banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 04:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16964 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Na svu srecu svoju jos ni jednom.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Nikad nisi reparirao a kazes da je to pouzdano kod tih u Uzicama, ili kod Martinovica uopste nebitno ko ce da u kuciste ubaci hong kong
Ja sam mijenjao par puta, uvijek polovna i nikad vise nisam imao problema sa istom, polovnu mozes i da potjeras jos 30-40 ks vise a hong kong cisto sumnjam

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Repariranje turba je najbolje što može da se uradi, osim kupovine novog. Sama promjena impele je prilično banalna i ako je servis iole kršten nema najmanjih problema. E, ako to radi mesar čekićem...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:34 
Stara kuka
Stara kuka

Evo skeva kipi i sam to sebi ubaci, ostace ti vise para kad budes kupovao polovnu, nisi napisao koji motor al bitna je poenta

Turbo cartridge chra for Peugeot 1007 / 206 / 207 / 3008 / 307 / 308 / 407 / 5008 Partner 109HP 1.6HDI 753420 Turbocharger core
http://s.aliexpress.com/7bYRvQNB
(from AliExpress Android)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A ti si reparirao i imao problema? Ajd ne seri. Zna se ko radi sa kakvom robom i i koliko to traje... naravno da kineski kertridž neće raditi dobro kao neki od pouzdanog proizvođača. Zato reparacija u pouzdanom servisu košta malo više nego kod ovih što to rade po Piku.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka

Nisam naravno, nisam lud da repariram, al sam proveo mnogo vremena u servisima i svasta cuo i vidio, iz tog iskustva nista ne repariram

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Moj buraz je reparirao dva puta turbinu na Espace-u kod nekih u Srbiji. Poslao na prepakivanje, vratili montirali, nije valjalo, poslao opet. Skupo kao đavo bilo. Nakon drugog prepakivanja vozio par godina bez problema.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 07:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Većina problema na turbini nastaje uslijed vanjskih faktora, ne odlazi ona baš samo tako sama od sebe. Kod kolege na Scenicu je bila slična situacija, reparirana turbina i nakon mjesec dana opet crkla. Šta je, kako je, na kraju ispade da u ulju ima opiljaka, traži šta je, problem sa ležajevima na radilici. Opet repariraj turbo, ovaj put rješi i radilicu i poslije toga ide bez problema. Ako se stavi kvalitetan (originalni) kertridž, turbina ispita na problnom stolu (kod nas to nema niko), pravilno montira (nije nauka, ali treba i to znati odraditi), nema tu šta da bude kako ne treba. A polovna... kao i sve drugo polovno, mačak u vreći. To što ti rukom ispitaš da li ima lufta ili ne može ukazati na to da li ima ili nema očigledan problem, a da li je dobra ili nije - teško... isto tako ti može crći nakon mjesec dana, možda zato što nije bila dobra, možda zato što je i bila dobra ali je ubilo nešto što je ubilo i prethodnu... nema tu rješenja u jednoj rečenici ili potezu; zato je dobar majstor skup, što kvalitetni djelovi, što alat, što rad.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka

I kad je tako majstorski urade daju na nju garanciju 100 000... Malo sutra, da repariranje sta valja bilo bi garancije a ne 6 mjeseci i onda je crkla ne zato sto posao ne valja nego od vanjskih faktora. Svaki automehanicar koji zna svoj posao ce mu naci polovnu koja ce trajati koliko je auto kod njega a kostace ga mnogo manje plus nece izgubiti puno vremena. Da je to na jednom mjestu ja bih rekao ok. Dovezem ti auto, ti skines turbinu i napravis, namotiras i probas i onda ok. A ovako, vanjski faktori, kakvo ulje sipas, proslo ti nesto kroz filter vazduha pa je sjebalo... Loptica se prebacuje s onog sto je montirao na onog sto je reparirao pa nazad a ti placas i cekas
Ja sam mijenjao nekoliko puta, sve na nevidjeno, narucim iz federacije jer kod nas je polovna turbina kao od zlata, brza posta doveze, pogledam luft ako je ok platim ako nije necu da preuzmem i nikad nisam imao problem, na ovoj sad sam jedino morao ocistiti geometriju, malo je zapinjalo, naravno sam cistio. Gas uvijek u pod, vidim ima likova kad parkiraju malo ostave na leru da radi da im se rashladi turbina, ja to ne cekam i nikad se nije ni pocela cuti kamoli da je skroz krepala

