banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 23:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2004, 08:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ljudi, otvorite četvere oči.
Poslije sezonske pauze, na BL cestama opet se pojavio bijeli policijski Golf, bez ikakvih službenih oznaka. Vozi se iza vas i snima sve prekršaje koje činite. Poslije vas samo zaustave, prikažu šta ste radili i masno naplate.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2004, 09:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
elixir je napisao:
Poslije sezonske pauze, na BL cestama opet se pojavio bijeli policijski Golf, bez ikakvih službenih oznaka. Vozi se iza vas i snima sve prekršaje koje činite. Poslije vas samo zaustave, prikažu šta ste radili i masno naplate.

pa zar je sad to u BL nesto novo :o :o

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2004, 09:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
zanica je napisao:
pa zar je sad to u BL nesto novo :o :o

Nije novo, ali Golfa nije bilo na cestama skoro cijele zime, tako da su ga ljudi već i zaboravili.
Evo već dvojica mojih prijatelja u dva dana su imali (nažalost) bliske susrete...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 10:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Mislim da je to nezakonito. Treba se raspitati. Uostalom, volio bih da vidim da li bi oni napravili i jedan prekršaj ako bih ja išao iza njih. :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 10:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
То са полицијом стварно није у реду.. прије неки дан до Лакташа сам наишао на три пункта и то са једне стране... Из Сарајева када се иде у БЛ у просјеку их буде 5-10... Требало би неким подзаконским актом или правилником :) ограничити број патрола-ловаца у једном кругу.
Исто тако када год се у граду ухвати негдје колона возила јасно је да је предводник неко муријашко ауто које иде 20 км/ч и чека ко ће први обићи па да крене иживљавање.
Друга ствар, безобразни су (хах више не траже паре за доручак :) и доста ограничени, не мора се баш сваки пут наплатити казна и не мора се баш увијек укопати 10 м прије престанка важења ограничења...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 11:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Pitate da li je nezakonito?

Situacija sledeca: Oni recimo stoje kod Ambalezerke i cekaju. Neko projuri 140 km/h. Kolika je njima potrebna brzina da stignu onog sto juri 140 a krecu sa mjesta? Uglavnom ona uveliko prelazi ono ogranicenje od 100 km/h i samim tim i oni krse zakon i ugrozavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Napominjem da policija mora postovati sve saobracajne propise kao i svi drugi vozaci osim u slucaju kad su im upaljena rotaciona svijetla. A ovi golfovi to nemaju.

Kao ni ovi VW Polo koje su dobili pa se sada trkaju po putu preticuci, presjecajuci pune linije i ulecuci u makaze.
Naljepnice na autima im za to ne daju pravo jer nisu vidljive, nego samo ta gore spomenuta rotaciona svijetla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
bojmen je napisao:
Исто тако када год се у граду ухвати негдје колона возила јасно је да је предводник неко муријашко ауто које иде 20 км/ч и чека ко ће први обићи па да крене иживљавање.

Zasto ih ne bi mogao obici. Ako je u gradu dozvoljna brzina od 50 km/h onda je tebi svejedno koliko oni voze.
Sa druge strane murijas je uvijek u pravu :lol: i protiv toga se ne moze nista uraditi. Balkan :evil:

Pokusajte koji put da igrate na kartu kako poznajete zakon vidjecete da kod vecine pali :wink: Ali naravno samo u slucaju ako su u pitanju sitne greskice

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 17:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Citiraj:

i Audi B4 2.0e prate te,narocito ako drajvas neko malo napucano auto ili ako im se <svidis> :( pridju ti toliko da ti se nabiju na zadnji branik pas da im mater j... a ti kontas neki napaljeni kreten i semafor i startas oni te malo puste pa ti se opet nabiju :mad: i kad krenes da im palis/a fala bogu nisam skonto da su drotovi/ oni lagano te stignu i predju traku do tebe i onaj debeli ti mlati lizaljkom kroz prozor da stanes!!!!!!!! :evil: pas da im mamu j... :cry: proslo ljeto i prekoracenje dozvoljene brzine u naseljenom mjestu :changes:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Not now, John! je napisao:
Mislim da je to nezakonito.

Nije nezakonito.
Za to sam cula josh prije 2 godine.

Takav golfi ima kameru i automatski radar koji snima brzinu.

