blackrose draga zao mi je da si tako prosla, moja seka se poradjala na paprikovcu isto se mucila jadna 20 sati, uzas..na kraju su "uspjeli" prirodno, sva je popucala itd..ma uzas..a kada sam usla u bolnicu doslo mi lose, pogotovo kada usporedim sa bolnicom u Austriji gdje sam se ja porodila

To me bas pogadja i nije mi jasno da se za tako nesto bitno ne mogu odvojiti novci a za onu staklenu zgradurinu i druge stvari moze.
I ja sam zavrsila na hitnom carskom rezu, jer su doktori pogrijesili ali nisam bila u bolovima barem, nego sam dosla prvo vecer narucena jer je termin bio presao 2 nedelje. Onda su htjeli da izazovu kontrakcije sa nekim tabletama, gelom sta ja znam..pregledao me dr. sigurno 5x u toku od 2 dana..treci dan krenuli lagani bolovi (ja sam im rekla da od toga nema nista i pitala za carski ali jok) znaci treci (!) dan (nisam uopste spavala tamo nisam mogla jer u sobi budu bebice sa mamama i tu spavaju tj vecinom kmece

, uopste nisu odvojene od mame od prvog dana , samo ako ih mame odnesu kod sestrica) osjecala sam se ko zombi treci dan, sva nikakva..i kontala predvecer evo krece konacno, da bi se nakon 3 sata ispostavilo da su "lazni bolovi"

, dobila infuziju i sljedece jutro na CTG bebi bili jako losi otkucaji srca

kada sam vidjela reakciju doktora i babica ja sam se sokirala i bilo me strah za malu. I nakon svega ipak hitan carski , nakon 10 min sam bila u sali i tu je prekid filma..samo znam trenutak kad cam ugledala mamine krupne najljepse oci na svijetu

uglavnom sto se tice doktora ljubazni stvarno i sestrice, bolnica je kao hotel , ima recepciju dole, imaju casne sestre koje rade volonterski i jako su fine. Ali opet mislim da je moglo drugacije i bila sam razocarana. Za dojenje isto nisam dobila pomoc, tako da ni to nije uspjelo. Nikakvi savjeti..Kod nas mi se ne svidja sto su bebe skroz odvojene ali ovdje je opet pretjerano sto su stalno tu bebe, ja oka nisam sklopila u bolnici a bila sam 7 dana