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 08:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A na polovnu turbinu dobiješ garanciju? Ulje je vrlo bitno i nije šuplja priča, oštećenja uslijed vanjskih faktora isto. Problem je što mi hoćemo da prođemo što jeftinije, pa se onda 'ebemo i krivimo druge za nastale probleme. Svako ima pravo da radi sa svojim parama šta hoće, pa tako i ti, ali reći da je reparacija bacanje para je idiotluk.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 08:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Samo da napomenem - nervozan sam jutros.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka

Naravno, garancija kad je stavim na auto da ce biti dobra i da se nece cuti. Koliko ce trajati zavisi od srece, ima i novih auta kojima je crkla na 50 000. Idiotluk je sto sto ti sebi ne das nista reci, daj si titulu najpametniji na forumu i uzivaj. Repariranje je k, kako turbine tako i pumpi, dizni, letvi, amortizera...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 09:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Čovječe, pa ti bi trebao malo više da se reklamiraš ovdje, bio bi bogat čovjek kad tako dobro rješavaš probleme i usput daješ garanciju na svoj rad... imaš zlatne ruke.
mirdza, ode ja pit kau, my work here is done...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka

Ne treba mi, radim koliko mi treba i onda sam u kafani, mada razmisljam da ubacim u brzinu vise cisto da ne moram raditi za nekog, mrzi me svaki dan ici na posao

Na temu, skeva sve ti je receno, znacis imas skupu opciju koja ti ne garantuje da ce to biti dobro i jeftinu opciju koja ti ne garantuje da ce to biti dobro :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Kako ocistiti fleke od ulja sa betonskih plocica?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
I raja iz Hrvatske šalje turbine u Užice.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
<Enter_name> je napisao:
Većina problema na turbini nastaje uslijed vanjskih faktora, ne odlazi ona baš samo tako sama od sebe. Kod kolege na Scenicu je bila slična situacija, reparirana turbina i nakon mjesec dana opet crkla. Šta je, kako je, na kraju ispade da u ulju ima opiljaka, traži šta je, problem sa ležajevima na radilici. Opet repariraj turbo, ovaj put rješi i radilicu i poslije toga ide bez problema. Ako se stavi kvalitetan (originalni) kertridž, turbina ispita na problnom stolu (kod nas to nema niko), pravilno montira (nije nauka, ali treba i to znati odraditi), nema tu šta da bude kako ne treba. A polovna... kao i sve drugo polovno, mačak u vreći. To što ti rukom ispitaš da li ima lufta ili ne može ukazati na to da li ima ili nema očigledan problem, a da li je dobra ili nije - teško... isto tako ti može crći nakon mjesec dana, možda zato što nije bila dobra, možda zato što je i bila dobra ali je ubilo nešto što je ubilo i prethodnu... nema tu rješenja u jednoj rečenici ili potezu; zato je dobar majstor skup, što kvalitetni djelovi, što alat, što rad.

Ima, ja neki dan radio na njoj, zajebavao se malo i ucio.

@veljo
Da li bi ti prije stavio na auto polovnog miselina sa dobrom sarom sa dot-om iz 2010. ili novog tigra?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka

Poredjenje ti je bas na nivou, mada bi trebalo biti ovako, dal bi stavio michelin iz 2010 ili reparirani tigar 2016, stavio bih michelin naravno, mozda bi malo slabije prijanjao al ne bi otpao komad kad zakocim

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 12:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Još jedan post reparacija vs. polovno i brišem zadnje dvije strane.
A usput šaljem čestitke. Pa vi slobodno nastavite.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Besparica je napisao:
Kako ocistiti fleke od ulja sa betonskih plocica?

Solna kiselina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16964 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]