Pozdrav svima...
Polako pocinjem potragu za autom i trenutno sam u fazi sastavljanja nekih favorita. Auto ne bih kupovao prije aprila-maja, tako da vremena ima da se sve razgleda i detaljno izabere. Za sada budzet je oko 5000-5500KM (mozda se navuce i na 6k). Medjutim, ako bi mi ispalo nesto onda bi se budzet povecao na 8000-8500.
Sad da kazem o cemu sam razmisljao. Za ovaj manji budzet u oko mi je prvo zapao Fiat Punto 1.2 benzin. To bi bila neka kao ekonomicna varijanta, ali to mi ne znaci puno posto ne prelazim puno km, tako da bih radije isao na nesto sa jacim motorom 1.6 benzin i radije sam za benzinca nego dizela, prvenstveno zbog "kako samo dobio saznanja" da su benzinci jeftiniji za odrzavanje od dizela, a i kao sto sam naveo ne prelazim puno km tako da 1-2 litre vece potrosnje ne znace nista.
U toj "jacoj" klasi glavni adut mi je Alfa Romeo 145 1.6 16V (ili 1.

U ovom drugom (vecem) budzetu prvo za oko sto mi je zapalo je Alfa Romeo 147 prvenstveno zbog, meni, fantasticnog izgleda. Zatim, alfa 156, golf III, opel astra...
E sad bih ja volio da mi kazete i predlozite sta je to bolje od ovoga sto sam naveo, da upada u budzet (i za manji i za veci) kao i koje su MANE i prednosti ovih navedenih modela u odnosu na konkurenciju. Za alfu mi je poznato da imaju izuzetno mekane prednje trapove i da je to ono sto najvise na njima odlazi, a kakve su (145 i 147) sto se tice motora i globalno za odrzavanje?
Hvala svima i izvinite na malo duzem postu, al nadam se da ce se razviti kvalitetna diskusija i da ce i nekome osim mene biti od pomoci.