denza je napisao:
Pozdrav ekipa.
Planiram kupovinu automobila pa me zanimaju mišljenja.
Koji su nedostaci modela koje gledam, znacilo bi mi mišljenja svih.
1. Mazda CX 5 - 2,2 Skyactive, dizel, 2016/2017 godina.
2. Suzuki Grand Vitara 1,6 dizel, 2017
3. Hyundai IX35 1,7 CRDi, 2016-2015
4. Volvo XC60 2,0 dizel 2014
Hvala svima
Не бих Сузуки, ем што важи за најслабију јапанску марку, ем у толиком ауту са 1.6 мотором се не бих возио, камоли да га возим... такви знају често овдје доћи самљевени, јер мотори трпе огромне компресије да би се на релативно малој кубикажи постигла снага за гурање тако тешких аута... нпр. (не)чувени су Рено Талисмани 1.6 дизел који овдје дођу у стању ни за шта, јер их тамо на лизингу деру 200 на аутобану... Немој испод 2.0, бар ја не бих.
Хјундаи, искено не знам ништа, али ја их из неке личне преференције не бих ни гледао...
Мазда, опет из личне преференције ово БИХ гледао. Поштујем их због непристајања на филозофију радикалног смањења мотора. И бензинци су им и даље прелијепи 2.0. 2.5, само што они смањење потрошње постижу на сасвим други начин, већ дуго развијају бензинске моторе без свјећица, са степеном компресије као код дизела. Код Мазди опет важи да је бољка лимарија, некад била мртва трка шта брже трули, Мазда или Опел, а кажу људи да ни сад није бајно. Механички, опет, важе за једне од најбољих.
Волво, па не знам, ово баш звучи као нека сигурна опција, али нисам упознат па не могу ставити руку у ватру.
Потражи мало по специјализованим форумима, ако си слаб са енглеским само рукнеш у ChatGPT и добићеш врхунски превод, а и Google Translate ће солидно одрадити.
Ево за Мазду, буквално прво што сам нашао за претрагу на "mazda cx5 2016 issues":
Citiraj:
2016 CX5 long term reliability
Hey all!
I’ve had my 2016 CX5 for almost 4 years now & all I’ve heard was this was one of the worst years to own because of specific issues.
I personally haven’t had any problems as I just passed 95K miles, but I just want to ask you all if there is something I should be aware of or anything you have dealt with on this specific year.
Any insight would be great, thank you.
Citiraj:
I'm at 135k on my '16. Haven't had a single issue, other that the ac blower motor going out, less than $300 repair at a local shop. I even had a dealer pull any work the previous owner may have had done under warranty, and it was just oil changes and a battery.
То су неки веома позитивни, људи имали годинама, прешли 150, 200 хиљада километара.
А ево једног занимљивог:
Citiraj:
The rear upper shock mounts are an issue. Ask me how I know.
They are the same ones from the Mazda3, which also had problems. They were redesigned for the 2017 model year, along with 100 other things.
Other than the rear upper shock mount (and shock), my 2016 GT has been without problems.
Каже човјек да су редизајном 2017. измијенили/поправили много ствари, па ти је вјероватно боље да тражиш редизајн модел.
https://www.reddit.com/r/CX5/comments/1 ... liability/Мислим да ти се исплати провести пар сати за рачунаром па погледати овако за сваки модел који те занима, шта се може ископати.