Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12 Postovi: 11546 Lokacija: PL / BL
Nemam 190cm Auta su u principu identična po svemu osim izgledom / dizajnom. Alfa je preciznija a BMW dinamičniji. Vidjećemo šta će da bude od svega toga. Nisam školovala.
_________________ Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56 Postovi: 4584 Lokacija: YUGOSLAVIA
Nemoj Alfu, kvari se, više je na šlepi nego na putu, ako nema ulja ispod nje nema ni u njoj.. čudi me da su izostali srpskohrvatskobošnjačkobalkanske dosjetke humorističnog tipa. Ovdje nema dileme, većina bi vjerovatno izabrala Đuliju.. ali ja bih da se nadovežem na tvoj dio posta o izgledu i dizajnu.
Ja sam ljubitelj Alfa Romea, ali posljednje generacije modela su nekako "meh" što mi Ameri rekli. Dozvolite da objasnim.
Đulija je nova i privlačna, ali npr. 159 je prije 19 godina (2004. godine) počela da se prodaje i svakako da je ostavila golem trag u estetici auto-industrije. I svakako da će nekada biti poželjniji oldtajmer od Đulije. Iako je starija usudio bih se reći da je ljepša. Ali naravno ne sugerišem ti da pazariš nju jer danas nije ništa posebno jer je odavno prežvakana i prilično jeftina.
A što se tiče dizajna, nije problem u Alfi, nego svi proizvođači u posljednjoj deceniji štancaju slične, generičke modele i ni po čemu posebne. Jeste li to primijetili? Tehnologija je odavno dostigla vrhunac i većina auta su estetski tu neđe u pet deka. Malo koji model se razlikuje od mase.
Hajde da se vratimo 30 godina unazad i vidimo ovu sliku, evolucija klase.
155 je legenda auto-sporta, 156 facelift je i dalje lijepa, 159 je legenda, a Đulija je najmodernija i najljepša ali mislim da nema "ono nešto" kao prethodne generacije. Kada je izašla poredili su je sa BMW-om iste klase i sličnim estetskim generičkim detaljima. Slično mi je kao Đulijeta i facelift 147 - meni je ljepša 147. Ali nebitno, ne pokušavam da ne odvratim od kupovine. Ti biraj prema sopstvenom ukusu i mogućnostima. Ovaj post je samo moje razmišljanje o estetici i dizajnu u auto-industriji. I kada sam napisao da su svi modeli isti, ipak nisu.. našao sam jedan koji malo odudara i baš mi se sviđa - a to je Hyundai Elantra N 2022.
Spoiler:
Alfa je otišla u neku stvar, jer osim Đulije proizvode se još samo Stelvio i Tonale. Jesu oni impresivni, ali to su SUV-ovi koji su danas popularni iz nekog bezveznog razloga. Nema više starih dobrih limuzina, vremena se mijenjaju. Auto-industrija ode u helač - samo prave SUV i krosover.
Spoiler:
Još jedan spojler, hajdemo malo u prošlost i vrijeme pravih limuzina.. da li BMW ili Mečka, nebitno. Bavariše Motor Verke E32 je meni prelijep.
Megabyte je napisao:
E ako u Poljskoj nema dijelova za Đuliju..
Vala baš, skoro 40 miliona ljudi i gradovi poput Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Białystok, Katowice, Gdynia, Rzeszów, Kielce, Bielsko-Biała, Grzegorz Brzęczyszczykiewicz.. zapravo Lublin je za zaobići, to je kao Doboj kod nas ili Šabac/Ruma u Srbiji - puno budala. Kontam sada koliko je ljudi čulo za sve ove poljske gradove.. vjerovatno ne puno, a zbog ukrajinsko-ruskog rata i medija svi znaju svako selo i grad u Ukrajini.
_________________ Svet je predgrađe grada Edena, imam užasan strah od vozova!
Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.
Poslednji put menjao Rider on the storm dana 04 Jan 2023, 00:15, izmenjena 5 puta
Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00 Postovi: 6267 Lokacija: Banja Luka
159 jeste ljepši i impresivniji dizajn i to će joj biti adut kao oldtajmeru. Ali Đulija je zadnji pogon, sopstvena platforma, a ne od Dženeral Motorsa, ima sportsku QV verziju od 510 konja, a da ne pričam o GTA verziji limited edišn. Biće cijenjenija od 159 kao oldtajmer. Što se tiče karoserijskog oblika, koliko sam ispratio praviće veću limuzinu od Đulije, praktično nasljednik 166ice. A danas sam naletio da će i neki superauto izbaciti. Tonale baš dobro izgleda, prednji dio mu je u stilu 159ke, ima tu oštrinu.
Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12 Postovi: 9424 Lokacija: Banja Luka Republika Srpska
Alfa.
Komšija kod mene voza 159, lijepa ...... sin mu je do skora vozio 147 koju je zamjenio za Breru koja je meni prelijepa.
_________________ 1.If in doubt , flat out ! 2.A true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.
Ovo uopste nije tip auta kod kog se gleda cijena dijelova kad se kupuje. Ako ce to gledati a uzimati neko od ova dva, onda strik i prva bandera... Ja bih uzeo Alfu.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu