_зока je napisao:
Karbo je napisao:
Ako si "momak", bez djece, onda mogu proci Suzuki i Kojundaj, ali cim stignu klinci, morat ces traziti nesto jace/vece ili ce biti patnje.
Koja je ovo logika? Šta će dobiti od djece, nilske konje?
Ne, nego sada toliko ima opreme za djecu, koja je baš glomazna.
Navedi mi Kizo jedno auto, u koje možeš postaviti 3 autosjedalice da su postavljene normalno?
U manja auta stanu 2 sjedalice i eventualno može ona mala torbica za dječije pelene sa flašicom za mlijeko između sjedalica.
Prvo krenemo od kolica i autosjedalica, a onda trotineti, role i sl. pomagala za rekreaciju.
Zatim duže vožnje su teško mučenje u malom i neudobnom autu.
Ljeta su sve gora, treba mu A/C (klima), a mal motor i klima nisu baš najbolji drugari.
spavac je napisao:
ma cim dobijes djecu prosto moras uzeti il bus il kamion....moja generacija prezivjela u fici, ladi, jugu, skodi..a danas sa dvoje djece ne mozes prezivjeti ni u karavanu nit u mvp/suv..
E je8i sad. Što tvoji starci nisu jahali konje ili vozili fijaker, kad tako razmišljaš?
Jednostavno moderno vrijeme donosi moderne stvari.
I ja sam (kao klinac) bez autosjedalice preživio 80te, ali opet nije se ni jurcalo tako kao sada.
Mi ni sada u 2025. godini (kakva ironija) nemamo neke velike autoputeve, kad se sve sabere jedva 150km da možeš sakupiti u našoj državi.
Ali opet gine narod kao da igraju NFS (Need for speed).
Kapiram lik će htjeti na more ili zimi na skijanje, najbliže lokacije za odmoru su od BL najmanje 5 sati vožnje.