Zaustavljaju te tako sto te preteknu,znaci predju ispred tebe i upale na zadnjoj sajbi : POLICIJA STOP :D

Inace podrzavam taj vid kontrole saobracaja :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2004, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
primjetio sam taj golf u akciji, na autoputu kad je zaustavio mercedesa i bmw-a koji su se trkali ;) bash kao sto gipsy kaze, pise policija stop

bojmene mislim da je to zakonito... samo sto praksa u drugim zemljama sa manje kriminala u policiji to nema praksu "izvoditi"
jednom sam u prolasku kroz bjeljinu izbrojao ravno 10 patrola... znaci iz pravca bl prema bg na teritoriji opstine bjeljina je bilo postavljeno 10 patrola!!!??!?!? nisam mogao vjerovati svojim ocima!

Citiraj:
Napominjem da policija mora postovati sve saobracajne propise kao i svi drugi vozaci osim u slucaju kad su im upaljena rotaciona svijetla. A ovi golfovi to nemaju.

nisi u pravu, cak i vozila pod pratnjom, vatrogasci i hitna moraju da postuju ogranicenja i zabrane, pa cak kad im je rotacija upaljena!
nekoliko puta sam na tv gledao njnemacke policajce u tim civilnim autima sto se voze po autoputu... stvarno je strahota sta se kod njih radi, voze za likom koji pretice sa desne strane, naglo se iskljucuje sa autoputa... svakakve prekrsaje prave, pa su cak snimili i nekoliko udesa, znaci lik se majmunise, ovi ga snimaju i trasss!!!
samo mi nije jasno i neznam, da li moge policija da nekoga "goni" kao u tom tvom primjeru 140km/h.

strasno puno prekrsaja napravljenih od strane policije sam vidio... npr. upali rotaciju i prodje kroz crveno, a kao sto sam rekao nema to pravo cak ni sa upaljenom rotacijom!!!! pretice na punoj, ludjacki vozi, vozi presporo a puna linija(ceka da ga neko pretekne na punoj pa da ga klepi po dzepu, ili se mozda samo zajebavaju sa narodom. pa se njih dva u autu keslace) vozi bez signalizacije, jednom sam cak vidio da mu ne radi ni pozicija ni stop svjetla sem onog srednjeg na zadnjoj sajbi

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2004, 06:14 
Majstor
Majstor

Oni krse zakon, a sad vi shvatite kako hocete.
A sto se tice prkrsioca kojeg su uhvatili, hajde razmislite sta je i kakav dokaz protiv njega. Pogotovo ako ide na sud??

Ljudi, dokaz je digitalni snimak, to jest fotografija na kojoj su ispisani podaci u momentu snimanja. Dakle, datum, vrijeme i brzina kretananja. Ranije je bila ispisivana brzina kretanja policijskog vozila??? i zato su se oni morali pratiti min. 300 m prekrsice. Dakle, sistem uopste nije pokazivao brzinu kretanja prekrsioca vec brzinu kretanja policijskih kola.

A sad malo o dokazu...
Dokaz je digitalni i kao takav je veoma podlozan Photoshopu u kojem za par minuta mogu Fici uslikanaom na nekom parkigu pridodati one gore navedene podatke.

A jurcajuci neobiljezenim autom definitivno krse zakon. Ipak rotacija nije dzaba izmisljena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2004, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Kad sam ucio saobracajne propise u BiH receno / napisano je bilo da su saobracajni propisi jednaki za SVE. Znaci i za policiju i za vozila pod pratnjom bez obzira na rotaciju.
Onda sam doshao u CH i naucio da ovde vaze druga pravila. Ovde policija, hitna , vatrogasci .. imaju pravo kad idu na intervenciju odnosno sa upaljenim rotacionim svjetlima da : prolaze kroz crveno, idu preko ogranicenja, prelaze preko pune itd.. Znam isto tako da vozaci hitne pomoci prolaze kurs koji traje nekoliko mjeseci a tiche se voznje sa upaljenom rotacijom kao i bez nje.
U Italiji sam takodje vidjao policiju kako se nocu voza po skroz desnoj traci kojom je zabranjen saobracaj.
Ovim hocu reci da nisu zakoni isti u svim drzavama i da bi trebalo pregledati ZOS (ili koja vec bijase skracenica) i utvrditi stvarno stanje. Mada to ne mijenja nista ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2004, 11:35 
Majstor
Majstor

Evo odoh gledati novi ZOBS :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2004, 12:03 
Majstor
Majstor

Citiraj:
25. Vozila sa pravom prvenstva prolaza
Član 126.

Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila policije i sudske policije, vojna vozila i vozila državne granične službe, kad posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne znake ne primjenjuju se odredbe o ograničenju brzine (čl. 45. i 47. ), o zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav 1. tačka 1.) i o zabrani presijecanja kolone pješaka (član 78.). Ta vozila imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila pod pratnjom (član 125.) i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znacima ili znacima ovlaštenog lica, pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Imali sta nejasno? Dakle jasno je receno da za njih pod upaljenom rotacijm ne vaze ista pravila kao za ostale. A bez upaljene rotacije su automatski duzni postovati propise kao i svi ostali jer se po nicim ne razlikuju od ostalih ucesnika u saobracaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2004, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
neo, daj link na kojem si ovo nasao

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2004, 08:55 
Majstor
Majstor

Nemam link ali imam kompletan zakon u racunaru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2004, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Е што се тиче малтретирања и полицијске ефикасности, сјетих се једне сцене од прије пар мјесеци пред зградом...
Један тип са прастарим пасатом возио је 30 км/ч према семафору, а испред њега се за секунд испријечио полицијски голф, напаљени полицајци изашли, истјерали га из кола и кренули са претресањем и њега и аута. У року од 3 мин дошло је још 4-5 полицијских аута из којих је изашло једно 10-ак полицајаца и сви су фино стали да га драуфају. Цијела сцена је трајала 30-40 мин, за то вријеме нека од кола су се повукла.. јадан човјек се баш препао, а када се ослободио почео да је прича како је он неки рођак од Чавића :) Углавном колико сам сконтао могуће је да није видио лизало на аутопуту и продужио мирно својим путем а ови се напалили и кренули мало у зезање....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2004, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Onda sam doshao u CH i naucio da ovde vaze druga pravila. Ovde policija, hitna , vatrogasci .. imaju pravo kad idu na intervenciju odnosno sa upaljenim rotacionim svjetlima da : prolaze kroz crveno, idu preko ogranicenja, prelaze preko pune itd.. Znam isto tako da vozaci hitne pomoci prolaze kurs koji traje nekoliko mjeseci a tiche se voznje sa upaljenom rotacijom kao i bez nje.

I kod ans hitna prolazi kroz crveno, pretice preko puno, ja se uvijek sklonim , pomjerim auto u stranu, kocim, jer znam sta znaci 1 min stici prije u takvoj situaciji...
Neki kad upale samo roaciju, stoje na crvenom svjetlu ako se fizicki ne mogu probiti da prodju, a ako je pored rotacije upaljena i zvucna onda prolaze kroz sve ...

U testovima koje sam ja polagala (prije 5-6 godina) a i svi vi ovde ...pishe da takva vozila IMAJU pravo prvenstva, ne staju na stop, crveno, i treba se skloniti i ustupiti im prolaz, ako su pod svjetlosnom i zvucnom signalizacijom.
To vazi za hitnu, policiju, vatrogasce, vozila pod pratnjom.
A sto se tice posebne obuke, sigurna sam da i ovde moraju proci sve to.

E sad sto se tice vozila pod pratnjom, posto sam imala priliku da se vozim u istim 8) mogu samo reci " bozze, hocemo li stici zivi" :lol: :lol:
I sve je tu do vozaca, neki divlja po cesti , a neki koriste sirenu i rotaciju samo kad moraju ... :wink:

Najbolji je detalj:zastoj, svi stoje, a vozac kao iz americkih filmova izvadi onu pokretnu rotaciju na uvrnutom kablu, kroz prozor stavi na krov, rotacija i svi se sklanjaju ..idu face kao.... :lol: :lol: :lol:

Tacno je da se tu ugrozava saobracaj, jer dosta drugih vozaca ne reaguje brzo ili nece , a ove pod rotacijom nije briga oni idu po sredini ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2004, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

neo26 je napisao:

A sad malo o dokazu...
Dokaz je digitalni i kao takav je veoma podlozan Photoshopu u kojem za par minuta mogu Fici uslikanaom na nekom parkigu pridodati one gore navedene podatke.

Mislish dda su nashi plavci dosegli nivo da se mogu igrati Photoshopom?? :P :lol: :wink:

Ja znam samo da ima radar koji pamti brzinu...i kamera koja to sve snima. A ako te ne stignu, doci ce ti poziv Suda za prekrshaje na kucnu adresu :lol:

Inace nisma licno imala iskustva sa svim tim (hvala bogu :D ), ali tako pricaju bar plavci neki :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2004, 00:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
elixir je napisao:
Poslije sezonske pauze, na BL cestama opet se pojavio bijeli policijski Golf, bez ikakvih službenih oznaka.

Cuo sam neku pricu o tom Golfu..
Da li ima slovo A na registraciji?

gipsy_girl je napisao:
Ja znam samo da ima radar koji pamti brzinu...i kamera koja to sve snima. A ako te ne stignu, doci ce ti poziv Suda za prekrshaje na kucnu adresu

Uobicajeno..caja u auticu prati te i snima prekrsaje koje cinis (prebrza voznja, preko pune,..), poslije sav materijal dostavi na kucnu adresu vlasnika vozila.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]