banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Teretana?
Dobro 80%  80%  [ 39 ]
Loše 20%  20%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 49
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
A dokle je zdravo?

Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
DELLBOY je napisao:
A dokle je zdravo?

Slika

Rekao bi da je to photoshop....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 11:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
DELLBOY je napisao:
A dokle je zdravo?

Slika

Odvratno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hmmm.. Bildanje zdravO? Opet, stara dobra mudrost: sve je stetno u prevelikim kolicinama. Naravno, jako je dobro aktivirati SVE misice u tijelu, a teretana to omogucuje, no, plivanje takodje ;)

Mislim da je jako dobro ici u teretanu cisto radi odrzanja dobrog izgleda i zbog kakve-takve tjelovjezbe, jer bi mnogi ljudi u suprotnom samo sjedjeli kod kuce i jeli, u teretanu upadnes i lagano zezanje, malo dizes tegove, malo biciklic... Teretana je psihicki puno laksi, a i prakticniji nacin za odrzavanje kondicije od recimo trcanja, jer u teretani nemas uticaj klime, imas drustvo, odmore izmedju serija...

Naravno, uvijek sam za kucnu izvedbu, te sam prije 2 nedelje i ja nabavio vratilo u Shimanu za 30 KM. Moracu vidjeti kakvo je to u Jacimovicu, ja sam na svoje MORAO dodati izolir traku zbog klizavosti/zuljanja (metal), a i morao sam slojevima trake izjednaciti obim maticne sipke i sipke koja se uvrce/izvrce.
A u kucnoj izvedbi mozes "pokriti" citava ledja, i kompletne ruke kombinacijom svega 4-5 vjezbi, bez tegova. SMatram da kucna produkcija moze dati jako dobre rezultate, sasvim fino oblikovati i ojacati tijelo. ALi, ako neko hoce monstruozne dimenzije ruku/ledja, nogu, onda teretana, nema sta, samo, da li je to zdravo, sumnjam ;)

A da odgovorim na anketno pitanje:
TERETANA JE ZDRAVA! Eh, neki ljudi pretjeruju u tome, pa to postaje "nezdravo", ali teretana sama po sebi jeste zdrava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 10:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Ovo mu dodje k'o "narandzasta verzija" Hulk-a! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Macr0 je napisao:
O cemu ti pricas? Ja dizem 100 kg a nisam ni blizu hard core bildera niti mi je l:

:oops: :laughing3: ...da se i ti pohvalis a majzec ? :roll:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 20:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Mrvenzi je napisao:
Ovo mu dodje k'o "narandzasta verzija" Hulk-a!

:lol: :D

P.S. Koje su najoptimalnije kucne vjezbe za kicmu... i za koljena? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
FLASH je napisao:
Mrvenzi je napisao:
Ovo mu dodje k'o "narandzasta verzija" Hulk-a!

:lol: :D

P.S. Koje su najoptimalnije kucne vjezbe za kicmu... i za koljena? :D

Heheh, nisam strucan, ali posto sam imao problema za ispadanjem koljena (treca sreca, na njoj se zaustavilo!), doktorica je preporucila voznju bicikla, jer ono jaca misice koji drze casicu na mjestu. Kada malo promislim, valjda i cucnjevi ne bi bili losi?

Kicmu... Huh, recimo da radis "peglu" i "ledjne trbusnjake".
Pegla: legnes na stomak, uhvatis se rukama za noge (u predjelu skocnog zgloba), i onda se istezes uvis koliko mozes.
"Ledjni trbusnjaci" (u stvari ne znam kako se ovo zove!), legnes na stomak, ruke na potiljak, i onda dizes i ruke i noge koliko mozes. Imas opciju da fiksiras noge, i dizes samo gornji dio tijela. Te vjezbe ti ojacaju misice i smanjuju opterecenje na kicmi, posto jaci misici mogu preuzeti vise opterecenja na sebe. Tako su barem meni rekli na fizioterapiji ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2007, 23:36
Sklekovi, zgibovi, propadanje, čučnjevi, trbušnjaci. Uslovi za vježbanje soba 3x3 i šipka. Ako ima mjesta za bicikl, to je kraj. Ovo je što se tiče VJEŽBANJA. ISHRANA JE NAJVAŽNIJA, A BEZ ODMORA SVE PADA U VODU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 01:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Prvo, hvala na odgovoru.
monstrum je napisao:
valjda i cucnjevi ne bi bili losi?

Kako nisam trenutno u prilici da vozim bicikl, probao sam maloprije cucnjeve da vidim kako ce koljeno reagovati. Nije bas bilo pozitivno, jer dobijam bolove u njemu kad ih radim (ista stvar kao i kod tebe bila, iscasenje). Inace, za cucnjeve, ljudi su se na netu zalili da mogu biti losi za ledja i stvoriti probleme, i da ih nije preporucljivo raditi ako ledja nisu ojacana. Takodje, ne treba pocinjati rano sa njima (ovo je bilo vezano za dio sa teretanom).

monstrum je napisao:
Kicmu... Huh, recimo da radis "peglu" i "ledjne trbusnjake".

Ovo je bilo korisno, i posluzice, nadam se. Ako (p)ostanem istrajan u tome. :)

Inace, i ja sam ranije isao na neke vjezbe vezane za kicmu, ali sam to ubrzo zapostavio, tako da nije bilo vajde od tog. Povrh svega, treba cca 1h da se urade, za sta naravno nemam vremena, pa sam to batalio. Ovako, imam nesto brze i jednostavnije, a bar ce malo pomoci boljem stanju. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
teretana - apsolutno pozitivno

taman sam bio kreno i napredak je bio primjetan, no onda sam dobio mononukleozu tako da 6 mjeseci moram da se odmaknem od tegova i svih sprava ..

evo vec prolazi 4. mjesec kako mirujem a ja ne mogu da izdrzim, planiram da krenem opet polagano bez velikog naprezanja (znam da nije moguce ali tjesim se)
:P

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 16:29 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
XentoniX je napisao:
teretana - apsolutno pozitivno

taman sam bio kreno i napredak je bio primjetan, no onda sam dobio mononukleozu tako da 6 mjeseci moram da se odmaknem od tegova i svih sprava ..

Sta je to i koji su simptomi? Ja malo laganica ovamo, sviđa mi se, jebiga i nemam baš puno izvora zabave ;) Doduše zezaju me drugovi što ne dižem cure nego tegove, al ajde sad, kažem, polako - jedno po jedno :lol:

Zimmer mi je dosta upoznat sa "terminologijom" tako da nemam problema što se tiče nekog izbora vježbi ili sl (sam bog mi ga dade ...). Samo još da dođe sunce pa i da krenem da pičim biciklom na Adu i eto ti prave studentske idile :D

U vezi ishrane, šta mislite, jel puno 6 jaja dnevno? (pored ostalog, naravno, lol)

Pozdrav svim kolegama.

PS: iznenadilo me koliko je teretana puna djevojaka. Bude ih i većina ponekad :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ako pitas sta je mononukleoza .... http://www.labris.org.yu/index.php?opti ... Itemid=115

6 jaja , nije to nista, toliko ja jedem za dorucak :D
najbolje ti je da jedes kuvana i bez zumanjaka.
uz to dodas posni sir, zeleni caj, mlijeko il sta vise volis i eto ti super dorucak.
doduse ja drmnem jos i tunjevinu uz to. znam, krme sam :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 21:06 
Urednik
Urednik

Строго баш нека шминка од болести! 8)

Пуно јаја примаш дечко ;)

Знаш онај виц. Ако се сагнеш и погледаш себи "дупе" и видиш да немаш јаја, значи да си женско. Ако видиш једно јаје, значи да си инвалид. Ако видиш два јајета значи да си мушко. Ако видиш три јајета значи да си мутант. А ако видиш четири јајета значи да си дерпе :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
uvijek su mi se vise svidjali PRIRODNI nacini vjezbanja i PRIRODNO oblikovani misici.... i mislim da su u svakom slucaju bolji ! :D
znaci - sportovi (svi), trcanje, vjezbanje (gimnastika - kako li se vec to zove), borilacke vjestine + za zene - aerobik i sl.

ovi fazoni sa tim spravama meni licno ne leze - nekako ne volim da imam ikakvo "vjestacko" sredstvo izmedju sebe i svog "rezultata rada" :D

a bome mi se ne svidjaju ni previse nabildani muskarci :-?

ali ako neko vec radi vjezbe kod kuce na spravi ili sa tegovima - bolje mu je da ide u teretanu - tamo mu ima ko objasniti sta i kako treba (sto je jaaaako bitno + ne moras guglati ko nenonormalan) a i ima drustva (sto Bik rece)

ako se radi pravilno valjda ne moze biti nezdravo ---- nadam se zbog svih vas koji praktikujete isto ..... :wink:
a cula sam da ako se ne radi pravilno ---- bome zna svasta da se iskomplikuje ----srce i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 22:07 
Urednik
Urednik

pamella_morrison je napisao:
nekako ne volim da imam ikakvo "vjestacko" sredstvo izmedju sebe i svog "rezultata rada" :D

Jbg šta ćeš, ni ja nisam baš neki ljubitelj :-?

Cure vole doći u teretanu, ali ne da dižu tegove... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 22:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2005, 16:41
jel taj cova sa slike gore prodaje te baloncice
:dontknow:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

6 jaja jeste malo, ja sam jutros 4 za dorucak i posle teretane jos 5 pa polako.... inace nisam bas krme ko XentoniX al mogu jesti :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:18 
Urednik
Urednik

Jebiga čitao sam da ako jedeš cijela jaja (kao što bi trebalo) opasno je preko 8 komada, pa ti vidi :P Ja obično uzmem 3 za doručak i još 3 između ručka i večere, pa kontam da nije puno jaja ;)

Inače tu i tamo zbrčkam neku soju, skuvam neku čorbu, pasulj, sočivo :D :D :D

Nego Goca kako ti ono reče... 100kg na klupi? Koliko teži ona šipka sama bez tegova? 10-20kg ? Svaka tebi čast uglavnom onako žgoljavom (kakvog te pamtim, ko što sam i sam) kad si uspio da digneš toliko, ovdje imaš grdosija pa se muče sa po 70kg :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Jebiga čitao sam da ako jedeš cijela jaja (kao što bi trebalo) opasno je preko 8 komada, pa ti vidi :P Ja obično uzmem 3 za doručak i još 3 između ručka i večere, pa kontam da nije puno jaja ;)

Inače tu i tamo zbrčkam neku soju, skuvam neku čorbu, pasulj, sočivo :D :D :D

Nego Goca kako ti ono reče... 100kg na klupi? Koliko teži ona šipka sama bez tegova? 10-20kg ? Svaka tebi čast uglavnom onako žgoljavom (kakvog te pamtim, ko što sam i sam) kad si uspio da digneš toliko, ovdje imaš grdosija pa se muče sa po 70kg :)

eheee polako 80kg za sada , da sam rekao 100kg ,kum bi vece prokomentarisao :popcorn:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]