banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 03 Sep 2012, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_зока je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Znači ja bih trebao kupiti kuhinjsku vagu i mjeriti koliko čega jedem Stvarno? A tek me nervira potencijalno brojanje kalorija i kako odrediti kalorijski suficit? Ja zaista nemam ni živaca niti vremena s tim se zajebavati.

Da. Šta misliš da će nutricionista da ti radi? Sprema obroke? Čovjek će te usmjeriti ali vaganje, spremanje i brojanje kalorija ćeš raditi sam. Ako "nemaš živaca" za vaganje i brojanje nikada nećeš ni znati šta si pojeo u kojim odnosima, džaba ti sto nutricionista. I kao što su razna mišljenja po forumima u koliziji, isto tako mogu biti i stavovi dva ili više nutricionista.

Ne treba da mi sprema obroke trebaju mi valjani savjeti! Kalorije nemam namjeru brojati jer je to gubljenje vremena. Ja ga nemam na bacanje! Takođe s obzirom na radno vrijeme treba mi i takav program. Nemaš baš neki izbor zdrave hrane na pauzi!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 08:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa niko nije rekao da trebaš biti 100% tačan. To ne mogu ni oni koji su život posvetili bodibildingu. Zato možeš biti približno siguran u ono što unosiš. Ni nutricionista ti neće pomoći da se držiš plana do tančina. I treba oko pet minuta dnevno. U početku koji minut više ali nakon petnaest dana već znaš "od oka" šta sadrži koja namirnica i u kojim količinama.
hercegovac27 je napisao:
Ne treba da mi sprema obroke trebaju mi valjani savjeti! Kalorije nemam namjeru brojati jer je to gubljenje vremena. Ja ga nemam na bacanje! Takođe s obzirom na radno vrijeme treba mi i takav program. Nemaš baš neki izbor zdrave hrane na pauzi!
Sa takvim stavom nikada nećeš ni vidjeti napretka. Zdravu užinu uvijek možeš ponijeti, kao što je većina od nas i nosi.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 08:59 
Citiraj:

Pazi nije teško izračunati kalorijski suficit ali ne mogu se u jotu pridržavati istog. To je teži dio! Pet minuta! Treba ipak duže!

Ma znam, ali ko zeli ozbiljnu formu nece je napraviti jeduci hranu napamet...to je skoro pa nemoguce, tj. moguce je kod nekih genetski obdarenih osoba...ali kao sto kazes ako se ne mozes pridrzavati dugorocno ishrane onda je bolje i ne pocinjati... :)

Citiraj:
Kalorije nemam namjeru brojati jer je to gubljenje vremena.

Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor...

Vecina osoba u fitnesu nikada ne broji kalorije vec samo masti, proteine i hidrate koliko ih unesu iz kvalitetnih izvora i kod vecine toga se vrlo brzo nauci koliko sta sadrzi cega, npr riza ima 80 hidrata i to ti je to, krompir ima 20 posto hidrata, ovsene imaju 60 gr. hidrata, to bar nije tesko zapamtiti, vecina mesnih proizvoda ima 20 grama proteina na 100 grama, bjelance jajeta ima 11 grama proteina na 100 grama, cjelo jaje ima 5-9 gr proteina (zavisno od velicine)...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka

Ništa onda. Ipak ću na kraju nekoga angažovati. Meni jeste gubljenje vremena visiti na sajtu poput http://nutritiondata.self.com/ i onda na osnovu toga mjeriti koliko ima proteina, uh, masti, vlakana, vitamina itd.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 03 Sep 2012, 09:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Super. Angažuj. Tvoje pare, tvoj ćeif.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Super. Angažuj. Tvoje pare, tvoj ćeif.

U pravu si! Sada mi to barem nije problem.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:07 
Onda uzmi personalnog trenera pa ce ti on sve sklapati u gram koliko cega trebas jesti i vodice ti treninge privatno...

p.s. nadam se da dobro zaradjujes... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:
Onda uzmi personalnog trenera pa ce ti on sve sklapati u gram koliko cega trebas jesti i vodice ti treninge privatno...

p.s. nadam se da dobro zaradjujes... :D

Ne mogu se požaliti! :D

Pokušaću ponovo sam a ako ne bude išlo zaista ću potražiti par savjeta od likova koje poznajem a koji prave programe ishrane. Meni je najveći hendikep što sam alergičan na pojedine odlične izvore proteina tako da sam u startu zakinut. Iskreno više ne znam odakle bih "vadio" proteine. Tako da sam počeo recimo tunu jesti skoro svaki dan. Našao sam čak i smrznutu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:15 
Sta ti smeta od proteinskih izvora?

