banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 01 Dec 2011, 18:23 
Citiraj:
Meni jedna stvar nije jasna kod tensSinih proračuna, u jednom periodu računaš svaki suvišni gram UH, ovog-onog, a u drugom jedeš svakojako smeće i ne treniraš, zašto to? Tj, vidio sam da znaš mnogo stvari u vezi sa prehranom i vježbanjem, ali mi se čini da često nisi dosljedan da to i primijeniš. Možda i griješim, možda se radi samo o pogrešnom utisku.

Nekad u toku dijete (planski) ubacim dan kada jedem sve i svasta i kada bukvalno skoro ne povratim od ozderavanja, to je iz razloga da bih "resetovao" metabolizam, tj. da bih nastavio trositi masne naslage kao na pocetku dijete (jer se vremenom organizam navikne na isti unos klope/kalorija i nece da topi salo istom brzinom kao na pocetku pa je ozderavanje jedna od caka da se opet pokrene).

To je kad skidam visak masti, a kad "pakujem" meso onda kao sto Zoka kaze svaka nedelja je tu za ozderavanje.

To za netreniranje ne znam, ucinilo ti se vjerovatno, nisam trenirao samo kada sam isao na more, od tada nisam ni jedan jedini trening propustio. :)

Sad dosao iz parka nakon 45 minuta trcanja po onoj mraziji, dusa mi se zaledi prvih 10-15 minuta dok se ne "otkravim". :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_зока je napisao:
tensSa fura fazon u kojem se šest dana pazi na jelo,a sedmi dan si daš oduška....Sa tim da on sebi baš da oduška... :lol: Zato stičeš dojam da se on ne pridižava plana.

Moguće da je to u pitanju, šta ću kad svaki čas na Caffeu piše kako se "prebio", "ubio" i slično, kako ja da znam na šta misli :D Ali opet, čini mi se da od svih ljudi koji su pisali na ovoj temi, niko nije baš u potpunosti ozbiljan i posvećen bilder (osim možda opasne_urme), pa da mi sve to računanje u sitna crevca ima smisla.

Spoiler:
Mada, nama trvv gladijatorima su bilderi ionako samo gej pozerčići, pa možda nije ni važno :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ja iskreno nemam ni živaca mjeriti svaku kaloriju i svaki gram. Takođe nađem gomilu literature gdje razni autori govore kako je baš taj način vježbanja najbolji, baš ta ishrana najbolja. Znam osnove i nekada se pridržavam a nekada ne. Ipak sam kontao da malo ozbiljnije poradim na masi narednih mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 10:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto omega 3?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
https://www.facebook.com/photo.php?v=273945295989009

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 21:59 
Kad smo kod "starkelja"...crni princ bodibildinga, mister Robi Robinson...65 godina...

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Koliko dobra donose omega 3 vjezbacu, tesko je i nabrojati, evo naucnih podataka za opstu populaciju i oboljele:

Citiraj:
Several sources of information suggest that human beings evolved on a diet with a ratio of omega-6 to omega-3 essential fatty acids (EFA) of approximately 1 whereas in Western diets the ratio is 15/1-16.7/1. Western diets are deficient in omega-3 fatty acids, and have excessive amounts of omega-6 fatty acids compared with the diet on which human beings evolved and their genetic patterns were established. Excessive amounts of omega-6 polyunsaturated fatty acids (PUFA) and a very high omega-6/omega-3 ratio, as is found in today's Western diets, promote the pathogenesis of many diseases, including cardiovascular disease, cancer, and inflammatory and autoimmune diseases, whereas increased levels of omega-3 PUFA (a low omega-6/omega-3 ratio) exert suppressive effects. In the secondary prevention of cardiovascular disease, a ratio of 4/1 was associated with a 70% decrease in total mortality. A ratio of 2.5/1 reduced rectal cell proliferation in patients with colorectal cancer, whereas a ratio of 4/1 with the same amount of omega-3 PUFA had no effect. The lower omega-6/omega-3 ratio in women with breast cancer was associated with decreased risk. A ratio of 2-3/1 suppressed inflammation in patients with rheumatoid arthritis, and a ratio of 5/1 had a beneficial effect on patients with asthma, whereas a ratio of 10/1 had adverse consequences. These studies indicate that the optimal ratio may vary with the disease under consideration. This is consistent with the fact that chronic diseases are multigenic and multifactorial. Therefore, it is quite possible that the therapeutic dose of omega-3 fatty acids will depend on the degree of severity of disease resulting from the genetic predisposition. A lower ratio of omega-6/omega-3 fatty acids is more desirable in reducing the risk of many of the chronic diseases of high prevalence in Western societies, as well as in the developing countries, that are being exported to the rest of the world.

