Realno, krenuo sam hodati prije 2 mjeseca zbog zdravstvenih problema, zamascene jetre i kardiovaskularnih tegoba, teške aritmije itd. Naime, kada čovjek 20 godina dnevno prelazi 100 do 300 metara, ti problemi su logična posljedica. Zapravo je automobil nas najveći neprijatelj.
Elem, nisam ni mislio trčati, nego prehodati ispod norme od 4 sata. Ybg, povukla me gomila i lagano sam dzogirao, malo hodao i stigao debelo ispod 3 sata, a ne 4 i iznenadio i sebe i poznanike. Jelte, ipak sam životno ugrožena kategorija

I MB i Raktop su djelimično u pravu, ja uopšte nisam trčao a dva i pol mjeseca dnevnog hodanja po 7-10 km su dala nekakav rezultat. Na početku hodanja nisam mogao potrcati ni 50 metara, odmah bi bila koma. Oko dvije sedmice pred maraton krenem i lagano trckarati i to prvo 100, pa 200 pa sve do 300-350 metara, pa malo hodanja i tako svakodnevno. Kada je krenuo maraton mislim da sam u komadu odzogirao do Merkatora (oko 3 km) i onda je to naizmjenice trajalo do kraja, s tim da su hodanja bila sve duža a trčanja sve manja

Iole mladji čovjek u fizičkoj kondiciji može za dva mjeseca postići rezultat od 2 sata do 2 sata i deset minuta. Za jedan sat i pedeset minuta treba biti duže vremena u kondiciji i pripreme 3-4 mjeseca, svakih sledećih 10 minuta dole je krvav rad.
S druge strane, mozes imati i 20-25 godina, ako se nisu pripremio - ne možeš doslovce ni prehodati a kamo li stići ispod 3 sata. Odustalo je valjda oko 300 prijavljenih, sretao sam jako mlade ljude sa pulsom blizu 200 itd.