banjalukaforum.com
https://banjalukaforum.com/

Uvođenje sistema elektronske karte u javnom prevozu
https://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=32&t=69158
Stranica 1 od 1

Autoru:  zidarR [ 05 Jan 2021, 15:21 ]
Tema posta:  Uvođenje sistema elektronske karte u javnom prevozu

Naredne godine uvođenje sistema elektronske karte
26.09.2012. / 13:47

https://www.capital.ba/naredne-godine-u ... ske-karte/

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović najavio je da će za godinu dana biti realizovan projekat uvođenja elektronske karte i tarifiranja u javnom gradskom i prigradskom prevozu.

Davidović je rekao da će projekat uvođenja elektronske karte i tarifiranja, čijoj je prezentaciji prisustvovao, biti finansiran iz budžeta grada.

Tim novcem će biti plaćena nabavka tehničke opreme koja će biti ugrađena u autobuse, a omogućiće plaćanje na različite načine i kontrole broja putnika, autobusa, njihovog kretanja, vremena dolaska i polaska.

Davidović kaže da su Banjalučani zadovoljni uslugom javnog prevoza, te napominje da se njihove primjedbe uglavnom odnose na starost vozila.

Direktor “Autoprevoza” Dragoslav Mihajlović navodi da će ovaj sistem automatizovati mnogo procesa i olakšati naplatu karata.

Docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu Milan Simeunović kaže da je sistem elektronske karte dominantan posljednjih nekoliko godina.

“Korištenje ovog sistema počelo je 1996. godine i uglavnom su ga nametnule kompanije koje su u oblasti savremenih tehnologija svima poznate kao što su `Nokija`, `Simens` i `Soni`“, rekao je Simeunović.

Direktor Gradskog prevoznika putnika iz Osijeka Igor Medić ističe da je sistem elektronske karte u ovom gradu uveden 2007. godine i da je omogućio evidenciju putnika, potrošnje goriva, te kontrolu vozača i prodaju mjesečnih karata na trafikama.

“Sistem je koštao nešto više od milion maraka i veoma brzo se isplatio”, naglasio je Medić, te ukazao da je mogućnost vožnje bez karte veoma mala.

Na današnjoj prezentaciji sistema elektronske karte učestvovali su predstavnici Pule i Osijeka, stručnjaci iz Novog Sada, predstavnici ministarstva za saobraćaj i veze Srpske, te prevoznici koji obavljaju javni prevoz na području grada Banjaluka. Srna


Evo i Draško fino nalagao oko javnog prevoza, mada nije jedini ispade :lol: :lol: :lol:

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/