Jaja, piletina, sir, junetina, puretina, riba, surutka?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:

Smeta mi kupovna piletina, puretina i sve od peradi iz prodavnice. Od domaće piletine, puretine koja nije kljukana ribljim brašnom i ostalim dodacima nije mi ništa. Do par godina unazad mogao sam jesti riječnu ribu a bio sam alergičan samo na morsku osim tune. A danas mogu samo tunu. I dalje mi nije jasno kako mi od nje nije ništa. Kada sam bio klinac mogao sam jesti i morsku pogotovo mi je bila draga srdela. Sada mi je najgora alergijska reakcija upravo konzumiranjem i najmanjeg zalogaja srdele. Na jaja opet nisam alergičan. Surutku jedino kao whey a nikako onu kupovnu jer sam pomalo netolerantan na laktozu. Mogu mlijeko piti u neograničenim količinama ali ako whey koji sadrži laktozu pomiješam s mlijekom onda nastaju problemi (grčevi u stomaku). Jednom prilikom mi se dogodila nevjerovatna situacija. Jedne sedmice jeo sam ulovljenu pastrmku i nije bilo nikakve reakcije. Nakon 10 dana ponovo sam dobio ulovljenu pastrmku (ne znam je li ulovljena na istom mjestu) i čim sam počeo jesti pojavila se alergija, tj. počele su mi usne oticati. Ne znam ima li veze i zagađenost rijeka. Nisam siguran. Takođe počeli su mi pomalo smetati koncentrati u supama iz kese. Prije rata nije mi smetalo. Osim ako sada ako nisu počeli stavljati duplu dozu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
I mene nervira ovo brojanje kalorija i ostalih gluposti,nekako smatram da je dobar trening 80% uspjeha.
Jedem ja i dalje ovo što treba ali ne brojim ništa :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka

Cosa Nostra je napisao:
I mene nervira ovo brojanje kalorija i ostalih gluposti,nekako smatram da je dobar trening 80% uspjeha.

Ima li rezultata?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Pa koliko se trudim i dobro je.

Subota- samo jedem a naveče ločem
Nedelja-hodajući zombi(samo spavam)
Ponedeljak-samo jedem i pijem kiselu vodu(vraćam se u život)
Utorak-vježbam
Srijeda-vjezbam
Četvrtak vjezbam
Petak-vjezbam malo po danu,naveče opet ločem

Sad kad krene ovo lošije vrijeme vraćam se teretani za ozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 12:23 
Cosa Nostra je napisao:

To mozda kod nekog ko je genetski obdaren moze proci, nema sanse da se moze generalno primjeniti...neko ko ima strahovito jak metabolizam mora i strahovito puno jesti inace kile nece ici gore, dok neko mora paziti koliko jede jer ce umjesto misica brzo nabaciti masti na sebe.

Imas hrpu klinaca po teretanama koj ne paze sta jedu i oni izgledaju lose, pogotovo sto neki od njih idu i po 4-5 godina u teretani i ne izgledaju nista bolje nego nakon 3 mjeseca vjezbanja, oni jednostavno nece da priznaju da je stvar u ishrani ili jos gore kupuju gomilu suplemenata vjerujuci da je u njima stvar, a nerijetko se i dohvate steroida misleci da ce sa njima dobro izgledati.

A oni sto su u "formi", tj sto imaju vidljive trbusnjake, a imaju 60 kg i 180 cm visine, onjima ne treba ni pricati...ili njihova suprotnost, oni sto su na "masi",a ustvari debele masne krmcine kojima je masa izgovor da jedu sta stignu.

