banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2006, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
????

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
ne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
nemoze!neznam tacno ali moze sa 17ili17,5 dobiti neka potvrda za motor :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dozvolu za A kategoriju mozes dobiti i sa 16 godina. Ona nema nikakve veze sa vozackom dozvolom za B kategoriju osim sto te oslobadja polaganja testova. Da li je ova 'olaksica' zavisna od vremena ili ne .. ne znam.

A, da izvines, gdje ti se zuri ? Polako .. sve u svoje vrijeme.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
hm, kad pocinje ono 6 mjesecno skolovanje? znal iko sta ce se tu raditi 6 mjeseci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
testove mozes polagati (kao i prvu pomoc). Ali za volan neces sijesti sve do 18.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
moze al' u ameriki

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
VeLiKi je napisao:
hm, kad pocinje ono 6 mjesecno skolovanje? znal iko sta ce se tu raditi 6 mjeseci?

..ma koja ce te auto-skola obucavati 6 mjeseci....gdje tu logika :-?
zamisli imas 20 kanidata u skoli i sa njima se handriti 6 mjeseci.....za poluditi..... :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
logika? kad je ikad bilo logike u domacim politickim redovima???

ipak sam se naslusao sa svih strana da ce biti 6 mjeseci polaganje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Glupost, za 6 mjeseci mogu avion da naucim da vozim :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
hm ne bih bas rek'o ....ima pacijenata za 6 godina ne bi naucili...eto ih pu grad za volanom kamikaza....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
hm ne bih bas rek'o ....ima pacijenata za 6 godina ne bi naucili...eto ih pu grad za volanom kamikaza....

Potpisujem.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da se mene pita ja bih vozacima za neke velike prekrsaje (sta ja znam, brzina, puna linija, bahato ponasanje) vratio na polaganje. I njima dao da polazu 6 mjeseci. Cisto da se iznerviraju i da shvate da stvari ne idu tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
[Enterprise] je napisao:
testove mozes polagati (kao i prvu pomoc). Ali za volan neces sijesti sve do 18.

tako je!
stim da mozes i obuku izvrsiti, a tek mozes polagati tacno na svoj 18-ti rodjendan i ako budes pametan i spretan ,olozis iz prve i onda imas vishe slavlja odjednom :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 00:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da se mene pita ja bih vozacima za neke velike prekrsaje (sta ja znam, brzina, puna linija, bahato ponasanje) vratio na polaganje. I njima dao da polazu 6 mjeseci. Cisto da se iznerviraju i da shvate da stvari ne idu tako.

Ako se dobro sjecam, nakon sto je u Hrvatskoj uveden novi zakon o saobracaju, jedna od stavki je i bila upravo ovo o cemu ti govoris. Nakon odredjenog broja negativnih bambija, vozac se upucuje na ponovno polaganje vozackog ispita .. Ispravite me ako grijesim, ali cini mi se da sam ovo negdje procitao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
@Vanja - tako nesto je predvidjeno i u ovom nasem novom zakonu (ali se vise ni ja ne sjecam sta sam procitao - cini mi se da se samo testovi polazu).

Sto se tice 6-to mjesece obuke - ne vjerujem da ce to u skorije vrijeme ovdje zazivjeti (iako sam ja cuo da bi u toj 6-to mejsecnoj obuci vecina vremena se provela na teoriji). Inace, moje misljenje je da je to ipak malo previse, ali svakako da se kvalitet obuke (voznja je tu na prvom mjestu, ali trebaju nauciti i kako gumu zamjeniti, kako je naduvati, gdje nasuti tecnost za vjetrobrane i sl) treba podici na jedan mnogo veci nivo nego sto je to danas slucaj. Takodje ista stvar je sa komisijom - ako neko nezna oboriti ga, ako zna pustiti ga da prodje, a ne ovo kao do sad sto je bilo. Ali bez obzira koliko vi isli u auto skolu opet je to drugacije od pojedinca do pojedinca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 23:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Kao sto neko rece, sa 17 godina (bar do sad) mogao se polagati teoretski dio.

Mada, to ste vec utvrdili, i to nije razlog sto se javljam. Mozda je malo off topic, al drugi su krenuli u tom smjeru. Uglavnom, ovi sto se bune sto bi obuka trebala biti 6 mjeseci... ne razumijem sta tu ima nelogicno?
Svi koje znam da su polozili, i da sam pricao o tome sa njima... princip rada nasih auto skola se sastoji u tome da kandidate uce ceste napamet. Pa 90% ljudi uopste ne gleda saobracajane znakove... veliki broj i ne zna sve znakove.
Kad se negdje izmjeni smjer saobracaja ili slicno, vecina ljudi to i ne primjeti.
Da ne pricam o tome, koja je nauka za ljude dosuti vodu, zamjeniti gumu, izmjeriti nivo ulja... ma vecina nikad nije ni zavirila ispod haube.
Mislim, iako vecina zenske populacije se vjerovatno nece tim sloziti, s obzirom da ih to ne zanima... da ipak treba znati neke osnove rada automobila, kad vec sjednes da ga vozis. To ce koristiti kad-tad... a da ne kazem da ponekad moze spasiti glavu.
I onda ljudi pitaju sta tu ima uciti pola godine?
Ja licno imam vozacku sad ce na ljeto, 6 punih godina... i dan danas kad sjednem u auto sa iskusnijim vozacem pomno pratim sta radi... i mogu reci da svaki put naucim neku novu sitnicu.
Citao sam istrazivanja, po statistici najcesce nesrece sa kobnim ishodom skrive vozaci koji imaju vozacku od 2 do 10 godina... u tom periodu ljudi misle da imaju iskustva... a u stvarnosti, vecina nema pojma (u tu grupu i sebe ubrajam).
Da se rauzmijemo, nikog ne prozivam... samo hocu da kazem da to mozda i nije losa ideja... ipak pored svih ovih sigurnosnih sistema koji danasnji automobili posjeduju, kao najveca opasnost u prometu ostao je covjek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 04:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
[Enterprise] je napisao:

dodaj josh alkool i mozesh me i u vrtic vratiti :drinking: :drinking: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Koliko ja znam, ova prica o sestomjesecnom polaganju se spominje vec vise od dvije godine, a nikako da se realizuje, niti ko ima poooojma sta ce poducavati 6 mjeseci. Mene su na tu foru natjerali da polazem, kao: hajde, sad ce se uvesti obuka od 6 mjeseci. Pa, opet nista!

Citiraj:
dodaj josh alkool i mozesh me i u vrtic vratiti

E, takvima bih ja zabranila dozivotno da voze! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja upravo učim testove (ma da baš ih učim :)), pa ću vjerovatno sledeće sedmice izaći da ih položim, a sreća, upadoh u ovo normalno, neću morati imati 6 mjeseci obuke :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]