to nema nikakve veze, to bi se samo možda moglo nazvati "jednim od faktora rizika", nikako uzrok.
mame i tate se ponose svojim djetetom, i uglavnom smatraju da ono nikada ne bi učinilo tako nešto, ne vjeruju ni kada budu dovedeni "pred svršen čin", kada im stručni ljudi kažu glasno i jasno "vaše dijete ima problem sa drogom, ono je narkoman i treba da se liječi",..do te mjere da su u stanju se fizički obračunavati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 21:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
mrvica je napisao:
ja_sam je napisao:
ma dobro, nemoj ni ti sve bukvalno shvatiti. naravno da nikoga ne bih streljala, a pogotovo ne svoje dijete!!!
naravno da bih svakome pomogla, nebitno o kome se radi, rodjaku, prijatelju, poznaniku. al samo hocu da kazem da ne vrijedi ni nasa pomoc ni ustanove, ni nista na ovom svijetu, ako te osobe ne zele da se skinu!!!

naravno, nisam bukvalno zamislila tebe sa automatskom puškom, ali grubo si se izrazila,..pregrubo i sa velikom tenzijom,..daleko bilo takvi stavovi od strane bližnjih, narkomana mogu otjerati samo u još veći pakao.
žele svi da se skinu, nekima podje za rukom (zavisi od mnogo faktora, prije svega volje da se raskrsti sa prošlošću, a u prošlost spada način života, stečene navike, okruženje i još dosta "sitnica")mnogi pokleknu,..jer želja i volja(snaga ličnosti,karakter..) nisu uvijek ruku pod ruku, na žalost.

Citiraj:
a ako neka po godinama zrela osoba ne moze sama da skonta sta je za nju dobro, a sta ne................hm............onda stvarno ne znam.

hm,..pa i mladji od 25 već imaju "staža", i na kraju krajeva,..droga se "proba" iz radoznalosti (mada ja lično smatram da kad je droga u pitanju tu nema probaj pa ostavi), ali isto tako niko ne smatra da uzima vitamin, svi oni znaju da "to" NIJE dobro.

zabluda
mnogi odrastu u "idealim" uslovima, to nema nikakve veze, to bi se samo možda moglo nazvati "jednim od faktora rizika", nikako uzrok.
mame i tate se ponose svojim djetetom, i uglavnom smatraju da ono nikada ne bi učinilo tako nešto, ne vjeruju ni kada budu dovedeni "pred svršen čin", kada im stručni ljudi kažu glasno i jasno "vaše dijete ima problem sa drogom, ono je narkoman i treba da se liječi",..do te mjere da su u stanju se fizički obračunavati.

u pravu si, priznajem, rekla sam to s prevelikom tenzijom. ponekad mi je jezik brzi od pameti :D
ne slazem se s tobom da svi narkomani zele da se " skinu ". fazon je dali oni zele sebi da priznaju da su vec " ovisnici ". vecina njih razmislja u stilu " samo jos ovaj put ". nesto slicno pusacima. rijetko koji ce reci da pusi mnogo, uglavnom je to " samo ponekad, u specijalnim prilikama, ili uz kafu ". ma znas na sta mislim....
slucajno znam nekoliko primjera. decku iz bl koga poznajem jos od djetinjstva najbolji drug je umro od predoziranosti. i sad, realno gledajuci, trebao bi da razmislja u stilu " sta ja to radim, pa isto to se i meni moze sutra desiti ". naravno, njemu ne pada na pamet. opet kazem, vazno je priznanje, prvo sebi, pa onda roditeljima, i reci " mama, tata, meni treba pomoc ", prijatelju, ili bilo kojoj drugoj bliskoj osobi. to cijenim. i takvim ljudima bi odmah pomogla bez obzira na godine. jer ljudski je grijesiti, a i ispravljati greske, zar ne???
a isto tako znam drugi jedan slucaj ( ne poznajem licno osobe, moja drugarica ), momak od 30 i kusur godina je narkoman, pri tom ima zenu i dijete. naravno, porodica je unistena zbog toga, rastavljeni su. i zamisli sad da ja postavim ispred sebe , na stolicu, osobu koja je od mene starija deset i vise godina i kazem : " znas, droga je losa stvar...."ma daj.
a sam proces odvikavanja u ustanovama nije ni malo lak. cak naprotiv, tezak je. al bitna je volja.
poenta svega je rasciscavanje sa samim sobom. priznati prvo sebi!!!
vjeruj mi, oni su jako " nezgodni ". ne daju za sebe reci da su ovisnici i znaju da budu prilicno agresivni ako im to spomenes i eventualno pokusas na svoju inicijativu da im pruzis pomoc.
a za djecu koja imaju priliku da probaju opojna sredstva, e tu treba da radi policija . ko uopste ima srca da to daje djeci??? a davno sam gledala reportazu na tv-u, iznenadili bi ste se, koliko ih ima u osnovnim skolama u bl.
slazem se i da mnoge osobe padaju pod uticaj okoline, mislim na mladju populaciju. nisi faca i ne pripadas " krugu odabranih " ako nemas npr. cigaretu u ustima. svi smo mi imali te faze , najcesce jos u osnovnim skolama.
jao bas se raspisa :D trenutak inspiracije :)
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
ja_sam je napisao:
ne slazem se s tobom da svi narkomani zele da se " skinu ". fazon je dali oni zele sebi da priznaju da su vec " ovisnici ". vecina njih razmislja u stilu " samo jos ovaj put ". nesto slicno pusacima. rijetko koji ce reci da pusi mnogo, uglavnom je to " samo ponekad, u specijalnim prilikama, ili uz kafu ". ma znas na sta mislim....

vjeruj mi SVI do jednog žele da se skinu, samo onda kad požele već su daleko stigli i zaglibili,početak je obično "vikend" pa onda svaki petak i subota, pa i nedelja..pa svaki četvratak petak subota i nedelja..pa tako nakon izvjesnog vremena krug se zatvori.
Citiraj:
decku iz bl koga poznajem jos od djetinjstva najbolji drug je umro od predoziranosti. i sad, realno gledajuci, trebao bi da razmislja u stilu " sta ja to radim, pa isto to se i meni moze sutra desiti ". naravno, njemu ne pada na pamet. opet kazem, vazno je priznanje, prvo sebi, pa onda roditeljima, i reci " mama, tata, meni treba pomoc ", prijatelju, ili bilo kojoj drugoj bliskoj osobi. to cijenim. i takvim ljudima bi odmah pomogla bez obzira na godine. jer ljudski je grijesiti, a i ispravljati greske, zar ne???

vjeruj da je on svjestan toga, i on zna da može i sam završiti tako, ali jedna od barijera koje narkomani imaju ispred sebe je STRAH od stvarnosti i onog što ih čeka kad prodju tretman u nekoj od ustanova, a taj strah je mnogo veći od straha od smrti.
Citiraj:
a sam proces odvikavanja u ustanovama nije ni malo lak. cak naprotiv, tezak je. al bitna je volja.
poenta svega je rasciscavanje sa samim sobom. priznati prvo sebi!!!

poenta svega je rasčišćavanje sa prošlosti, načinom života i navikama stečenim prije odlaska na liječenje,sa okruženjem,...itd.
najteži put slijedi tek po izlasku iz ustanove ili komune, to je ono što mnogi ne prodju,.
VOLJA je nešto što droga slabi i odnosi sa sobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 17:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Jest mrvica pametna.. a ja se slazem sa njom sto znaci da sam i ja pametan :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 18:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
vuk je napisao:
Jest mrvica pametna.. a ja se slazem sa njom sto znaci da sam i ja pametan :D

Slepas se :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Argentina je napisao:
Ispada da bi sva djeca "nestabilnih "porodica trebala biti narkomani a djeca "normalnih" porodica nece to biti nikad. Najlakse je optuzivati porodicu i nepravilan odgoj. Mislim da svaki roditelj odgaja djete kako najbolje zna i da ga niko ne odgaja namjerno u narkomana. Licno znam i vjerovatno nisam jedina, jako puno osoba iz razvedenih porodica, obitelji gdje su svaki dan bile na spisku batine ili alkohol, djeca koja nisu dobila ne los, nego nikakav odgoj........a nisu narkomani.

Nemoj me sad pogresno shvatati.Ja kad kazem NORMALNA PORODICA,ne mislim samo na materijalno stanje te porodice.Govorim i o odnosima unutar iste.Naravno da niko ne odgaja namjerno svoje dijete u narkomana,nisam to ni tvrdio.
Znajuci narkomane koji me okruzuju (a ima ih zaista mnogo,ili bilo ih je mnogo da tako kazem) znam iz kakvih porodica oni dolaze.Vjeruj mi,nijedna nije bila "NORMALNA".
Vezano za drustvo,mislim da niko NE TRAZI LOSE DRUSTVO?!Porodica utice,ili bi trebala uticati na formiranje tvoje licnosti.Upravo tvoja licnost tebi daje odgovor,ko je osoba sa kojom zelis da se druzis,a ko ne.U tom kontekstu sam rekao da drustvo ne utice na to.
Po tvojoj logici bi ja trebao davno postati narkoman,jer sam dosta bio i jos sam u kontaktu sa takvim ljudima.

