BoogiE je napisao:
druze mislim da to nema nikakve veze s prednoscu... kamera "okida" kad predjes preko petlje... ne vjerujem da sad ona "računa" kad ko ima prednost i sl... mada moguće je sve
Kamera okida kad prebaci na crveno i kad nagazis petlje. Ljudi udju u raskrsnicu na zeleno npr kao drugi u koloni i ostanu tockovima na petlji pod semaforom, koji prakticno vise i nevide.Poslije toga semafor prebaci na crveno, a onim iz suprotnog pravca na uslovnu desno, oni naravno nestaju da propuste ove koji idu skrecu lijevo, jer uslovnu tumace kao zeleno svjetlo i skrecu desno u koloni, te ovi koji skrecu lijevo prakticno to uradi kad mu se ukaze prilika i obicno na crveno svjetlo, a kamera samo slika. Problem je sto bi se na takvim raskrsnicama koje imaju kamere i koje su prometne trebalo napraviti da se uslovna strelica pali odgodjeno tj nekih 15 sec nakon crvenog svjetla, kao sto je i podeseno na nekim semaforima u gradu, ali kako bi onda otimali pare od naroda. Bitno je da mi i na nivou grada a i republike imamo komisije za unapredjenje saobracaja koje se ponekad i sastanu, popiju kafu i konstatuju da je stanje u saobracaju zadovoljavajuce.I naravno to saopstenje i naplate.
nikolaa 82
kamera slika i brzinu i semafor, tj crveno, mislim da sam objasnio gore sta je problem. A ako te uslika nikakve tolerancije nema jer njih to nezanima, oni imaju sliku kao dokaz i nema suda koji ce to pobiti, znaci plati i cuti