Najgora je napisao:
Zašto je komentar čobanski? Misliš da je takav tempo mršavljenja izuzetno zdrav i poželjan?
Da si dodao to sto si sada napisao ranije, ne bi bio cobanski, ali napisati samo SMRT kada nemas pojma o cemu se radi... to je COBANSKI...
A da ti malo razjasnim...
Proslost:
Ja, 28 godina, radim u kancelarijama, ne krecem se, jedem prilicno normalno... a rastem... 125 kg, 190 visok...
Naravno organizam kaze stop, strajk srca, disajnih organa itd...
Pokusam sa treningom (uz kontrolu eksperta), rezultat pocupani ligamenti, podbijeni zglobovi, kilaza 3 kile dole za pola godine (voda)...
I u trenutcima odmora uz dijetu (strogo pazenu) koju mi je propisao dijetist, ja se zdebljan 4,3 kg..
Onda slucajno cujem za atkins... i reko da probam, mesozder sam, salate volim, pa da vidimo...
Prve dvije sedmice jedes samo 20g ugljikohidrata dnevno, a narednih sedmica pojacavas tu kolicinu za po tri grama sedmicno dok ne dodjes na kilazu koja ti odgovara...
Vecnu kila sam izgubio u toku prvog mjeseca. Dobar dio toga je ono sto imas u crijevima i voda... a zatim sam mrsao oko 200-500 g dnevno.
Poceo sam u februaru a vec u junu sam spao na 95.
rezultat nakon prvih 10 kila, osjecam se kao pticica, mogao sam i da treniram i da zivim normalnije...
Danas imam 90 kila, ideala, treniram uredno, osjecam se super, izgledam super, imam i vremena i energije za sve, i sto je najvaznije naucio sam se sta i kako moj organizam treba da jede kako bi zadrzao ovu kilazu i imao dovoljno energije za sve.
To sto "eksperti" koji su mene mucili par godina kazu da je normala ovo ili ono je bullshit, svaki organizam ima svoj tempo i debljanja i mrsavljenja. Pri naglom mrsavljenju je bitno nastojati da se bubrezi odrze cisti od materija koje se luce pri mrsavljenju, ali to sve lijepo pise u knjigama o Atkinsu i ko se pridrzava tga ne bi trebao imati problema, zato opet insistiram da ako neko zeli pokusati sa tom dijetom, neka se dobro obuci prije toga, a ne na svoju ruku.