banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 16:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Koliko ljudi znate koji ugrozavaju i sebe i druge tako sto su dosli do vozacke i auta na ovaj nacin?One koje ja znam,uglavnom vise nisu medju zivima... :cry: Ne smetaju meni ti klinci,oni nemaju pojma ali kakvi su to roditelji? :mad: Pa,zar nisu culi da dugogodisnje vozace spartlom odvajaju od autoputa prema Prijedoru,a tek malci sto ginu po ulicnim rasvjetama u Boriku?Tuzno je sto sve to na kraju spada pod statistiku....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja znam jednog momka koji je vozio staru Lagunu i imao saobraćajku i jedva živ ostao i dok je ležao u bolnici njegovi "brižni" roditelji su mu kupili "novu" Lagunu da ima kad izadje!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Sondri je napisao:
Ja znam jednog momka koji je vozio staru Lagunu i imao saobraćajku i jedva živ ostao i dok je ležao u bolnici njegovi "brižni" roditelji su mu kupili "novu" Lagunu da ima kad izadje!!!

hahaha taj je išao sa mnom u razred i najjači komentar na novi auto je bio "ajd sad slupaj i to pa nek ti mama kupi ferari!!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 13:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
"sve je relativno, moj alberte..." ;)
drugim rijecima - sve je to stvar psihike dane osobe (konkretno - vozaca). znam nekoliko osoba koji su otisli da polazu vozacki ispit unaprijed znajuci da ce da poloze (nije uvijek u pitanju placanje, postoje i poznanstva...) i voze sasvim korektno. jbg...
i taj stereotip - "dobio dobro auto, sigurno ce da ga razbije i nekoga / se ubije!", bas ne pije vode. nekome je dovoljan yugo 45 i normalno polozena vozacka pa da napravi sranje. a auto skole (nazalost) ne uce kako se vozi nego kako se polaze :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
Jeb*ga to je uvijek tako bilo i tako ce i biti ... sto bi tatin sin polagao vozacki 3 puta kada tata moze srediti....jedino sto se moze jeste moliti da nekog ne ubiju i to vam je to... :drinking: nemojte mi reci da kada bi ste vi imali stelu to nebi iskoristili???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 22:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam položio vozački iz drugog pokušaja, bez ikakvih štela, ali nisam ni znao voziti! Bio sam spremljen od strane instruktora do odvozim to po njihovm pravilima i položim! Tek godinu dana kasnije nakon pređenih 10-ak hiljada km, usudio sam se reći da znam voziti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
nema nista bez 10000km to je minimalno
sa 20 000km moze se reci da si bas vozac
a mi sto pricamo
svi vozaci a niko nema cetvorocifren broj kilometara predjenih

kod mene svi u razredu vozaci kada se prica

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 00:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja imam vozačku skoro 4 godine i imam već 60.000! Prvu godinu sam prešao samo 10 pošto nisam daleko putovao! Kasnije sam tri godine za redom na more autom išao, pa na utakmice u BG, pa u ZG bar 15 puta,... nakupi se toga! Koliko sam sanjao o tome da sjednem u auto i zapalim na more i prvi put je baš bila avantura, isfuro se što sam išao u Hrvatsku pa brzo stigao! Sledeći put se smorio, samo gledam da što prije dođem!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 08:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Sondri je napisao:
! Tek godinu dana kasnije nakon pređenih 10-ak hiljada km, usudio sam se reći da znam voziti!

netacno, najopasnija kategorija je upravo ta, predju 10-ak hilji i misle da sve znaju a puno toga jos ne znaju.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 08:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ja sam položio vozački iz drugog pokušaja, bez ikakvih štela, ali nisam ni znao voziti! Bio sam spremljen od strane instruktora do odvozim to po njihovm pravilima i položim! Tek godinu dana kasnije nakon pređenih 10-ak hiljada km, usudio sam se reći da znam voziti!

i u tome je problem! skole uce kako da polozis a ne da znas da vozis. svi moji poznanici koji su ranije vozili (i stvarno znali i znaju da voze) su polagali po 3-4 puta. pa ti budi normalan :evil:

miki321oc je napisao:
sa 20 000km moze se reci da si bas vozac

vozac sa 20.000km? ma daj... za to je potrebno makar 500.000km (ne, nisam toliko presao!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
svi moji poznanici koji su ranije vozili (i stvarno znali i znaju da voze) su polagali po 3-4 puta.

