banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 148  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2013, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
blackrose je napisao:
jbt jesi ostarila

u najboljim godinama,valjda znas i sama tridesete nove dvadesete :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Little angel je napisao:
Meni bi trebao neki puder novi koji dobro pokriva, a ima skroz svijetle nijanse koje ne vuku na roza. I da je pogodan za masnu T zonu :-?

Zanima me sad ima li Alverde nešto takvo?

I kakav je ona Loreal true match?

Uglavnom su mi odgovarali do sad MF, ali probala bih možda sad i nešto drugo.

Pozz djevojke ( i poneki dječak :) )

Ja bih ti preporučila Slika

Ja takođe imam svijetlu kožu, presvijetlu za većinu pudera i iako eksperimetišem često, uvijek u šteku imam bočicu ovog za-nedaj-bože. Taj true match nekad bude ok, nekad mi uopšte ne odgovara iako je u pitanju uvijek ista nijansa :-? Pupa isto ima ok nijanse za svijetlu boju kože, ali su jedno vrijeme (dok sam ih kupovala) imali neki za**b sa pumpicama, pa sam često bacala punu bočicu pudera jer nema šanse da se istisne. Ustvari, imali su predivan puder u kamenu, neko ogromno pakovanje sa ogledalom, mješavina najsvjetlijih nijansi i ja sam ga koristila kad sam imala najveću potrebu za pokrivanjem bez nanošenja podloge. Sad stavim par kapi, više iz navike .... uglavnom taj bourgoise ( znalo mi se desiti i da promašim nijansu i opet se nekako stopi sa vratom i linijom kose).

E sad ja imam pitanje, kupila sam nekoliko BB krema ( najsvjetliju nijansu) i svaka je em narandzasta em masna (Nivea nije, jedino ona je toliko suha da doslovno samo ostavi fleku, pjegu i ne da se razmazati uopšte). Ima li neka koju preporučujete, da je normalne konzistencije i svjetlijih nijansi, nekako nemam potrebu za puderom, lice mi je čisto, samo da ujednači boju i napravi podlogu za eventualno šminkanje?

P.S Pratim forum godinama, kad zaškripi sa receptima ( PlavaMaca, aždajica, najgora tnx:D )
I tako manje-više od problema sa telefonom preko traženja odgovarajućih lokacija za vikend, knjiga koje preporučujete do montažnih kuća :lol: Nadam se da me nećete linčovati i proglasiti za žgembu, drininog, cobru i ostale pojave. 8) :cat:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Čuj, moraće te pojedinci proglasiti za kopiju nekoga, na početku. Svi smo prošli kroz to :wink: ali poslije ako nastaviš da pišeš, postaješ punopravni član. :lol: Dobro ti nama došla!

Što se tiče same kreme, ja koristim Niveinu toniranu i meni odgovara. BB nisam probala, ali znam da su cure negdje ranije pričale da ima Baleina tonirana krema, pa možda možeš probati tu da koristiš. Čini mi se da i Vichy ima toniranih krema, ali nisam potpuno sigurna. :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ja sam dobila onomad Garnierovu BB kremu, čini mi se da se ne sjajim mnogo kad je stavim, pa pogledaj ako već nisi.
I uključi se tamo u razmjenu recepata ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Meseceva kćeri dobrodošla!:)
I hvala ti na savjetu!
Vidiš, nisam nikad ni pomislila na bourjois pudere, jer sam jednom kupila jednu maskaru koja mi se nije nikako sviđala i nekako sam ih otpisala :)

Ma, izgleda da opet neću dogurati dalje od MF-a, osim ako negdje uspijem neke testere naći bourjois pudera ili tog true match da isprobam bar dva - tri puta da vidim kako se "ponaša" na licu :S

Ja imam tu Balea toniranu i meni je baš dobra, ali vidim da bingolini nije nikako dobra. Ako nemaš osjetljivu kožu, probaj je i tako je povoljna čak i da ti ne odgovara nije šteta.

A te sa oznakom BB nisam probala. U čemu je ustvari fazon sa tim BB?!

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Valjda u trenu hidratizuje kožu, filira prevoje, pa djeluje odmah mlađe, bar tako kažu na tv.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 23:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Daa imam toliko godina, ali nemam bore koje to pokazuju! :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hvala na dobrodošlici. :D

@Najgora, baš tu garnier imam ... Kupih je specijalno da se ne bih maltretirala pred posao sa puderom, misleći naivno da je reklama stvarnost. Blago rečeno užas, izgledala sam kao da sam se namazala svinjskom masti (mašću?!), onako malo braon :lol: Trči, umivaj se vrelom vodom, još sam zacapala bijelu košulju, umalo zakasnila na bus... :D Poslije se nisam usudila da joj priđem, al' hajde, probaću tu iz DM i to je zadnja kojoj dajem šansu. 8)

@Little angel, mislim da možeš uzeti testere u parfimeriji u merkatoru, u svakom slučaju možeš probati kad ti negdje usput bude bilo koja parfimerija, skontaćeš već i na prstima da li ti odgovara tekstura, gustina .. Uglavnom ima zaobljena manja varijanta za stariju kožu i ova malo oštrija veća bočica i potpuno se razlikuju, pa pazi. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moguće da sad baš i nisam relevantna što se tiče sjaja, inače mi je koža ful masna, ali mi se isušila posljednjih mjeseci :D ;)
Ista stvar sa kosom, ranije se zamasti već drugi dan, sad i 5 može biti da se ne vidi da je prljava. Šteta što je prolazan efekat :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa najgora daj reci šta si radila?!
Ja bih se naopako nasadila da se riješim te masnoće sa lica i kose :(
Doduše smanjilo mi se dosta od kad pijem onaj Yaz za kontracepciju, ali opet nije dovoljno.

Sve mislim da je onima sa suvom kožom puno lakše :cry:

Mada, kažu da mi sa masnom kožom duže izgledamo mlađe i bez bora :D
Ubiću nekoga ako ne bude istina! :P

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Virni na temu o trudnoći, pa će ti se samo kazati :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mastan tip kože može i te kako da se isuši pa i dalje bude mastan tip ali isušen.
Masnu kožu treba tako i tretirati, ona se ne može promijeniti, kao ni suva da postane masna.
Činjenica je da je suva koža sklonija boranju.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Virni na temu o trudnoći, pa će ti se samo kazati :lol:

Nećeš vjerovati, taman sam slučajno otvorila jednu od tih tema i čituckala - čestitam! :D

Znači, sad kad mi momak dođe s posla da navalim - odoh se depilirati, pusa vam! :P

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Najgora je napisao:
Moguće da sad baš i nisam relevantna što se tiče sjaja, inače mi je koža ful masna, ali mi se isušila posljednjih mjeseci :D ;)
Ista stvar sa kosom, ranije se zamasti već drugi dan, sad i 5 može biti da se ne vidi da je prljava. Šteta što je prolazan efekat :D

Meni se inace masti na 5. dan, a u blazenom stanju je... pa sramota me reci da je jednom nisam oprala 14 dana i onda sam je oprala jer sam skontala da je nisam dugo oprala, a ne zato sto je prljava ili masna. :oops:
Bas steta sto je prolazno.

A, sto se BB kreme tice, meni je koza postala jako suva u odnosu na prije 3-4 godine i ona meni bas odgovara. A vidjela sam razne kritike za nju i uglavnom se zale djevojke kojima je koza lica masnija.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa baš mi je zato i bilo čudno, jer je moja koža suva i vječno joj je trebala neka prihrana. Nekad me toliko znala zatezati da sam u toku noći ustajala par puta namažem lice. Nekad poslije puberteta je postala masno - suva. To je nekako najgore, spoljni omotač masan, a koži u suštini nedostaje vlage. Poslije se skroz normalizovala, nije masna, a nije više ni tako suva kao prije par godina. Tek ponekad stavim neku masku ili namažem lice ako osjetim zatezanje i peckanje.

