banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2006, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Sep 2006, 09:42
Da cujem , majstori, misljenja o ovom autu,starog 7 godina, ima li neko iskustava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Auto odlicno a jeftino za te pare nemoze se naci nista ni slicno.Sto se tice odrzavanja moli Boga da ti se nepokvari djelovi su ko dragi kamen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 10:55 
Početnik
Početnik

Pa vjerovatno zato su relatino jeftini

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Alfa romeo nikad u zivotu. Jedino da bude dzaba i kad se pokvari prvi put da ga poklonim nekome, jer paslije prvog puta je kao kad u kafani dok loces pivu odes prvi put u WC, poslije toga ides swe cesce i duze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 11:21 
Početnik
Početnik

AntiDope je napisao:
Alfa romeo nikad u zivotu. Jedino da bude dzaba i kad se pokvari prvi put da ga poklonim nekome, jer paslije prvog puta je kao kad u kafani dok loces pivu odes prvi put u WC, poslije toga ides swe cesce i duze.

He he he e taj mi je osjecaj i te kako poznat.Ma onda definitvno nista, ako je tako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ma nije baš tako strašno, ja imam Alfu i vrlo sam zadovoljna. Istina je da su kod nas na 'lošem glasu' a vidim ni na forumu nisu baš omiljene :) Neki dijelovi su skuplji, neki jeftiniji ali ne kvari se ništa češće od ostalih auta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 14:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 13:41
Alfa je uvek bila poznata po velikoj snazi uprkos kubikazi,a cena joj kod nas pada skoro "po godini",tako da se moze naci za male pare,a za nashe uslove relativno "mlada".
Delove znam da se mogu naci kod nas,tako da kod mene Alfi nema mane :D

Nisam imao Alfu,niti ijedno auto,ali ih sam se navozao :D

Jedina "veza" mi je stari,koji je imao stojadina sa Alfinim motorom od 1,3i
Prosto je leteo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
aaaa pa napokon prvi covek na forumu ,napokon neko da napise nesto o pravom autu. Ove price jednom se pokvari i mozes baciti zaboravi . Bas ovu alfu sto si ti naveo 1.4 146 t.s. sam se navozao i nikako nisam imao problema sa njom ,osim prvog burazovog sudara i ubrzo je dosao i drugi .Drugi sudar je bio malo jaci (jos uvek stoje iskrivljeni stubovi) pa sam zbog toga i morao prodati, jer jer ovaj drugi zahvatio citav prednji dio do motora pa kako god popravis, nesto nije u redu ali tako je i sa svima autima, posle 2 sudara...mozes voziti na pijacu (sem mozda jumbasa i golf2 :) )Inace ovaj model sto si naveo 1.4 ima plasticnu usisnu granu i zbog toga ako nabacis filter imaces najbolji zvuk u gradu .To ti moze reci par likova sa foruma koji me znaju .Naravno mogu ti reci i da sam prodao ali gore sam naveo razlog .Sto se tice dijelova, naravno da su skupi ako ces kupovati u salonu, novo po nabavci. Ali tako je i za 90% auta .Sem mozda svijecica ali vjeruj isplate se .Nego ako budes mislio uzimati ,dacu ti ja broj lika koji svake sedmice ide u Italiju po auta pa usput moze uzeti i polovne dijelove koje su x puta jeftiniji nego ovde.

Inace ,komsija koji zivi preko puta mene je kupio moju alfu i ako je on znao da je bila udarena i da mu je letva volana bila iskrivljena .Nist lik ju je kupio ,odve u servis da popravi sta je ostalo.Ljudi odradili svoj posao i vec ~3 mjeseca nije morao obilaziti servis. Naravno on je vozi normalno, ali meni je bilo grehota ono auto voziti polako pa sad ko voli .Inace i ja sam cuo mnogo tih prica o alfi ali ispred zgrade imaju jos 2 146 i kada je brat prica sa vlasnicima(stariji ljudi) nisu se zalili za servis . Mada je neki lik od prijatelja promjenio 2 neke stare alfe ,mislim da je 75 bila u pitanju i zalio se da su se obe jako kvarile ,sto znaci ima slucajeva .

