Citiraj:
Zeli nesto sa 4/5 vrata, dizela, mladje od 2001g i nesto "prostraniji" auto, a NE zeli fiatova vozila niti japance, (npr. clio je mali), niti nekog velikog potrosaca (ko je to tamo rekao hoce da se jebe a da mu ne udje) a cijenio bi i koju fotografiju predlozenih vozila.
Vjerovatno ti je stari zaboravio da navede još i jeftino održavanje...
Neće ti ovi ovdje mudroseri puno pomoći, kao što ni meni nisu prije godinu dana (sjećate li se bagro)
Aj šalu na stranu... Čini mi se da su automobili još pojeftinili u posljednjih godinu dana, otkako sam ja kupovao, tako da se i nije toliko teško uklopiti u tu cifru...
Mene je ovo recimo koštalo okruglo 10.000 (vidi sliku)

2002 godište,
dizel,
prostran (je..ni francuz),
troši puno (koliko god naspeš, sve pojede, ali na 100 km, oko 7 l, kombinovane vožnje)
nije fiat ni japanac
Sa druge strane, ja sam kupio posljednju seriju ovog Megana, pa mi majstor reče da je održavanje, skupo k'o svetog Petra kajgana. Za veliki servis, sa sebe sam skinuo okrpljena čarape i poderana gaće, samo da namirim dovoljno para. Ali da ne serendam previše, stvarno sa njim, nisam imao nikakvih problema, za ovih godinu dana... A ne prelazim malo kilometara...
Možda bi se sad, za te pare, mogao kupiti i onaj noviji model. Ako se ne varam, oni su negdje u rangu 11 'iljada...
Xsara možda? I Opel Astra, kako neko reče gore, mada mislim da su one još na cijeni i poskupe.