banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 03 Avg 2011, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Na ovoj slici ja jedino vidim 10 crnaca kako igraju fudbal u mraku sa crnom loptom...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 18:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Avg 2011, 13:19
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... irano1.jpg

ne moze bolje, eto to im je dokaz.. kad se zumira jedva se vidi tablica..

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Možda je off, ali sad su postavili jednu i prije Gradiške, malo prije petlje. Kako nisam tamo bila nekoliko mjeseci, neprijatno me iznenadi. Još uvijek nisam sigurna da li me je blicnulo ili ne, a skontala sam po onim senzorima na putu. Je l' zna neko je l' počela da radi?

I da, ako idete u Hr, dalje od Gradiške, juče i danas su gužve nenormalne. Ili probajte barem da nekim sporednim ulazima uđete u grad, pa onda da izađete na granični, jer se od kolone šlepera ne može ni prići glavnom ulazu u grad.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 22:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
e kad smo kod gradiske... skoro sam gledao sistem video nadzora grada... mislim da ima 16 kamera, slika perfekcija (ovo sto je slavisa postavio sliku je go qrac) a i sam sam se ebavao u Doboju mjesec dana da udovoljim dobojskim strumfovima i na kraju nisam uspio jel likovi ocigledno previse gledaju CSI...

elem gradiska siti ima najbolji nadzor u BiH ako ne i sire, pokrivaju sve bitnije raskrsnice u gradu, kamere su Mobotix M12, 2 objektiva jedan za dnevno snimanje od 3Mpx i nocni objektiv 1,5mpx i slika je zlo, snimaju po pokretu, audio zapis (nisam siguran koliko su stavili prije i poslije događaja da snima al po defaultu bude po 5 sec prije i poslije) slika je cista ko suza, nisu isli toliko na detalje ali je bolja od ove gore slike jedno 10x ovo gore koliko vidim je shutter je odokativno 1/10000 i mrak je samo takav i pored onog blica dobili su.... nista, sutra ako ne zaboravim okacicu primjer...

sto se tice nasih kamera il da ima snimke prije i poslije ona slika samo kad pređeš preko petlje... koliko sam cuo (ako lazu mene i ja lazem vas) ima 12mpx kompresija je il JPEG il J2000 i jedna slika je teska ko sam đavo... vise od 5fps nema 100% znaci lupam 5 sec prije, prekrsaj od lupam 10 sec, 5 sec poslije.... 20 sekundi x 5= 100 slika od odprilike 10MB čime će prebaciti signal?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
U hebote... A ja se pitam što su tamo svi divni i krasni i bajni: nema uletanja, svi staju pješacima na onih milion pješačkih prelaza kroz centar... qq

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 22:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
nadjoh na netu....

Slika

lpf objektiv, snima samo tablice, dok drugi za ostatak.... na kojem se (ja uspiio :) ) pri brzini od 70-80km/h vidi ko je u autu (govorim o nocnim snimcima... po danu nema problema nikakvih vidis komarca u naletu)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 23:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
slavisabl je napisao:
http://imageshack.us/photo/my-images/853/radarzumirano1.jpg

ne moze bolje, eto to im je dokaz.. kad se zumira jedva se vidi tablica..

sta si napravio?
meni se cini da ces morati uplatnicu nositi u banku

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka

Ne samo nositi nego i čuvati jer često "uplata nije evidentirana" pa nakon 14 godina moraš dokazivati da si platio...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 12:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Avg 2011, 13:19
zalio sam se, ide na sud.. nece da prihvate da je greska.. valjda ce biti dokaza da se izracuna kolika je bila stvarna brzina..