P.S. Sada imam merca e klasu ,crn ,zatamljen ,amg felne i opet zalim za alfom :wink: Evo gledam je upravo sa prozora...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

btw. Sto se tice snage ,pa neznam koiko auta sa 1.4. kubikazom imaju 105 konja a auto tesko ~1200kg sto znaci da naprosto leti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
* Squall * je napisao:
btw. Sto se tice snage ,pa neznam koiko auta sa 1.4. kubikazom imaju 105 konja a auto tesko ~1200kg sto znaci da naprosto leti.

Honda ima malo veci motor 1.6 i 160konja i jos je laganija za 50 kilograma :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Wanja je napisao:
* Squall * je napisao:

Honda ima malo veci motor 1.6 i 160konja i jos je laganija za 50 kilograma :D

Jesi cuo onu poslovicu ,Japanci su ludi :wink:

Poslednji put menjao Frenki dana 21 Sep 2006, 11:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kod koga popravljate Alfe? Teže je naći dobrog majstora nego dijelove, ustvari za dijelove nije velik problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 18:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kad smo kod japanaca

Mazda RX-8
1,3 motor i "samo" 232 konja,tako da o japancima dosta,kao i o prici
"kako iz malo kubika ivuci shto vishe konja" Jeste Wankel motor,ali brate ide :D

Ali bi Hondu radije tjunirao,jer bolje motor radi na vecim obrtajima,i manje se "trosi"

Citiraj:
Revan

Kod koga popravljate Alfe? Teže je naći dobrog majstora nego dijelove, ustvari za dijelove nije velik problem.

To vec nemoj da pitas,ovde majstori "znaju sve" tako da se "pravi" nalaze u Italiji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 18:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
vankel motori su drugacije koncepcije tako da tvrdnja o 1300 kubika i puno konja ne pije vode...ne mozes porediti babe i zabe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Orac_Njive je napisao:
To vec nemoj da pitas,ovde majstori "znaju sve" tako da se "pravi" nalaze u Italiji :D

Pa pitam od ovih nekoliko u gradu, jer imam neko svoje mišljenje pa hoću da čujem od drugih kakva su njihova iskustva. Mislim da nije OT pitanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

* Squall * je napisao:

Od obicnih auta, ne ovih nenormalnij japanskih ima rivala, neces vjerovati kojeg...
Elegance 1.4 MPI 16V, 101 KS

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=2 ... 1235490a34

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:

Eno ti majstora u Banjaluci na Lausu preko pita Miljkovic pumpe prije same Kožare. Cini mi se da je on specijalista za Alfe i cini mi se da gazda (ili glavni majstor) vozi bas 146cu.

Citiraj:
Ove price jednom se pokvari i mozes baciti zaboravi .
Problem sa alfama je kad dodju iz Italije ili bilo koje druge zemlje izraubovane do bola. Vi znate zasto se alfe kupuju, da se prze...i onda ih sprze i prodaju nama. Neki dan sam gledao jednu 156, kao iz fast and furious, ima onaj sank nazad na gepeku...gledao sam je kad je dosla i kakva je bila i kako je radila...a onda poslije 2-3 dana sredjivanja mijenjanja, dosipanja aditiva u ulje (oni keramicki aditivi za zaptivanje rupa i pukotina na stublinama i klipovima) postane opet dobra na jedno 20 000 km (normalne voznje) i kraj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala AntiDope, to je mislim Moto Commerce. Ljetos sam otišla kod njih i zatekla nekog majstora koji mi nije izgledao previše ubjedljivo - nije mi znao reći za koliko može skinuti crijevo od klime i koliko će koštati, a nije znao ni otvoriti haubu pa je na kraju rekao 'hoćete vi molim vas' :lol: Jeste da kod mene nije 146, ali nema veze... Ne znam šta je u pitanju, možda nije bilo nikog od pravih majstora, treba probati drugi put.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To nije Moto Komerc, ovo je poslje Moto Komerca 2-3 kilometra. Ovo je privatna garaza na kraju lausa prije kozare na lijeovj strani gdje se okrece autobus 6!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 17:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kad smo kod auta malo CC--->puno KS

gle ovo :D :D

http://www.rsportscars.com/eng/cars/lancer_fq400.asp

Ovo auto je pobedilo Lamborghini Murcielago u "kruznoj" trci :D

Vrh