To su u velikoj većini slučajeva i najveći nafuri! I ja imam dvojicu takvih, jedan je vozio preko 150 različitih auta, al položio je iz druge, preko štele! Nakon pola godine je imao udes u kojem se prevrnuo 3 puta i da nije vozio Jeep ko zna da li bi danas još bio živ! Drugi je imao više sreće pa je imao dva manja udesa! Opet kažem, ko puno vozi teško da može zaobići te havarije po cesti! Pogledajte ljude koji rade za volanom, dostavljače, taxiste, vozače kombija, kamiona... nađi mi jednog kiji nikad nije imao udes, a velika većina njih važi za najbolje u tom poslu! Jednostavno ne možeš biti koncentrisan NON-STOP, a trebaš imati sreće da u trenutku dekoncentracije nema drugih auta ili pješaka u blizini pa da prođeš bez problema!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ma daj... za to je potrebno makar 500.000km

Da nisi dodao jednu nulu? To bi znacilo da 20 godina svaki dan treba da prelazis 70km da bi mogao reci 'vozac sam' .. Iskustvo jeste vazno, ali ne treba se bas olako razbacivati stotinama hiljada kilometara.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 09:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

gledaj, vozim 7 godina i presao sam preko 300.000km i uopste ne smatram da sam neki super iskusan vozac. a 500k km je taman 10-ak godina intenzivne voznje - po meni dobra mjera za nauku :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Razumijem ja u potpunosti sta ti hoces da kazes, ali hocu da kazem da kod nas neko ko prelazi 'normalne' kilometraze dnevno nece ni za 20-30 godina preci pola miliona kilometara. Recimo, prosjecan Banjalucanin koji svaki dan automobilom ide na auto prelazi ~10-15km dnevno + neka u toku godine ode na par putovanja od preko 500km - on za 20-30 godina nece ni prici cifri od 500.000km. Ne vjerujem da taj neko za sebe ne moze reci da zna da vozi. Mada, vrlo vjerovatno ima i izuzetaka koji su i nakon 20 godina voznje i dalje duduci :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 10:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Al Bundy je prešao milion milja i nije uspio snimiti okretanje sata na sve nule i nije dobio novi Dodge pa je odmah sjeo za volan i uputio se u Mexico da nabije još milion milja da dobije novi Dodge!!! To je vozač :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Sondri je napisao:
akon pređenih 10-ak hiljada km, usudio sam se reći da znam voziti!

a joj jarane... [-X [-X
uhhh uhh ne znam sta bih ti rekao...
U stvari znam: Srecno ti bilo kada god da sjednes za volan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
a imas ljudi koji imaju 'feeling' za voznju, uzivaju u njoj, i voze ok, ne moras imati neku extra kilometrazu. A naspram njih imas duduke, koji nauce 'poloziti' vozacki iz prve, dobiju vozacku i ne sjednu za vola narednih 10ak godina. Pa dovoljno je da prodjem jedan 'krug' po gradu, i da naletis na svakakve bisere.

jos nesto...
svi nesto govore 'dobar' vozac, a sta podrazumijevate pod tim? Ja licno ljude koji se znaju 'snalaziti' po gradu, koji nece ici ulicom gdje ce te uhvati 5 crvenih semafora na duzini od 1km, ljude koji znaju gdje i kad mogu naci parking mjesto u gradu, kojim ulicama stici brze od tacke od a do tacke b. Naravno, obavezno dodati vozace koji reaguju i na tudje pogreske, tj. ako nepazljivi pjesak izleti iznenanada, da zna reagovati, ukociti, zaobici ga, itd... uglavnom da moze izjbjeci kriticne situacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sta podrazumijevam pod "dobar vozac" - osoba koja ne mora da razmislja sta radi za volanom i u stanju da u svakoj situaciji odreaguje na adekvatan nacin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
kratko receno : KO KOCI GUBI ! :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moj prosjek evo vec sedma godina je oko 70-80 km dnevno i samo znam, da nista ne znam.

Toliko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]