banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
myprotein.com

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:37 
Ne bih bas rekao da su skuplji...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Zašto suplementacija, ako se trenira rekreativno? Nemam predrasude prema istoj, samo me interesuje zašto je mnogi ovdje koriste, iako ne vježbaju pretjerano ozbiljno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 08:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Brži oporavak,nemogućnost dovoljnog unosa proteina prehranom iz raznih razloga,brži put do zacrtanog cilja...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 08:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sta je ozbiljno a sta ne ozbiljno u ovom slucaju?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 09:03 
Tanka je razlika izmedju rekreativaca i takmicara sto se tice treninga i ishrane...

Mislim na standardni fitness, vjezbanje, ili ga radis ili ne...ako imas zacrtanu ishranu, jasno predodredjen trening i cilj onda je logicno da si ozbiljan, predan tome i suplementacija je odlicna stvar da se to (oporavak) podigne na bolji nivo, naravno ako se ima novca za suplemente.

Situacija je sasvim drugacija ako neko ide tek onako u teretanu i jede sta stigne, nemam nista protiv toga, naprotiv lijepo je da neko vjezba, ali to vec nije onda ozbiljan vjezbac (u smislu da ima jasno predodredjen cilj sto se tice izgradnje tijela) i takvoj osobi suplementacija nije potrebna, jer dodaci ishrani (suplementi) i jesu to sto im ime kaze, dodaci vec sredjenoj ishrani.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Sta je ozbiljno a sta ne ozbiljno u ovom slucaju?

Nisam baš najsrećnije termine izabrao, u ovom slučaju suprotno ozbiljnom ne bi bilo neozbiljno, već rekreativno, ili nešto slično.

Razumijem da je sportistima koji treniraju i do dva puta dnevno potrebna suplementacija, zbog razloga koje je zoka naveo. Ali ljudi koji treniraju oko 3 puta sedmično, vjerujem da bi sa običnom ishranom mogli da postignu sve navedene rezultate. Odnosno, da je u njihovom slučaju suplementacija više izvoljevanje, nego realna potreba.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ne bih se slozio s tobom.
Ja sam u teretani 3 puta sedmicno (ostale dane sam u drugim sportovima ali to nije tema) i primjecujem razliku sa i bez suplemenata. Napredak je evidentno brzi i bolji jer je tesko doci do svih potrebnih supstanci kroz obicnu prehranu. A plus je daleko jednostavnije, lakse i brze... pa i jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
tensSa je napisao:
Tanka je razlika izmedju rekreativaca i takmicara sto se tice treninga i ishrane...

Mislim na standardni fitness, vjezbanje, ili ga radis ili ne...ako imas zacrtanu ishranu, jasno predodredjen trening i cilj onda je logicno da si ozbiljan, predan tome i suplementacija je odlicna stvar da se to (oporavak) podigne na bolji nivo, naravno ako se ima novca za suplemente.

Situacija je sasvim drugacija ako neko ide tek onako u teretanu i jede sta stigne, nemam nista protiv toga, naprotiv lijepo je da neko vjezba, ali to vec nije onda ozbiljan vjezbac (u smislu da ima jasno predodredjen cilj sto se tice izgradnje tijela) i takvoj osobi suplementacija nije potrebna, jer dodaci ishrani (suplementi) i jesu to sto im ime kaze, dodaci vec sredjenoj ishrani.

Ne žele svi ići na takmičenja! Takođe ako se neko ne pridržava zacrtane prehrane ne znači da opet jede šta šta stigne.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Ne bih se slozio s tobom.
Ja sam u teretani 3 puta sedmicno (ostale dane sam u drugim sportovima ali to nije tema) i primjecujem razliku sa i bez suplemenata. Napredak je evidentno brzi i bolji jer je tesko doci do svih potrebnih supstanci kroz obicnu prehranu. A plus je daleko jednostavnije, lakse i brze... pa i jeftinije.