Izvor: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12442909

Kreatin necu ni navoditi kao dobar suplement jer je to "hemija" i ne da mi se oko takvih osoba cimati.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 18:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Хвала на одговору :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 20:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Dec 2011, 20:04
Људи.. Дакле.. Висок сам 186цм а имам 67кг.. Контам да кренем у "жељезану", па ме занима како, шта, гдје.. Креатин, протеини и то... Шта предлажете?? Приоритет ми је да добијем на килажи.. Просвијетлите ме.. Позз!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Kreatin, gejner, izolat, amino, sagorjevac, dekstroza, efedrin, deri sve redom... Nego sta!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
:lol: Daj Giometar jebi se oces da covjek umre u 25-toj.
Jedi,jebi,guraj kontejnere 8)
Što vise povrca,voca i tjestenine...
Što manje bijelog hljeba , prasetine i janjetine :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 15:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Cristiano je napisao:
Људи.. Дакле.. Висок сам 186цм а имам 67кг.. Контам да кренем у "жељезану", па ме занима како, шта, гдје.. Креатин, протеини и то... Шта предлажете?? Приоритет ми је да добијем на килажи.. Просвијетлите ме.. Позз!

Najbolja kombinacija ti je teretana plus neki borilacki sport. Jer sama teretana ce ti vremenom skratiti radijuse pokreta, ograniciti u nekim aerobim elementima itd...posto za te vjezbe kao ni vecina vjerovatno neces imati volju raditi u teretani...
U borilackom sportu stices gipkost, eksplozivnost i izdrzljivost i naravno vjestinu, a u teretani dobijas dodatnu snagu, lijepu figuru...
Bar ja tako kombinujem...sedmicno 2-3 treninga jedno i 2-3 treninga drugo...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 15:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Cristiano je napisao:

druze jedi ti malo vise..67 kila za tu visinu je pomalo...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 16:36 
Citiraj:
U borilackom sportu stices gipkost, eksplozivnost i izdrzljivost i naravno vjestinu, a u teretani dobijas dodatnu snagu, lijepu figuru...

Malo koji borac ne kombinuje teretanu tj. vjezbe u teretani i standardni njihov trening...

Naravno njihov trening nije isto kao trening bodi bildera, vise lici powerlifterskom, bar na sonovu onoga sto sam citao...

Btw ako krene neku borilacku vjestinu,a ne krene kvalitetno jesti jos vise ce se osusiti i izgubiti mase...dakle, kao sto Rotor kaze poenta je u unosenju kvalitetnih hranjivih materija...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
I ja se vec mjesec dana bavim celikom... U gore, prvo navedenom smislu. :)
Ne filozofiram puno. Mrtvo, benc, zgib i bucice... Mrtvo mi najvise dohaka. Cini mi se da jacam...
Gledam da izbjegavam masine.
Sta ja znam, krenuo sam sa dizanjem prilicno spreman.
I da, traka za trcanje. To mi pase.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ја планирам кренут од јануара. Фали ми поприлично кила,ал исто тако не желим узимат никаква средства: креатине,стероиде и остала њасра.

Сви ми пуне главу како ћу редовним тренирањем и јачом исхраном (4-5 оброка) сигурно добит 5 кила за мјесец. Је ли то стварно могуће и какав би тај "савршени" мени био? Једни спомињу пилетину,други рибу,трећи рижу,четврти млијеко,дилема и конфузија у глави?
Ако ко има сличних проблема или искуство да је брзо добио киле,без употребе протеина,креатина,стероида,нек помаже савјетима ;)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
5 kg za mjesec... :roll:
Ima li kraja? Zar nismo vec to sto puta presli?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
I da, traka za trcanje. To mi pase.

Ja to nikako ne mogu
Pokusao par puta, ma kakav
Dosadi mi nakon 5 minuta

Citiraj:
Najbolja kombinacija ti je teretana plus neki borilacki sport.

I ja glasam za ovo
:thumbup:

Citiraj:
5 kg za mjesec...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kFM5VHH8wNA[/youtube]

:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Pet kilograma za mjesec dana mozes dobiti, ali ce od toga dva biti salo, a dva voda. Ma i vise. Pola kilograma cistog misica mjesecno je dobar rezultat.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ма мени треба маса,не дефиниција за почетак,ал јбг и са три киле би био задовољан.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]