banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2021, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
wizzy_bl je napisao:
Nista bolje, losije od tvoje konstatacije u vezi sa korejskim automobilima

Moja konstatacija se odnosi na to da vaoma mali broj ljudi kupuje polovna korejska auta.
Ta auta se u većini kupuju nova.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2021, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
mimikrija je napisao:
..a ima rupe na ulici...

Evo rješenja - novi Jimny!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2021, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ja'b mu Zetor savjetovao, pogotovo ako ni nakon 2024. ne bude bitumena na raspolaganju za oko HR konzulata...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 00:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2018, 09:54
Nanišanio sam Peugeot 308 2017. Facelift, ali sam malo skeptik u vezi LED svjetala u farovima. Drug mi radi u autoservisu i kaže da ukoliko ode LED svjetlo, moraš cijeli far zamijeniti, koji nije baš jeftin. Što je najgore, kaže da se susreo već sa nekoliko takvih slučajeva. Meni je to nelogično.
Gledao sam i Škode to godište, ali su mi malo iznad predviđenog budžeta.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Bolje bi bilo da te brine što im most prolupa pa ga moras puniti pjenom (jer i novi od 1400KM isto zna prolupati), nego led svjetlo.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Facelift ne bi trebali imati problema sa mostom.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ronaldo je napisao:
Nanišanio sam Peugeot 308 2017. Facelift, ali sam malo skeptik u vezi LED svjetala u farovima. Drug mi radi u autoservisu i kaže da ukoliko ode LED svjetlo, moraš cijeli far zamijeniti, koji nije baš jeftin. Što je najgore, kaže da se susreo već sa nekoliko takvih slučajeva. Meni je to nelogično.
Gledao sam i Škode to godište, ali su mi malo iznad predviđenog budžeta.

Ako ti se svidja auto uzmi ga, to godiste i za toliko para far nije ni 5% cijene auta, a inace led sijalice traju dosta dugo ne mora znaciti da ce crknuti, kod mene na pugu halogene prednje, a zadnje su led isto se mora far mjenjati, koliko sam skontao ne moze se prici ledicama, samo se zmigavac moze promjeniti.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 10:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Uzeću ga vjerovatno, ali ne žurim. Mislim da će na ljeto biti veći izbor nego sad.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ne crknu led sijalice nego modul.
Sad, što su idioti napravili da se ne može promijeniti je druga priča, tj može al siječeš far, mijenjaj modul, vari far...za to treba neko ko stvarno zna šta radi.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 11:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ronaldo je napisao:
Uzeću ga vjerovatno, ali ne žurim. Mislim da će na ljeto biti veći izbor nego sad.

Definitivno mislim da sada nije najbolje vrijeme za kupovinu auta.
Kad će biti bolje, to niko ne zna. Tokom 2020. i 2021. u Austriji je registrovano 30% manje novih auta, što je skoro 100 hiljada komada...

U firmi smo pokušavali nabaviti neke senzore za kritičnu infrastrukturu i nema šanse.
Jedan tip senzora će se moći nabaviti za 2 mjeseca, drugi za sad uopšte ne može. Pravo sranje...

Senzora u prosječnom autu danas imaš oko 50. U luksuznije opremljenim autima, ta cifra ide i do 100 komada.
Pa recimo nova auta danas ne nude parking senzore naprijed ili kameru sa 360 pogledom ili senzore mrtvog ugla osim u najvišem paketu opreme, što je besmislica...

Po nekom mom mišljenju, ako ti treba auto, kupuj ga odmah, sa planom da ga voziš cirka 3 godine i da ga onda mijenjaš.
Ne vjerujem da će se tržište polovnjaka vratiti na staro tako brzo, pa smatram da nećeš izgubiti puno, a ja spekulišem da ćeš onda u narednoj kupovini moći dobiti dosta opreme i tehnologije za pomoć vozaču relativno povoljno...

E sad, da li je moj rezon pametan ili ne, to ne znam... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Isao gledati Ceeda.. izgleda da je to to. Stvarno nemma nekih zamjerki sto se tice auto. Odgovara onome sto trazim, a po pouzdanosti, mislim da nece biti problema jer Kia nije na nekom losem glasu, a ima i 7god garancije

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Neki dan drug salje A4 B6, 7000+ KM. Pa imam utisak da im cijena nije pala ni marke u odnosu na to kad sam ih listao po piku prije 3 godine.
Ok, pravi razlozi su korona + nedostatak cipova + Audi/VW sindrom, ali bas mi bjese sok.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Prije tri godine se mogao uvesti i euro 4, a onda su pod pritiskom nekih dilera polovnjaka i pod izgovorom ekologije uveli pravilo da se može uvesti polovno auto sa najmanje euro 5.
Tada su se cijene nekih auta zacementirale. Bukvalno. Dok nekima ne opadaju toliko cijene u odnosu kako je bilo ranije.

