banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 23:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2006, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Gledao sam nove automobile ovih dana i ono do cega sam dosao je:
SEAT Cordoba, 26500, do registarcije
Renault Megan, 27000, do registracije
Chevrolet Aveo24000 do registarcije
Malo znam o automobilima, koliko mi se cini Renault je najkomforniji, SEAT sa Audijevim motorom najpreporucljiviji, a za Chevrolet ne znam nista, osim da je najpristupacniji cjenom, cak ga nisam uspio ni vidjeti u salonu jer ga nije bilo. Naravno, svi motori su 1600, 70KW, sa klimom, ABS, servo, cd...
Komentari, pomoc...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
upravo redom kojim si ih nabrojao........bih ja to poredao za izbor...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Chevrolet Aveo24000 do registarcije

Ovo je cijena Avea sa poprilicno bogatim paketom opreme, a kao sto vidim i sa jacim motorom. Tetka moja je uzela Aveo sa 1.2 motorom i osnovnim paketom opreme platila malo manje 17000 do registracije. Za te pare (do 16-17), bolji nov auto neces naci. Ako pak planiras dati preko 25000 KM onda, kao sto Godfather rece, i Seat i Renault su bolji izbori.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
u principu, licno mislim da nov auto ni u kom slucaju nije rjesenje...

pada se strahovito...radije 3-4 godine star auto..

kolega je 307 hdi ful...platio nov 43.000 prije 4 god. neki dan prodao za 23.000 KM....znaci za 4 god. 20.000 je rukn'o......mnogooo brate...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:

Zavisi. Ako kupujes auto, a planiras ga mijenjati nakon 4-5 godina, onda nov auto stvarno nije rijesenje. Desice se upravo to sto se desilo tvom prijatelju .. pasce ogromnu kolicinu para. Ako pak kupujes na duzi vremenski period, nov auto se isplati.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 02:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Sve zavisi od prioriteta. Od njih, megane je sigurno najmekaniji i najugodniji za voznju, a i ima najbolji motor. Renaultov 1.6 ima 110ks, i koliko sam pratio, i dalje imaju problem sa bobinama, sto je jedina slaba tacka tog motora. Za to nisam siguran dal je sta promjenjeno s ovom posljednjom revizijom modela. Uglavnom, svako ko je vozio megane s tim motorom bio je veoma zadovoljan.
Cordoba, bar ona starija, koliko znama bila seatova verzija pola clasic, dakle ipak manji auto.
Aveo, ima ovdje kod mene jedan u komsiluku, izgleda fino, ali ja bih se ipak prije odlucio za novi accent sa 1.5crdi motorom. Hyundai je proizvodjac koji posljednjih godina najvise napreduje, i koliko pratim, sad su negdje cak uz toyotu i mazdu po kvalitetu.
Vidio sam prije, u oglasima, da je bila i akcija octavie 1.9tdi sa klimom i abs-om za nekih 25.000km. Koliko se sjecam, pisalo je do registracije. Ona starija verzija, naravno.

Sto se tice dileme, novo-polovno... ako se ima para svakako novo. Ako ne, onda te dileme i nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Provjeri da nije riječ o Megane Sedanu koji se proizvodi u Turskoj. Ljudi koji ga posjeduju nemaju baš riječi hvale o kvalitetu.
Seat Cordoba je prilično star model, dosta neugledan. Mnogo bolji ali i skuplji izbor je novi Leon. Vidi da li imaju neku akciju na ovaj model.

Tu negdje po cijeni su i ovi novi auti niže klase koji su dimenzijama prešli 4 metra i koji stvarno nude dosta prostora (Clio 3, Gradne Punto i 207).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
The Godfather je napisao:

pada se strahovito...radije 3-4 godine star auto..

kolega je 307 hdi ful...platio nov 43.000 prije 4 god. neki dan prodao za 23.000 KM....znaci za 4 god. 20.000 je rukn'o......mnogooo brate...

pa to je sasvim normalno, auto nije telefon da ga nakon 4 godine prodas.

Nov auto je u vecini slucajeva bolje rijesenje.
To je rekao Ford, ne ja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Moj rodjak je za 23 000 km kupio Volvo S 60 AWD star 3 god. Auto je zakon kozna bijela sjedala, V5 motor, 210 ks itd. Kad sam prvi put ugledao auto nisam ni primjetio da je polovan, pa zato mislim da je glupo kupiti neki novi, mali i slabi auto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 06:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Mikula je napisao:
Moj rodjak je za 23 000 km kupio Volvo S 60 AWD star 3 god. Auto je zakon kozna bijela sjedala, V5 motor, 210 ks itd. Kad sam prvi put ugledao auto nisam ni primjetio da je polovan, pa zato mislim da je glupo kupiti neki novi, mali i slabi auto.

Nov Volvo S60 AWD 2.5T košta do registracije od 75 do 85.000 KM, zavisno od opreme. Ako je nakon tri godine prodan za samo 23.000 KM (izgubio na vrijednosti preko 50.000 KM ili više od 70%!!!) - dođe ti da se zapitaš koliko li je samo limara i majstora auto obišao, koliko je vraćana kilometraža, i uopšte koliko su "čisti" papiri...
A možda ga je vozila "baba", pa je zato dobro očuvan i nabavljen po dobroj cijeni... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mikula je napisao:

Recimo da auto trazi troclana porodica, koja rijetko ili nikako ne putuje van grada koja uz to sve ne planira automobil mijenjati nekih 10ak godina. Da li joj se onda isplati dati te pare na tog Volvoa? Registracija za njega iznosi sigurno preko 500 KM, trosi minimum 11-12 litara, a o cijeni odrzavanja da ne pricam .. Nije bas tolika glupost kupovati nov automobil, samo zavisi ko ga kupuje i sta od njega ocekuje/trazi.

Citiraj:
dođe ti da se zapitaš koliko li je samo limara i majstora auto obišao

Hm .. puno? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kupljen je u Svedskoj od zene koja radi u Volvu, ali nije placana carina jer je oslobodjen placana carine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Mikula je napisao:

ala je puko taj od koga ti je rodjak kupioooo aaauuuu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Htjeo sam jos reci da mi se cini bolje kupiti neki veliki auto bez obzira na brojnost clanova porodica, jer nikad neznas kad ce se neka budala zabiti u tebe. Moj blizak prijatelj je prezivio tesku saobracajnu nesrecu, gdje se neka budala sa sleperom zabila u njega, zahvaljujuci sto je vozio mercedesa kojeg je posudio od starog. Taj dan da je otisao sa svojom ford fiestom nema sanse da bi prezivio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
ala je puko taj od koga ti je rodjak kupioooo aaauuuu :)

Pa neznam da je bas pukla, jer sam naglasio da radi u Volvu, pa sigurno kupuje auto po nizoj cjeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Mikula je napisao:
Htjeo sam jos reci da mi se cini bolje kupiti neki veliki auto bez obzira na brojnost clanova porodica, jer nikad neznas kad ce se neka budala zabiti u tebe.

Ima i toga. I ja sam pristalica velikih auta, eto nemam svoju porodicu, vozim se uglavnom sama, pa sam kupila veliki auto. Ne prvenstveno zbog sigurnosti... jednostavno uživam u vožnji, a da troši - troši :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]