Argentina je napisao:
kako jeftina..........mozes li ti sebi svaki dan priustiti jednu krpicu za 50 KM??? Ni narkoman nema svaki dan te pare pa se ipak fiksa. Droga nema cjene.
Mnogim narkomanima sa dugim stazom konzumiranja droge se po venama vozi bar jedan Ferrari (cijena droge koju su si injicirali).

Nije droga toliko skupa kao sto mnogi misle.Skup je kokain,koji niko ne koristi (ili u vecini slucajeva) u nasoj okolini.Da su cijene "kokainske",ne vjerujem da bi tako bilo.Hors je jeftin i moze se nabaviti vrlo lako.Kvoter je oko 10-15 KM,a to se moze dnevno priustiti.Kradjom ili ne znam ni ja cim.Isto tako cu ti reci slucaj jednog narkomana koji pored toga sto i krade,RADI!?? na pijaci svaki dan i onda se uradi od te love.

POZDRAV ZA UCESNIKE OVE TEME

Poslednji put menjao Flave dana 30 Dec 2004, 21:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 13:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Dec 2004, 13:17
Pokasacu i ja da se ukljucim u ovu temu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 16:38 
Početnik
Početnik

/Kao sto sama tema kaze droga i mladi.Da nesto napocetku razjasnimo a to je da droga svih vrsta moze naci u nasem gradu/trava,zuto, bijelo,spid ekser/ i da je ona kao ssto kaze FF nije skupa tj dostupna je svim koji zele da je probaju i koriste.Danas recimo mozete da se sredite sa cenerom pa i petakom.Zasto je to tako odgovor je konkurencija ili bolje receno zato svi koji hoce da rade gudru mogu da je rade.Sto se tice naseg grada nikad nije bilo vise dopa.Pojavio se u vecim kolicinama 97/98 i od tada je svima dostupan.Recimo pre rata do dopa je bilo tesko doci pa mu je i cijena bila mnogo veca sto danas nije slucaj.Za ovaj problem je direktno kriva vlast koja je sve to dozvolila/murija prvenstveno koja sve to prati ali nesmije da reaguje zbog onih odozgo.
Znaci svako svakog drzi u saci i svi su korumpirani/dakle uzimaju kes.Da to sve ne bi bilo ocigledno desi se jedna akcija/nedavno hapsenje grupe koju su oznacili *glavnim distributerima za nas grad* a ustvari su ih dobili na poklon onih koji stvarno drze ovaj grad a koji su muriji prodali svoje nekadasnje vojnike/poslusnike/radnike a u medjuvremenu nasli druge i ako jos vise ojacali svoju mrezu.Onda od tog istog kesa finansiraju razne politicke kampanje i tako ih niko ne dira.Sa te strane imamo ovoliko dopa na ulici ciji je finalan proizvod narkoman.Znaci pravljenje od jednog normalnog covjeka/buduce generacije drustveni problem.Ne samo da je drustveni problem koji se rijesava ili bolje receno nikako ne rijesava.On se prebacuje na blize okruzenje ovisnika narkomana/porodica,raja/Kako neko postaje narkoman,postaje iz radoznalosti i samo iz radoznalosti.Zato je glavna fora u prevenciji/sprecavanju da neko proba.
U mojoj raji ima ljudi koji su bili na dopu i koji su skinuli pa cu malo da pisem sa te strane kako bi ljudi koji su imali srecu da se sa ovim susretnu mogli nesto da nauce.Posto ovde nema bivsih narkomana ili ima ali im je bed da pisu o tome ja cu da pisem onako kako su meni pricali ljudi koji su bili na dopu.Prvi put se tako dobro osjecas kad uzmes dop da ga porede sa sexom/orgazmom i tako nekim gotivnim osjecajem koji dozivis.
Drugo uzimanje je malo slabiji osjecaj od prvog ali te ipak halca.Onda ide 3.4 put kojim raze taj prvi filing koji nemogu da nadju/nepovratan je/.Kada to skontaju vec su navuceni ali nece da priznaju/prvo samom sebi da su navuceni pa drugim/.Od tada je glavi samo jedna stvar kako se uraditi i nista vise, jer vec pocinju kriziranja jer organizam koji se brzo navikao na ovo i trazi taj stimulans za svoje funkcionisanje.Kako porodica
da sve to provali i kako da se ponasa.Samo edukacijom i nikako drgacije.
Drugi korak pomoci trebao bi da bude da se stekne povjerenje i da podrska samom ovisniku iako se on nalazio u stanju kakvom se nalazi/uradjen/.Ne bih se slozio da oni ne zele da se skinu.Naprotiv svi zele da se skinu i nisu agresivni ako mu prilazis na nacin koji sam vec gore napisao/podrska,razumijevanje/a ne na frku.Oni su svjesni svog stanja u kom se nalaze a naravno i njegova bliza okolina ali ne zele da to priznaju iz straha da ce da izgube bas te ljude/porodicu,ribu,raju/.Znaci bitan je pravi nastup kod tih ljudi i pokazati mu da je mnogima stalo do njega i da ce mu pomoci da rijesi problem.Bitno je samo naci pravi nacin i
kroz kakve vidove pomoci/komune isl/pruziti pomoci.Da svoju energiju usmjerimo u tom smjeru/pomoc,nacini prevencije/ a ne da se doticemo stvari/ko je kriv porodica,raja/koje su se vec desile nego kako da ih sprecimo ili da do istih sitacija/problema ne dodje.Uzroke mozemo posmatrati kroz neke druge stvari ali one se ticu pojedinca/individue a ovde je prica o jednom globalnom problemu.poz. od letaca