Uz naravno VW sindrom.

Korona i čipovi za takve modele, poput auta kojeg navodiš, nisu izgovor, niti razlog za te cijene.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

krajo je napisao:
Ne bi ni prethodni, ali imaju i jedni i drugi. Rece mi majstor iz Verana, kaze samo dolaze... Pjena "rijesi" problem (bar prestane lupati)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Meni nije jasno ovo divljanje cijena, gledam po PIK-u u odnosu kad sam kupio 308-cu 2018-e cijena jedva da se nešto malo promijenila. Sad nakon pune 3 godine ne bih baš mogao dobiti iste pare ali max. 1000 KM manje

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 13:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
blaf77 je napisao:
krajo je napisao:
Ne bi ni prethodni, ali imaju i jedni i drugi. Rece mi majstor iz Verana, kaze samo dolaze... Pjena "rijesi" problem (bar prestane lupati)

Ma ne riješi ni pjena. Meni prolupao tačno godinu dana nakon pjene. I natezao sam se sa njima, i dobio sam drugi most iako nikad nije ušao na održavanje kod njih, ruke samo platio. Mislim da je to riješeno s tim, ipak je most iz 2020.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Wizzy uzmi Puga, bar ćete boljeti tuki za lupkanje mosta, po onim rupama iza Audi centra....

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
Ronaldo je napisao:

Definitivno mislim da sada nije najbolje vrijeme za kupovinu auta.
Kad će biti bolje, to niko ne zna. Tokom 2020. i 2021. u Austriji je registrovano 30% manje novih auta, što je skoro 100 hiljada komada...

U firmi smo pokušavali nabaviti neke senzore za kritičnu infrastrukturu i nema šanse.
Jedan tip senzora će se moći nabaviti za 2 mjeseca, drugi za sad uopšte ne može. Pravo sranje...

Senzora u prosječnom autu danas imaš oko 50. U luksuznije opremljenim autima, ta cifra ide i do 100 komada.
Pa recimo nova auta danas ne nude parking senzore naprijed ili kameru sa 360 pogledom ili senzore mrtvog ugla osim u najvišem paketu opreme, što je besmislica...

Po nekom mom mišljenju, ako ti treba auto, kupuj ga odmah, sa planom da ga voziš cirka 3 godine i da ga onda mijenjaš.
Ne vjerujem da će se tržište polovnjaka vratiti na staro tako brzo, pa smatram da nećeš izgubiti puno, a ja spekulišem da ćeš onda u narednoj kupovini moći dobiti dosta opreme i tehnologije za pomoć vozaču relativno povoljno...

E sad, da li je moj rezon pametan ili ne, to ne znam... :D

Pa upravo zbog navedenih razloga i ne žurim. Još me stari Peugeot 308 odlično služi, ali jednostavno svakih 5 godina kupujem mlađi. Na ljeto će biti tačno 5 godina kako je kod mene, a ako situacija na tržištu ne bude povoljna, mogu sačekati još godinu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
blaf77 je napisao:
krajo je napisao:

Ma ne riješi ni pjena. Meni prolupao tačno godinu dana nakon pjene. I natezao sam se sa njima, i dobio sam drugi most iako nikad nije ušao na održavanje kod njih, ruke samo platio. Mislim da je to riješeno s tim, ipak je most iz 2020.
Koje je godiste tvoj, jesi kupio nov ovde ili

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2021, 14:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Uvoz je, proizvodnja novembar 2015. Ja ga kupio 2019. Nekad pred kraj te godine je počeo da lupa, stave mi pjenu o Bloku, ovlašteni u Sarajevu. Nakon godinu opet počne i onda sam nekako izvukao da mi zamjene most. Iako sam dobio dio džabe, opet sam izletio 500 maraka. 180 je bila pjena i ruke za zamjenu mosta 330.

Moj savjet svima je nikad ne kupovati auto prvih godišta proizvodnje, sem ako se novo ne kupuje, jer imaju previše dječijih bolesti što bi kod nas rekli.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]