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ne znam kako ces dokazati koliko si stvarno vozio...osim ako nemas tahograf...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
па ако је истина да постоје двије слике и да се фотографише у тачно одређеним временским интервалима, е онда може деказати. у супротном, нема ништа од тога

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
па ако је истина да постоје двије слике и да се фотографише у тачно одређеним временским интервалима, е онда може деказати. у супротном, нема ништа од тога

na koji nacin mislis da ce oni to dokazati? (ako je na obe slike priblizna brzina)

svaki dalji korak zahtjeva vjestacenje i samo postaje sve skuplji proces a opet ne znam koliko se mogu naci dokazi jer je bio mrak i malo je referentnih tacaka da bi se dokazao predjeni put vozila od prvog slikanja do drugog ali nek mu je Bog u pomoci

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
па доказати онако како је већ споменуто у постовима изнад. ако се зна да је интервал између двије слике, нпр 40 милисекунди, онда се зна колику раздаљину ауто може пријећи за тај временски период крећући се одређеном брзином.

е сад једино би могао бити проблем те референтне тачке које си споменуо, јер је био мрак па се слабо види. али мислим да се те слике могу мало посвијетлити и слично. а то што су потребни стручњаци који коштају, знаш колико би ме то забринуло. да се мени овакво нешто десило, кад знам да 100% нисам крив, узео бих све могуће стручњаке, па кад добијем парницу нека друга страна плати све трошкове суђења

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma tjerao bih i ja do kraja ali po meni ovdje je tesko doci do dokaza koji bi bio relevantan i priznat od Suda a sve je masno i premasno

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 18:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:52
insider je napisao:
ma tjerao bih i ja do kraja ali po meni ovdje je tesko doci do dokaza koji bi bio relevantan i priznat od Suda a sve je masno i premasno

Ako je jedna fotografija relevantna da ti naplate kaznu onda su dvije fotografije jos relevantnije. A za izracunati brzinu, na osnovu dvije fotografije, predjenog puta i intervala okidanja, i ne treba biti neki strucnjak. Za vjerovati je da ce to vjestak vrlo lako dokazati, a sud nema razloga da mu ne vjeruje. Sretno!

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 21:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@dason
izgleda da nisi bio na casu, vrati se par komentara nazad i malo bolje osmotri sliku

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka

Fora je što će proces trajati i trajati a on neće moći nikakav dokument dobiti ako ima neplaćenu kaznu...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 00:31 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2011, 16:56
ne znam ako je podnio na Sudsko odlucivanje da li dolazi do blokiranja dokumenata , znam da mu kamata nece ici

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 09:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
Juče sam vozio iz pravca kampusa i bio sam negdje na oko 50-70m ispred ove raskrsnice sa ul.olimpijskih pobjednika. Vidim blicnu jedno 3-4 puta, s tim da su iz pravca autoprevoza kroz raskrnicu prolazila 2 vozila. Sad kontam da li je i mene moglo registrovati na toj udaljenosti od raskrsnice jer sam i ja gazio sa nešto preko 60 km/h, ali poslje sam naravno spustio na ispod 50. Poslje se vratim onako iz znatiželje pogledam sa te strane (iz pravca kampusa) nema tragova ukopanih kalemova ispod puta, kao što je to slučaj sa druge strane. Sad kontam, ako ova kamera sa ove strane puta snima brzinu samo pomoću radara do kolike udaljenosti od raskrnice pokriva i jesam li zakasnio sa kočenjem. Onda, dok sam tako stajao i "blejao" u raskrnicu, onom krajnjom desnom trakom iz pravca kampusa propiči brate policijski kamion sa natovarenim autom gore na karoseriji, ništa ne blicnu, a meščini bi brat-bratu preko 50 km/h. Kad ne spade auto sa prikolice :D Neam pojma.

Poslednji put menjao clear_shaven dana 13 Avg 2011, 10:03, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
grbov je napisao:
ne znam ako je podnio na Sudsko odlucivanje da li dolazi do blokiranja dokumenata , znam da mu kamata nece ici

Ne. Tj ne bi smjelo. Kod mene je bio slucaj da sam trazila sudsko odlucivanje, a oni unijeli u registar kazni, pa sam morala ici u sud da to rijesim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]