Pa ono, ako je jeftinije, onda je razumljivo. To me i zbunjuje, jer neko piše da treba više love, neko da je jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 17:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jeftinije je u smislu napretka, jerbo je pridržavanje strogom režimu ishrane i treninga preskupo za mnoge. Ovako uzmeš supliment i ubrzaš....umjesto 500 KM mjesečno na hranu potrošiš 100 na suplimente.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja godinama koristim whey u ishrani,a nisam imala cestit trening bar 3 godine,ali kako ne unosim dovoljno proteina u organizam svakodnevnom ishranom,ovo je nesto sto mi je jednostavnije...najcesce je to u ovsenim,koje sad umjesto za dorucak jedem za veceru :)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
azdajica-ny je napisao:
ja godinama koristim whey u ishrani,a nisam imala cestit trening bar 3 godine,ali kako ne unosim dovoljno proteina u organizam svakodnevnom ishranom,ovo je nesto sto mi je jednostavnije...najcesce je to u ovsenim,koje sad umjesto za dorucak jedem za veceru :)

Kako to da ne unosiš dovoljno proteina običnom ishranom????

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 18:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Lijepo, jede pa'uljice i slično za obroke tu ima proteina ko u govnetu vitamina, znači čisti ugljeni hidrati i vlakna. Ali za pravilan razvoj i funkciju organizma su neophodni proteini.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
nepokoreni je napisao:
Lijepo, jede pa'uljice i slično za obroke tu ima proteina ko u govnetu vitamina, znači čisti ugljeni hidrati i vlakna. Ali za pravilan razvoj i funkciju organizma su neophodni proteini.

Pa ne živi nitko isključivo od pahuljica. U govnetu ima vitamina. A za pravilan razvoj organizma pravilnije je reći da trebaju aminokiseline, posebno esencijalne, nego proteini.

:P :D

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka

Whey je dodatak prehrani i ne može se njime zamijeniti dnevni unos proteina. Znam po sebi jer sam ja barem tako mislio prije par godina s obzirom da sam alergičan na pojedine namirnice životinjskog porijekla bogate proteinima i više mi je nego krivo zbog toga te sam mislio da ih whey-om mogu nadoknaditi.
Zato nastojim srediti prehranu barem onoliko koliko mogu a proteine uzimati iz onih namirnica koje mi ne smetaju. Nekada imam manjih problema da iskombinujem prehranu.
Whey sam koristio jedno vrijeme. Trenutno ne koristim jer da su cijene barem niže rado bih kupovao. U gradu postoje 2 prodavnice suplemenata i u obje su nabili cijene. Kaže mi jedan prijatelj da su isti proizvodi u Sloveniji 2-3 puta jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 19:04 
U Sloveniji su smjesne cijene suplementata, cak sam i ja htjeo porucivati tako da oni daju nekom Soferu kojem bih ja dao nadoknadu sto mi preveze supse iz Slovenije u Banjaluku.

Mislim da je otprilike standardni whey 2.3 kg bio oko 70-80 KM.

Smjesno je sto su cijene u USA jos jeftinije...

Btw whey je najbolje piti poslije treninga, zasto?

PA whey je "brzi" protein, ima brzu apsorbaciju i on ce odmah krenuti sa "popravkom" unistenih misicnih vlakana.

Jedino sem poslije treninga kada vala uzimati whey je ujutru jer je tjelo takodje gladno proteina poslije sna.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka

Od suplemenata koje još kući imam moram do 23.12 da potrošim još ove 4 kesice Animal Pak-a koje sam kupio prije 2-3 godine i nikako da se nakanim da popijem te tablete. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 17:35 
Huh koliko si platio animal pak?

Mislim ja uzimam obicne vitamine, cini mi se da je to dosta skuplje ako se ne varam...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A sta mislite o tome da normalno jedete, bez proteina, steroida i kreatina i da teretanu shvatite kao trosenje energije... Ja to tako kontam i bas mi je fino :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]