A te bb kreme, kao ni puderi ne idu nikako na skroz suvu kožu, vide se sitne pukotine i ulazi u pore i borice. tad je tek katastrofa....kao freska. :confused2:

Ono što sam zapravo htjela reći, pa odužila ( :D ) je da ni kožu, ni kosu, ni nokte ne možeš regulisati kozmetičkim preparatima, svakako ne u potpunosti. Sve zavisi od hormonskog balansa, koji opet zavisi od prehrane, stresa...

P.S Najgora i Prasice čestitke. :cat:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da li je neko koristio ovu maskaru i ako jeste kakvi su utisci? Slika

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Kad vidim ovaj animal print, ni prići joj neću. Brrrr...

Little angel je napisao:
Sve mislim da je onima sa suvom kožom puno lakše :cry:

Čini ti se. Ja imam suvu kožu i kosu i prednost jeste to što ne sjajim, ne mastim na sve strane i ne moram prati kosu svaka 2 dana (sva sreća jer dosad bih sredila sve sinuse pošto imam kose za 5 glava, ko bi to nasušio).

Mana je ta što ni kosu ni kožu ne možeš nahraniti kako treba. Još je koža jako osjetljiva, tako da ja ne smijem da koristim neke preteške i premasne kreme, onda mi se iritira lice, nego baš hidratantne a češće puta. Najgori je osjećaj kada te svrbi koža od suvoće.
I ne zna se da li je gore ljeti, znoj, sunce, ili zimi, vlaga i hladnoća. I još imam blaže verzije alergije na sunce i hladnoću. Znaš kako je grozno kad ti alergija izađe po čelu, onako, kao da ti je neko ofurio kožu, a svrbiiiiii... uh...

Slično je i sa kosom. Ako je ostaviš presuvu, izgleda k'o metla. Ako dodaš malo više sastojaka ili jače preparate, onda zbog osjetljive kože tjemena, dobiješ perut. I tako u krug. :lol: Sad potrošim pravo malo bogatstvo na profesionalnu kozmetiku za kosu pa se to sve da ukombinovati (ali imam sjajnu kosu, pa mi nije ni krivo, samo zahtjeva dosta truda jer je frčkava i gusta i duga, ali je divna... :-) )

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima li ovdje i jedna normalna žena? :lol:

Ja mislim da vi na lice samo namažete dosta kreme i ćao 8)
Sad kad si sve napisala moram reći da mi je draže što sam masna :cry:

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Koliki sam post napisala i forum usteka!!!

Elem, pravo ste mi komplikovane sa tim suhim kosama, masnim kozama, ospicama, alergijama... :) Ja koristim tu Baleinu krenu, relativno rijetko, sedmicno jednom-dva puta maximalno. Nemam nikakvih problema sa masnocama i suhocama bilo cega, pa mi je sve to sto vi pisete spansko selo. :) Labelo (zimi kad se sjetim), tus za oci 3 KM, maskara do 5 KM, krema za ruke (kad je hladno, vjetrovito i kad se sjetim :) ). Toliko o mom sminkanju i poznavanju kozmetike :) Lak za nokte stavljam kad sam raspolozena da bih ga mogla i skinuti, jer mi je besmisleno svakodnevno skidati-stavljati, skidati-stavljati, a ako hocu da to izgleda uredno tako bi trebala, jer su svi kineski do 2 KM maximalno, ne pada mi napamet davati 15 KM za lak.. Samo vi nastavite, ja vas pratim iza coska i kupim dobre prakticne savjete :) :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
DM ima dobro sniženje, osmomartovsko. :)
Max factor maskara- donesete staru a novu kupite za oko 15 KM, inače je oko 23.
Max factor puder- lasting performance (ili onaj tečni u bočici 3in1) + creme puff puder u kamenu za oko 24 KM.
neki Deborah karmin, u zlatnom pakovanju, sad 8 KM, a inače su valjda oko 14.
Ima još hrpa nekih sniženja i akcija kod njih, ali ko će sve to popamtiti. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 148  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]