Ма опуштено, нико ни не покушава да те одговори од програма. Ја сам само прочитао онај чланак, и то сам и коментарисао, а како сам сконтао, ради се о мање-више класичном интервалном тренингу. Ја повремено радим такве тренинге, с тим да сам комбинујем вјежбе које ми нису досадне. Е сад, оно што се мени не свиђа код овог тренига је што се изводи често (сваки дан осим недјеље) а недовољно интензивно. Ако ти сам кажеш да ниси у некој форми, а немаш проблема са праћењем вјежби, то није довољно интензивно. Ја радим максимално трипут седмично, обично до три интервала од десет минута, али тако да већ на другом молим за милост а на пола трећег пишам крв. Али на оваквим тренинзима се не смије заснивати регулација тежине, јер они много троше тијело, и не треба их радити дуже од пар седмица. Што ће рећи, могу послужити за скидање кила, али у суштини више доводе у заблуду, јер ће се киле вратити са престанком тренинга, ако се дијета не среди. Даље, не волим тренинге који су искључиво за издржљивост, тј. оне који немају бар дјелимичну компоненту повећања снаге, а самим тим и мишићне масе. Овај тип тренинга је дугорочно повољнији и одрживији.
Опет, свако воли другачије, па тако треба и бирати тренинг који му више лежи.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
Poslednji put menjao Popokatepetl dana 05 Avg 2015, 17:28, izmenjena samo jedanput
|