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
letac je napisao:
Naprotiv svi zele da se skinu i nisu agresivni ako mu prilazis na nacin koji sam vec gore napisao/podrska,razumijevanje/a ne na frku.
Znaci bitan je pravi nastup kod tih ljudi i pokazati mu da je mnogima stalo do njega i da ce mu pomoci da rijesi problem.Bitno je samo naci pravi nacin i
kroz kakve vidove pomoci/komune isl/pruziti pomoci.

heh.. da, sve to bude divno i krasno 10ak dana.. to sa razumijevanjem, prichom, podrshkom, tralala, sve to izgleda tako lako..
i onda poslije nekog perioda opet po starom.. sav tvoj trud bachen u vodu...
koje konjske zivce trebas imati i svasta progutati da pomognes nekome takvom.. a osoba koja postane narkoman ili koja pokushava da se skine, vishe nije i nikad nece biti ona ista osoba koju si nekad poznavao ..transformise se u neshto sasvim nepoznato, i sve ono zbog cega si volio i postovao tu osobu jednostavno nestane... shvatish da komunicirash sa potpunim strancem koji zeli tvoju pomoc, ili mozda ne zeli jer govori jedno, a radi drugo..
teshko, teshko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 13:59 
Početnik
Početnik

Pazi baobab,ja nisam rekao kako je pruzanje nase pomoci lako,naprotiv veoma je tesko i mucno ali ako mi dignemo ruke poslije prvog neuspjelog pokusaja onda nemozemo da krivimo tu osobu koja se bori sa svim tim.
U pravu si kad kazes da su to sasvim druge osobe kad su na dopu,to stoji.
Ali upravo je njegovo blize okruzenje to koje ne treba da poklekne posle prvog neuspjeha/gubiti rat zbog jedne bitke/ vec naprotiv jos vise se ukljuciti u pruzanje pomoci i zadobijanje njegove paznje i povjerenja.
Ako mi normalni tako lako odustajemo onda nemozemo ocekivati od te osobe da ona sama nastavi tu borbu za koju unaprijed svi znamo da je izgubljena.Zar samo tako pustiti jedan zivot nama drage osobe da se srozava/fizicki i psihicki/ i sve to nijemo posmatrati usput tjeseci sami sebe kako smo sve ucinili a odustali smo poslije prve prepreke.
Proces jeste tezak za obe strane ali moras biti spreman i imati*konjske zivce*kako ti kazes i dio sebe zrtvovati/uloziti/ ali ako ces tako pomoci nekom do koga ti je stalo i ko ti znaci nesto u zivotu cijena nije bitna, sa moje strane, koju cu da platim/zrtvujem se/ako cu nekom da pomognem
poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj komso se skidao 6 ili 7 puta.Naravno,sve su bili propali pokusaji.Bio je on i u komuni,ali je pobjegao iz nje.Nije bio na dopu jedno 8 mjeseci i opet se navukao.To se tako ponavljalo do prije godinu i po.Eto da kucnem u drvo,sto se kaze cist je.Ja kad sam ga pitao,zasto se vracao na drogu nakon duzeg apstiniranja,odgovor je bio-PSIHA.Fizicki se covjek ocisti nakon mjesec dana,ali psihicki se nikad nece ocistiti.Kad ovo kazem,ne mislim da se ne moze vratiti normalnom zivotu.Posljedice ostaju,nazalost.Uostalom,posljedice ostaju i poslije mnogo manje vaznih stvari.GLAVNO JE DA NARKOMAN RASKRSTI SAM SA SOBOM I DA ODLUCI DA SE ZAISTA ZELI SKINUTI.Ako on to ne uradi,niko od nas mu ne moze pomoci.Kad prodje prva kriza,pa druga,pa treca...pa kad se covjek ocisti fizicki,tad on treba odluciti.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2004, 00:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
Moj komso se skidao 6 ili 7 puta.Naravno,sve su bili propali pokusaji.Bio je on i u komuni,ali je pobjegao iz nje.Nije bio na dopu jedno 8 mjeseci i opet se navukao.To se tako ponavljalo do prije godinu i po.Eto da kucnem u drvo,sto se kaze cist je.Ja kad sam ga pitao,zasto se vracao na drogu nakon duzeg apstiniranja,odgovor je bio-PSIHA.Fizicki se covjek ocisti nakon mjesec dana,ali psihicki se nikad nece ocistiti.Kad ovo kazem,ne mislim da se ne moze vratiti normalnom zivotu.Posljedice ostaju,nazalost.Uostalom,posljedice ostaju i poslije mnogo manje vaznih stvari.GLAVNO JE DA NARKOMAN RASKRSTI SAM SA SOBOM I DA ODLUCI DA SE ZAISTA ZELI SKINUTI.Ako on to ne uradi,niko od nas mu ne moze pomoci.Kad prodje prva kriza,pa druga,pa treca...pa kad se covjek ocisti fizicki,tad on treba odluciti.

