banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ginekolog
PostPoslato: 13 Jan 2010, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Da vam se pridruzim i ja...
Vidim da niko ne spominje dr Ecim-Zlojutro. Ona je meni vodila trudnocu,...zadovoljna sam, ali srecom nije bila teska ili komplikovana trudnoca, tako da nisam morala provjeravati detaljnije njene sposobnosti i strucnost.Isla sam privatno.
Porodio me je dr Jovanic...Nemam dovoljno rijeci hvale za tog covjeka.
Na zalost, iako je sama trudnoca protekla odlicno, porod je bio horor, blago receno.
U radjaonu sam sisla u smjeni dr Sase, cini mi se da je prezime Savic, ali nisam sigurna, probio mi vodenjak i predao me babicama i vise ga nisam vidjela, da napomenem da mu je smjena tek pocela. Trudovi su odmah krenuli...i tako 15 sati u toku kojih sam 10x povratila, dobila temperaturu, morala primati infuziju...jedina osoba koja mi je prisla kada bih trazila gazu ili posudu u koju bih povratila, jeste cistacica, babice nisam smjela da uznemiravam jer su spavale. Kada je u smjenu dosao dr Jovanic, pregledao me i kao hitan slucaj porodio na carski rez...prvu od nas 7 toga dana. Zivot i moje bebe i mene je bio u pitanju.
Nakon poroda, dr Jovanic je i moju bebu i mene svaki dan posjecivao na babinjarama.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Tvoje iskustvo s poroda je horor, zeno svaka ti cast.
Kako se mogu tako osiliti, pa nisu bogovi, ccc. Da zivimo u normalnoj zemlji, ti bi imala spor na sudu i veliku odstetu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Sad definitivno vishe nemam dilemu. Necu radjati.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sada mi je zao sto nisam reagovala...bila sam mlada...izgrizla sam usne, da ne jauknem, da ne probudim babicu...
Sada sam malo pametnija....prosle godine sam napravila haosu u djecijem dispanzeru...nisu mi htjeli dati uputnicu za dijete za ORL (iako nije tema), umalo da podijelim i batine...vise ne cutim nikome!

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Naslusala sam se ja i gorih prica, nazalost, pa me to nije uplasilo. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Naslusala sam se ja i gorih prica, nazalost, pa me to nije uplasilo. :D

Nije mi bio cilj nikoga da uplasim...cula sam i ja jos gore price...nije ni mene uplasilo..radjacu jos, samo sto sledeci put nosim bejzbol palicu sa sobom :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Drugo je kad neko drugi prica, ali zamisli da se desava tebi.
BTW Odustala sam od drzavnog pregleda, kad sam cula da je prljavo, pa sto to malo ne srede? Sve nam je u totalnom haosu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
privatnik zakon, samo ako imas 100markica viska, kada nemas onda je i participacija od 4marke skupa :(

nije mi jasno zasto fond ne sklopi ugovore sa privatnim ginekoloskim, ocnim, stomatoloskim ordinacijama, to bi jako rasteretilo posao a ljudi bi bili zadovoljniji... pregled isto kosta u drzavnoj i privatnoj ordiniciji...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

11 minuta je napisao:
Drugo je kad neko drugi prica, ali zamisli da se desava tebi.
BTW Odustala sam od drzavnog pregleda, kad sam cula da je prljavo, pa sto to malo ne srede? Sve nam je u totalnom haosu.

