krajo je napisao:
Gluposti.Čuj "poderaće".
Je li to nekakva empirijsko-naučna sto postotno dokazana činjenica?Statistika?
Ili je ipak balkanski sklop pogleda na svijet.
Eno u evropi samo vozaju golfove.Što bi kupovali ostala sranja što ih Golf sve od reda "podere".
Gluposti sigurno nisu.
Ne interesuje me empirijsko-naučno 100% dokazivo i nedokazivo! Statistika takođe! Sve je to poprilično namješteno za određene marke i nepouzdano jer se veliki broj kvarova uopšte ne prikazuje niti se zna za njih.
Samo ono što sam vozio u tri firme i gdje sam prešao preko milion kilometara, na osnovu toga tvrdim.
U zadnjoj firmi u kojoj sam radio se u zadnjih 15 godina isključivo kupovala samo Škoda (Fabia i Oktavija) jer se pokazala kao pristojna marka sa jeftinim održavanjem. Nije ni Škoda bez mana ali se najbolje pokazala bar od ovih jeftinijih modela. Kupovani su i jeftini korejci pa su crkavali na 100000km a popravke su bile izuzetno skupe.
Puca mi ona stvar šta se vozi u Evropi ..... to tek nije mjerodavno. Niti su nam plate iste, niti troškovi života, ni cijene servisa i goriva.
Isto ko što proizvođači tvrde da određeni model troši ko upaljač a kad se uradi test stvarne potrošnje novinari ne mogu prići ni približno toj potrošnji.
Još je bolje kad se radi test guma, Continental je najbolji i naravno najskuplji na testu. A to što običan i normalan vozač ne može primjetiti nikakvu razliku između prvih 7 ili 8 guma na tom testu to je nebitno. A novčana razlika u cijeni tih guma je za nevjerovati.
A tek cijena u servisu ovlaštenom i neovlaštenom. To je tek posebna priča. Da ne pričam o (ne)kvalitetu rezervnih dijelova i goriva.