banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 23 Feb 2012, 13:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Znas kako,ja u principu kad idem prema semaforu i ako prebacuje na crveno,a ja idem desno,sacekam da se upali crveno i tek kad se pojavi strelica za uslovno skretanje,prodjem.Do sada sam tako radio i nije bilo nikakvih problema,ali ko zna :).....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Tommy Vercetti je napisao:
Draze mi je to vrijeme koje bih se bakcao po sudovima provesti ovde na forumu :D

Ovo je vec jak argument :D

Juce mi stigne pismo, iz Holandije, kontam sta sada hoce kada sam pre neki dan dobila obavijest da ne moram platiti kaznu za parkiranje. Kad ne lezi vraze, ova je zbog prekoracenja brzine. Ogranicenje bilo 120 km/h ja vozila 128.. Odbili 4km/h ostala jos 4km/h i za tih pisljivih 4km/h kazna 29 Eura. Nisu normalni :roll:

E sad, posto ja nemam pojma da su me slikali ide zalba i zahtjev za slikanim dokazom.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 15:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ti si gora od mog kolege sa posla koji se sudi sa citavim svijetom 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Greska kolega, greska. Ja se ne sudim. Ja ulozim zalbu koja bude prihvacena i to je to :D

Jos uvijek mi nije stigla koverta za ono slikanje od prije 3-4 sedmice :) Mozda budem srece pa me skljocnulo na prazno 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bio bi red da okacis neku od tih fotki. Kad vec toliko ulazrs u njih :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
milan_boss je napisao:
Znas kako,ja u principu kad idem prema semaforu i ako prebacuje na crveno,a ja idem desno,sacekam da se upali crveno i tek kad se pojavi strelica za uslovno skretanje,prodjem.Do sada sam tako radio i nije bilo nikakvih problema,ali ko zna :).....

Neces ih nikad ni imati, ako tako radis. Mada su rijetki takvi.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Bio bi red da okacis neku od tih fotki. Kad vec toliko ulazrs u njih :D

Znas da ne volim slavu :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka

nikolaa82 je napisao:
veteran 1987 je napisao:
BoogiE je napisao:
Danas mi kolega prica da mu je buraz dobio dvije kazne za crveno, kamera kod vidovica... Oba puta skretao desno na uslovnu.... I zalio se i mauna kazu mu da mora platiti sidske troskove iako na slici ima i strelica i zmigavac....

Da, ovo se cesto desava, vjerovatno kamera uslika u onom mini intervalu izmedju zutog svjetla i crvenog tj paljenja uslovne strelice. E sad je druga stvar sto u Bl svi uslovnu strelicu smatraju isto kao i zeleno svjetlo.

Pa uslovna strelica desno i jeste da uz postovanje prednosti sa druge strane skrenes desno bez nekog veceg zadrzavanja. Zivim u Boriku i tu sam skretao ne znam ni ja koliko puta i nisam jos dobio kaznu. Cini mi se da je neko rekao prije da kamera ne hvata tu desnu traku iz pravca od Mercatora prema mostu, vec samo lijevu. :-?

Uslovna strelica znaci da mozes skrenuti desno, ali kad propustis sve. I ja slucajno zivim u Boriku i svakodnevno sam svjedok da masa ljudi na raskrsnici kod Vidovica ako idu iz pravca merkatora uslovnu strelicu tumace kao zeleno svjetlo.Onda oni koji idu iz pravca Rebrovackog mosta ostanu u raskrsnici a kamera samo slika.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 23:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
druze mislim da to nema nikakve veze s prednoscu... kamera "okida" kad predjes preko petlje... ne vjerujem da sad ona "računa" kad ko ima prednost i sl... mada moguće je sve

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Zanima me sta kamera radi u situaciji kada npr. idem od Rebrovackog mosta i skrecem lijevo prema Boriku. U trenutku kad sam prosao bilo je zeleno al dok cekam da prodju auta za pravo i desno vjerovatno se upali crveno a ja na po' raskrsnice. Da li u policiji brisu te slike ako kamera uslika znajuci da tu redovno ljudi docekaju crveno na raskrsnici cekajuci za lijevo? Mozda bi nadlezni trebali malo produziti trajanje zelenog svjetla, kao kod mljekare. Da li je iko dobio kaznu bas na tom mjestu, tj. skretajuci lijevo? Da li ta kamera slika i brzinu i crveno ili samo jedno od toga?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka

BoogiE je napisao:
druze mislim da to nema nikakve veze s prednoscu... kamera "okida" kad predjes preko petlje... ne vjerujem da sad ona "računa" kad ko ima prednost i sl... mada moguće je sve

Kamera okida kad prebaci na crveno i kad nagazis petlje. Ljudi udju u raskrsnicu na zeleno npr kao drugi u koloni i ostanu tockovima na petlji pod semaforom, koji prakticno vise i nevide.Poslije toga semafor prebaci na crveno, a onim iz suprotnog pravca na uslovnu desno, oni naravno nestaju da propuste ove koji idu skrecu lijevo, jer uslovnu tumace kao zeleno svjetlo i skrecu desno u koloni, te ovi koji skrecu lijevo prakticno to uradi kad mu se ukaze prilika i obicno na crveno svjetlo, a kamera samo slika. Problem je sto bi se na takvim raskrsnicama koje imaju kamere i koje su prometne trebalo napraviti da se uslovna strelica pali odgodjeno tj nekih 15 sec nakon crvenog svjetla, kao sto je i podeseno na nekim semaforima u gradu, ali kako bi onda otimali pare od naroda. Bitno je da mi i na nivou grada a i republike imamo komisije za unapredjenje saobracaja koje se ponekad i sastanu, popiju kafu i konstatuju da je stanje u saobracaju zadovoljavajuce.I naravno to saopstenje i naplate.

nikolaa 82
kamera slika i brzinu i semafor, tj crveno, mislim da sam objasnio gore sta je problem. A ako te uslika nikakve tolerancije nema jer njih to nezanima, oni imaju sliku kao dokaz i nema suda koji ce to pobiti, znaci plati i cuti

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 19:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:52
Savjet: Ako ocjeniš da ne možeš cijelom dužinom auta preći preko pješačkog, ne ulazi u raskrsnicu! Ja imam fobiju od te kamere, stajem i kada je zeleno. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
nikolaa82 je napisao:
Zanima me sta kamera radi u situaciji kada npr. idem od Rebrovackog mosta i skrecem lijevo prema Boriku. U trenutku kad sam prosao bilo je zeleno al dok cekam da prodju auta za pravo i desno vjerovatno se upali crveno a ja na po' raskrsnice. Da li u policiji brisu te slike ako kamera uslika znajuci da tu redovno ljudi docekaju crveno na raskrsnici cekajuci za lijevo? Mozda bi nadlezni trebali malo produziti trajanje zelenog svjetla, kao kod mljekare. Da li je iko dobio kaznu bas na tom mjestu, tj. skretajuci lijevo? Da li ta kamera slika i brzinu i crveno ili samo jedno od toga?

najvjerovatnije da ako su bila vise od dva auta (a uglavno jesu) ili bus/kamion koji su ispred tebe takodje skretali prema boriku, ti bi trebalo po zakonu da si kriv. Ako se nije sta promjenilo od prije 7-8 godina

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Kamera je trenutno na lokaciji kod Audijevog servisa. Danas sam išao do Incela oko podne i čekao da skrenem lijevo kad je uhvaćen metalik sivi Audi, koji se kretao od pravca Rebrovačkog mosta.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
danas blicala ko luda...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
danas blicala ko luda...

Nista novo, a najaktivnija je nocu jer poslije 00h se gasi semafor tj ostaje da treperi zuto i onda ljudi malo pritisnu

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
kamera kod nane

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Blicala danas kao luda...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ova kod Nane me danas uslika na 60km/h. I to ne samo mene nego par auta koji su isli brzinom tu negdje kao ja... Zar tamo nije ogranicenje bas tih 60?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
na 60 neces dobiti kaznu osim ako rada ne laze :) ili tvoj brzinomjer ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]