joj, sta ja pricam cijelo vrijeme. glavno i osnovno - rascistiti sa samim sobom, priznati samom sebi da imas BIG problem. u protivnom, ne moze ti ni bog dragi pomoci.......
ej, flavoure flave imas jedan veliki, prekookeanski pozdrav!!!!!!!!!!

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 01:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2005, 01:57
No coment ! cuo sam da je droga losa :) :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 02:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma meni se drogiranje zgadilo kada sam josh davno chitala knjigu "Mi djeca s kolodvora Zoo"... Ta knjiga je strashna... Bilo bi super da se svaki narkoman moze skinuti kao shto se skinula Kristijana iz knjige. Uzasno mi je bilo chitati tu knjigu i gledati prave slike u sredini (one su me jako potresle, pogotovo slika djevojchice Babsi koja je bila najmladja, svega 14 godina). Na kraju su svi poumirali. To je stvarno strashno. Najgore od svega je shto sam ja kasnije chula da se Kristijana prije par god stvarno predozirala i umrla, a 20 godina je bila chista...
Nishta ne znachi biti chist godinu-dvije... Znam jednog momka, trenutno je vjerovatno na fixu... Ali, prije sam ga cheshce vidjala, pa se sjecam kad je furao samo kokain... Najgore od svega je shto on izgleda normalno, njegovo ponashanje je isto kao i prije par godina kada je samo pushio travu. Strashno... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Lisa_Simpson je napisao:
Ma meni se drogiranje zgadilo kada sam josh davno chitala knjigu "Mi djeca s kolodvora Zoo"... Ta knjiga je strashna... Bilo bi super da se svaki narkoman moze skinuti kao shto se skinula Kristijana iz knjige. Uzasno mi je bilo chitati tu knjigu i gledati prave slike u sredini (one su me jako potresle, pogotovo slika djevojchice Babsi koja je bila najmladja, svega 14 godina). Na kraju su svi poumirali. To je stvarno strashno. Najgore od svega je shto sam ja kasnije chula da se Kristijana prije par god stvarno predozirala i umrla, a 20 godina je bila chista...

hehe da.. obavezno shtivo u Osnovnoj shkoli... 5. ili 6. razred, chini mi se...
..shto je pozitivno.. treba djecu od malih nogu pripremati na ono shta ih cheka...

nego, chujem da se nazovi ekser moze naci za 2 km... Boze sachuvaj... koliko je sve otishlo u ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja svaki dan kad idem na fax,gledam "djecu s kolodvora".Oni koji su u Becu,znaju na sta mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
rasta_wunderkind je napisao:
No coment ! cuo sam da je droga losa :) :angel:

Pa da, to sam i ja htio reci :toothy8: :thumbleft:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]