Jednostavno nema ni dobre forme ni kvalitetne mase bez sredjene ishrane...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
hercegovac27 je napisao:
tensSa je napisao:

Smeta mi kupovna piletina, puretina i sve od peradi iz prodavnice. Od domaće piletine, puretine koja nije kljukana ribljim brašnom i ostalim dodacima nije mi ništa. Do par godina unazad mogao sam jesti riječnu ribu a bio sam alergičan samo na morsku osim tune. A danas mogu samo tunu. I dalje mi nije jasno kako mi od nje nije ništa. Kada sam bio klinac mogao sam jesti i morsku pogotovo mi je bila draga srdela. Sada mi je najgora alergijska reakcija upravo konzumiranjem i najmanjeg zalogaja srdele. Na jaja opet nisam alergičan. Surutku jedino kao whey a nikako onu kupovnu jer sam pomalo netolerantan na laktozu. Mogu mlijeko piti u neograničenim količinama ali ako whey koji sadrži laktozu pomiješam s mlijekom onda nastaju problemi (grčevi u stomaku). Jednom prilikom mi se dogodila nevjerovatna situacija. Jedne sedmice jeo sam ulovljenu pastrmku i nije bilo nikakve reakcije. Nakon 10 dana ponovo sam dobio ulovljenu pastrmku (ne znam je li ulovljena na istom mjestu) i čim sam počeo jesti pojavila se alergija, tj. počele su mi usne oticati. Ne znam ima li veze i zagađenost rijeka. Nisam siguran. Takođe počeli su mi pomalo smetati koncentrati u supama iz kese. Prije rata nije mi smetalo. Osim ako sada ako nisu počeli stavljati duplu dozu.

ja bih rekao da je tebi bolje doktora da ganjas,nego nutricionistu.nemoguce da je neko alergican na ovoliko stvari.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

alkibijad je napisao:
hercegovac27 je napisao:
tensSa je napisao:

ja bih rekao da je tebi bolje doktora da ganjas,nego nutricionistu.nemoguce da je neko alergican na ovoliko stvari.

Česte su alergije na ribu i piletinu u kompletu jer piletinu hrane najšešće ribljim brašnom. Zanimljivo je da mi je tokom rata alergija bila nestala. Pretpostavljam uslijed nekog šoka nakon protjerivanja. Nakon 7 godina mi se ponovo bila vratila. Starci kada zakolju kokošku nije mi ništa, niti mi usna otiče a o gušenju nema ni riječi. Ja prije mislim da sam alergičan na supstance čime kljukaju i piletinu na farmama i ribu u ribogojilištima.

Najčešći alergeni kod ljudi su jagode, kikiriki i orasi. Meni ništa od toga ne smeta. Svakako ću se podvrgnuti alergo testu. Jedno vrijeme sam pomalo provocirao alergiju kao jedan od načina ali bez obzira na taj savjet smatram da ipak nije pametna ideja. Probao sam i to i ne bih više.

Tako da mi izvor proteina ostaju isključivo tuna, crveno meso, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, whey i pojedine vrste biljnih proteina. Jeste da me te alergije frustriraju ali šta ću tako je kako je.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 16:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne pretjeruj sa tunom. Ova što je nama dostupna je puna žive.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 17:56 
I ja sam cuo ovo sto Zoka kaze, da ima dosta zive...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Ne pretjeruj sa tunom. Ova što je nama dostupna je puna žive.

Čitao sam i ja o tome tako da je jedem svaka 3 dana. Starci su mi obećali da će od iduće godine uzgajati perad isključivo zbog mesa i to uglavnom zbog mene. Vezano za prerađivače pilećeg mesa pojedini proizvođači ne kljukaju piletinu u tolikoj mjeri. Recimo prije par godina sam kupovao pileće filete firme Matijević iz Novog Sada. Nakon kuhanja sam cijedio svu vodu iz piletine jer u vodi ostaju sve one supstance koje mi smetaju i mogao sam pomalo jesti ako sam prethodno popio šumeću tabletu kalcijuma. Vindija s druge strane je primjer firme čije proizvode ni pod razno ne treba kupovati jer su puni hormona i čega već sve ne. Na HRT-u je bila emisija u kojoj su govorili da 70% svih antibiotika u Njemačkoj završi u piletini. Nije ni čudo što je pileća supa dobra protiv gripe! :D

Eventualno trebalo bi kupovati od malih proizvođača. Mada meni ni to nije sigurno.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 20:28 
Citiraj:
Na HRT-u je bila emisija u kojoj su govorili da 70% svih antibiotika u Njemačkoj završi u piletini. Nije ni čudo što je pileća supa dobra protiv gripe! :D

:lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Eventualno trebalo bi kupovati od malih proizvođača. Mada meni ni to nije sigurno.

Srbacka piletina zakon...u tempu bar tako pise... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]