banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 08:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 18:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
hehhe gazda da su takve irkinje, isla bi neka bolja na miss, a ne ova zadnja, ko akrap. usput moracu doci u dublin. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2005, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
naravno da su takve....cak i znam par riba sa slika :)

dodji welcome si...pones samo neku karticu koja nije u minusu da je uminusujemo ovde na brzinu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma jedino kreditnu, i onda odem kuci. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
05.05.2006
Bolje da ljulja, nego da žulja
U zapadnoafričkoj državi Mauritaniji smatraju da je „najveći ponos” devojke stasale za udaju njena debljina, jer je mršavost znak bede. Zato jedna od mauritanskih poslovica glasi: „Mršava devojka - roditeljska sramota”. Prema jednom sociološkom istraživanju, 38 odsto roditelja, sledeći tradiciju, podvrgava mlade Mauritanke prisilnim merama gojenja. „Tiblah”, kako se naziva običaj prisilnog hranjenja devojčica, praktikuje se već od desete godine. Pod pretnjom batina, dete svakodnevno mora da pojede veliku količinu masnih jela, sira i mleka. „Mi budimo devojčicu zorom i teramo je da najpre popije litar kamiljeg mleka, zatim još i još, dajemo joj pečeno kamilje meso i masnu kašu”, kaže Ajša, beduinka, koja poštuje običaj koji je nasledila od svoje majke.

„Ja treba da budem stroga, a devojka poslušna”, ističe Ajša, dodajući da će na kraju krajeva njena „vaspitanica” početi da se sviđa momcima i da će imati više šanse da se uda, prenosi agencija RIA Novosti.

S vremena na vreme, devojčicama se daje i specijalni čaj od trava kojima se čisti želudac i omogućava uzimanje novih količina hrane.

Ako se ne uspe da se u detinjstvu dobije željena težina, „udavače” šalju u specijalne „logore”, gde se, pod prismotrom nastavnice, odvija „program gojenja”.

Proces traje od 40 dana do dva meseca kada, po pravilu, polaznice dobijaju potrebnu težinu.

U mauritanskom društvu, gde vladaju tradicionalni plemenski odnosi i vrednosti, muškarci se najčešće žene što debljim devojkama.

Prema rečima Sidi Muhamada, profesora sociologije Univerziteta u Nuakšotu, debljina je dokaz socijalnog položaja žene i jedan je od neophodnih uslova za njenu udaju.

„Kod nas se veruje da što je žena deblja, to je voljenija”, kaže 32-godišnji neženja Gali ul Šarif, dodajući da mu se „može dopasti i mršava devojka”, ali da njegova „buduća izabranica mora imati bar 100 kilograma”. (Mondo, Tanjug)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 05:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
Lijepa zena je lijepa zena, bez obzira na kilazu, pogotovo u ovako malim jedinicama mjere (mrsavica/buca). I zgodna tijela dolaze u mnogo izdanja, od Angeline do Pamele Anderson, preko Salme pa do Giselle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2006, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
29.12.2006.
Djevojčice u Mauritaniji nasilno hrane kako bi bile što deblje
Debljina je toliko cijenjena kod bijele arapske populacije u Mauritaniji da još uvijek postoji običaj nasilnog hranjenja mladih djevojaka. Tradicionalno znak dobrog imovinskog stanja koji se vremenom razvio u kanon privlačnosti doveo je do toga da je do prije pedesetak godina trećina djevojčica u Mauritaniji prolazila kroz torturu nasilnog hranjenje, a i danas je desetak posto mladih djevojaka podvrgnuto takvom tretmanu. "Tjeram ih da jedu cijelo jutro, onda mali odmor, onda opet cijelo popodne i večer", izjavila je novinarima BBC-a izvjesna Fatematou koja vodi tzv. 'farmu za debljanje' na koju prima većinom sedmogodišnje djevojčice. "Naravno da plaču, vrište... Zgrabimo ih i tjeramo da jedu, no na kraju se naviknu", rekla je i dodala kako "dok su male ne razumiju, ali kad narastu debele i predivne :D, a muškarci sline za njima :D :D, onda budu zahvalne". Ipak, zbog promjena u društvu mladi Mauri navodno više ne vide isključivo debljinu kao ideal ljepote.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2007, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Eureka ! :lol:

Kako cesto leti Mauritania-Airline ??? :lol: :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vader je napisao:
29.12.2006.
Djevojčice u Mauritaniji nasilno hrane kako bi bile što deblje
Debljina je toliko cijenjena kod bijele arapske populacije u Mauritaniji da još uvijek postoji običaj nasilnog hranjenja mladih djevojaka. Tradicionalno znak dobrog imovinskog stanja koji se vremenom razvio u kanon privlačnosti doveo je do toga da je do prije pedesetak godina trećina djevojčica u Mauritaniji prolazila kroz torturu nasilnog hranjenje, a i danas je desetak posto mladih djevojaka podvrgnuto takvom tretmanu. "Tjeram ih da jedu cijelo jutro, onda mali odmor, onda opet cijelo popodne i večer", izjavila je novinarima BBC-a izvjesna Fatematou koja vodi tzv. 'farmu za debljanje' na koju prima većinom sedmogodišnje djevojčice. "Naravno da plaču, vrište... Zgrabimo ih i tjeramo da jedu, no na kraju se naviknu", rekla je i dodala kako "dok su male ne razumiju, ali kad narastu debele i predivne :D, a muškarci sline za njima :D :D, onda budu zahvalne". Ipak, zbog promjena u društvu mladi Mauri navodno više ne vide isključivo debljinu kao ideal ljepote.

Fuj.... :roll: :roll: :roll: :roll:
A jebiga, to je i logično za njihovo podneblje.... Tako Amerikanci vole mršavice....
Zlatna sredina rulez, mada sam ja za visoke i malo mršavije cure..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 17:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
Ja sam krupnija, imam mozda 7-8 kg vishe nego sto bi trebalo govorim o onaj meri visina -110.

Licno ne volim mrsave muskarce, smeta mi kada su noge ko iglice, ali opet to je priroda...neko ne moze da se ugoji kao sto drugi ne mogu da smrshaju. I najvse mrzim casopise gde anoreksicarke predstavljaju simbol lepote.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Da, a uopste nisu ljepe. Ja sam za malo punije definitivno

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
EiLeen je napisao:
Ljudi,shta vam vishe lezi?Mrshavice ili buce?Na pitanje mogu odgovoriti i momci i cure... :D :P

..."taman" i veoma mali otkloni u obe "strane"...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Bože me oprosti, otkad je ova tema.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 08:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
buce :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Meni su draze mrsavice ali da nisu ono ekstremno mrsave nego onako balkanske mrshe. :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 06:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
punije žene su mi nekako ženstvenije. ali sve dotle dok imaju struk 8)
mršave žene, bez oblina, me uopšte ne uzbuđuju.
zato mi Angelina Jolie nije ništa do par lijepih usana i očiju.
Angelina seksi? definitivno ne.
najbezze mi je kad vidim mršavu plavušu sa velikim silikonskim sisama između kojih ima mjesta da se ugradi još jedna iste veličine.
žalosno.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 14:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Ma ja sam uvjek bio poklonik one teze "bolje da ljulja nego da zulja" :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
BMI izmedju 20 i 22. To ne moze da omane, naravno, da je sve zategnuto i bez vishaka :)
S obzirom da je ispod 18.5 mrsavo, znaci da moj ukus vuce na vitkije djevojke.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Rakun_Slavko je napisao:
BMI izmedju 20 i 22. To ne moze da omane, naravno, da je sve zategnuto i bez vishaka :)
S obzirom da je ispod 18.5 mrsavo, znaci da moj ukus vuce na vitkije djevojke.

Podsjeti me kako se to ono racuna?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Google: BMI calculator ;)
A inace, nije ni to mjerilo, 18.5 do 25 je normala, a zamisli curu od 165 cm i 65 kg, ima u tom okviru bmi, a masala je :/ Meni je za tu visinu nekih 53 kg plafon.
Tako da je meni licno plafon 22 bmi, i zategnuto :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Znala sam i kako se racuna BMI, ali ne mogu se sjetiti. Moj je 21.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]