Pozdrav.
To zakidanje pogotovo u konverziji € ===> KM ili € ===>kuna nam je vrlo poznato.
Ja ne znam u cemu je problem sto neko trazi svoj kusur. Jel on nema pravo na svoj kusur? Bez obzira ko je i sta je... To je njegov novac. Mislim da je zalosnije gledati nekog kroz klise gastarbajtera ili domaceg.
Znaci, ako onaj sto radi u Njemackoj nije ostavio pola marke kusura, on je ovakav, onakav itd itd...
A, da ima primjera i u komsijskoj HR, primjer: putarina od Zagreba do Okucana je 35 kuna. Ljetos je kuna bila nekih 7.4 do 7.5 za 1€. Mi damo 5€, on samo ceduljce, a one 2, 2 i po kune, to eto nista. Nije problem u 2 kune vec u principu. Od tada putarinu placamo striktno u kunama i nije mi mrsko da promjenim pare zbog njih. Takodje, ono malo parce od Samobora do ZG, mi dolazimo na nbaplatnu rampu (putarina je 4 ili 5 kuna), on trazi 2 eura za jagnjetinu.
Eto, sta ja da mislim o policajcu koji zaustavlja mene i zenu prosle godine kraj Borika i pita nju koja je strucna sprema?????????
Ili, kad me pita na granicnom prelazu gdje idem...
A, o umjetnosti uzimanja para na granici mogu se price i price pricati. Ja ne kazem da ljudi odavde u BiH/RS vuku sve i svasta, ali konta li ko da vuku i devizeri pare sa kojim placaju sve racune?
ili, policija koja zaustavlja samo onog sa austrijskom tablicom, a i spred njega (tog Austrijanca) ide domaci Golf barem sa 110 km/h...
Ne kazem da su "stranci" fini, ali pitajte se sto je policiji sad malo i kad 10 KM tusnete...