Isla sam jednom posle poroda, na redovan pregled u polikliniku. Nije prljavo..ali..nikada vise nisam tamo otisla.
Svlacis se sa jos 3 zene u jednoj kabini, moras ponijeti svoju suknju (meni niko nije rekao, kod privatnika sam uvijek dobijala mantil) jer je kabina u prostoriji gdje su sestre, da ne prelazis gola u drugu prostoriju kod dr, nemaju mantile, papuce,...sem toga dr je bila neka brkata, ni malo ljubazna zena.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
blackrose je napisao:
Vidim da niko ne spominje dr Ecim-Zlojutro. Ona je meni vodila trudnocu,...zadovoljna sam, ali srecom nije bila teska ili komplikovana trudnoca, tako da nisam morala provjeravati detaljnije njene sposobnosti i strucnost.Isla sam privatno.
Na zalost, iako je sama trudnoca protekla odlicno, porod je bio horor, blago receno.
U radjaonu sam sisla u smjeni dr Sase, cini mi se da je prezime Savic, ali nisam sigurna, probio mi vodenjak i predao me babicama i vise ga nisam vidjela, da napomenem da mu je smjena tek pocela. Trudovi su odmah krenuli...i tako 15 sati u toku kojih sam 10x povratila, dobila temperaturu, morala primati infuziju...jedina osoba koja mi je prisla kada bih trazila gazu ili posudu u koju bih povratila, jeste cistacica, babice nisam smjela da uznemiravam jer su spavale. Kada je u smjenu dosao dr Jovanic, pregledao me i kao hitan slucaj porodio na carski rez...prvu od nas 7 toga dana. Zivot i moje bebe i mene je bio u pitanju.
Nakon poroda, dr Jovanic je i moju bebu i mene svaki dan posjecivao na babinjarama.

Zalosno je to sto ti se desilo, ali jos je zalosnije sto to nije usamljen slucaj.Slicna stvar se desila i mojoj rodici(isto na Paprikovcu) cekala je da je porode nekih 16 sati, mozda i duze , bila u deliriju, buncala, a sve zato sto je neko ocekivao da mu/joj se plati.To sto oni rade je zlocin.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
kod nas su bolnice generalno horor,a nazalost imam iskustva sa istim i previse tako da bih do jutra mogla nabrajati...
i ja idem priv od kad moj doktor vise ne radi u drzavnoj bolnici ,mada sam i ranije isla na odjel,a ne na polikliniku tako da ne znam kakvo je stanje...ali pomisao na guzve,koliko dnevno pacijentica pregledaju,kako su ocisceni i sterilisani ti instrumenti.. :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Dok god se placaju porodi oni ce se tako ponasati. Bila sam prosle sed. gore u posjeti drugarici koja se porodila i rekla sam - radije bih se porodila na ulici nego na Paprikovcu :angry3: Kontam, moze se uci u sobu a ono pricamo preko vrata a ona carski rez imala i vuce se jadna po hodniku.. Mislim.. FUJ!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Izgleda da je to kod nas generalno svuda isto, da su porodilišta mjesta na kojima se ženi ubija ženstvenost, što odvratnim razdrljenim spavaćicama, što lošim tretmanom i nemarom kao da je to obična stvar - donijeti jedan novi život na ovaj svijet.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
blackrose draga zao mi je da si tako prosla, moja seka se poradjala na paprikovcu isto se mucila jadna 20 sati, uzas..na kraju su "uspjeli" prirodno, sva je popucala itd..ma uzas..a kada sam usla u bolnicu doslo mi lose, pogotovo kada usporedim sa bolnicom u Austriji gdje sam se ja porodila :( To me bas pogadja i nije mi jasno da se za tako nesto bitno ne mogu odvojiti novci a za onu staklenu zgradurinu i druge stvari moze.
I ja sam zavrsila na hitnom carskom rezu, jer su doktori pogrijesili ali nisam bila u bolovima barem, nego sam dosla prvo vecer narucena jer je termin bio presao 2 nedelje. Onda su htjeli da izazovu kontrakcije sa nekim tabletama, gelom sta ja znam..pregledao me dr. sigurno 5x u toku od 2 dana..treci dan krenuli lagani bolovi (ja sam im rekla da od toga nema nista i pitala za carski ali jok) znaci treci (!) dan (nisam uopste spavala tamo nisam mogla jer u sobi budu bebice sa mamama i tu spavaju tj vecinom kmece :D , uopste nisu odvojene od mame od prvog dana , samo ako ih mame odnesu kod sestrica) osjecala sam se ko zombi treci dan, sva nikakva..i kontala predvecer evo krece konacno, da bi se nakon 3 sata ispostavilo da su "lazni bolovi" :confused2: , dobila infuziju i sljedece jutro na CTG bebi bili jako losi otkucaji srca :cry: kada sam vidjela reakciju doktora i babica ja sam se sokirala i bilo me strah za malu. I nakon svega ipak hitan carski , nakon 10 min sam bila u sali i tu je prekid filma..samo znam trenutak kad cam ugledala mamine krupne najljepse oci na svijetu :love7:

uglavnom sto se tice doktora ljubazni stvarno i sestrice, bolnica je kao hotel , ima recepciju dole, imaju casne sestre koje rade volonterski i jako su fine. Ali opet mislim da je moglo drugacije i bila sam razocarana. Za dojenje isto nisam dobila pomoc, tako da ni to nije uspjelo. Nikakvi savjeti..Kod nas mi se ne svidja sto su bebe skroz odvojene ali ovdje je opet pretjerano sto su stalno tu bebe, ja oka nisam sklopila u bolnici a bila sam 7 dana

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
11 minuta je napisao:

Ne znam na sta si navikla i od koga si cula da je prljavo, ali ja idem na drzavni prevashodno zbog cijene. a i ciko kod kojeg idem je odlican. Svaki problem koji sam dosad imala je rijesio. Kabine za presvlacenje jesu lose, moras ponijeti svoju suknju, ali instrumenti nisu prljavi. Oprema jeste stara pa se stice utisak da je prljavo. Ali nije :)
Participacija od 4KM za papa test je presmijesna. Jedino sto se mora bas poraniti, jer ima dokonih baba :D
Trudnice imaju prednost, tako da ako dodjes oko pola 7 i stavis knjizicu, uz sve trudnice mozes doci na red oko 9. Ja sam znala otici i obaviti nesto drugo sto trebam i dodjem i ne cekam puno.
Kontam, kad sam imala upalu jajnika i koliko pregleda treba u kratkom roku i da sve to treba placati , ne bih mogla.
Nadam se da sam ti pomogla.
Uostalom, ja ti savjetujem da odes i vidis sama, a poslije mozes uporediti. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
blackrose je napisao:

jao jebo te... ne da si me preplašila nego ne znam šta da radim...posle ovog što sam pročitala razmišljam da se porodim i Novom Sadu...ili da tražim JAAAAKUUUUU vezu na Paprikovcu....

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
11 minuta je napisao:
Ultrazvuk, pregled i Papa test privatno kosta 70km, bezobrazno skupo. Dokle vise misle drzati tako visoke cijene? Stvarno nema smisla. Kakva su iskustva sa drzavnim doktorima i koga preporucujete, poliklinika? Kad doci, dobiti broj? Sve su prilike da cu se radije drzati drzavnih bolnica.

Za te stvari to apsolutno nije skupo (bar meni). Dođeš u svoj termin, ne čekaš ni minute, doktorka ti se apsolutno posveti, sve je čisto i uredno. Ja bih i 100 maraka platila za pregled.

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Dzaba ti veza, veruj mi :roll: Ja ću se porodim na privatnoj klinici, to sam još odavo odlučila bar se ne ponašaju prema tebi kao prema kuji, da oprostite na izrazu, nego kao ljudskom biću a šta sam sve videla u toj porađaoni, ne samo prema stanovnicama nego i prema kolegicama zdravstvenim radnicama, znači fuj...
U celom svetu se porod olakšava maksimalno a kod nas je*eš mater sam sebi i moliš Boga da te uzme sebi :confused1:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A gdje se kod nas porodjaj moze privatno obaviti i da li je to dozvoljeno? Koliko znam nije.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
A zašto ne bi bio???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]