Sondri je napisao:
Pa stavi na papir da uvezeš auto, da platiš auto, prevoz, papirologiju... Onda dubinsko pranje, servisi... Nema šanse da postigneš cijenu koja je na placevima po BIH, a izgubiš vremena i živaca... Moraju oni imati bolju cijenu vani, jer često kupuju, al u 90% slučajeva su vraćeni kilometri ili havarisana auta...
Sa ovim se ne bih bas slozio... Jedna stvar je mozda najbitnija, a to je da li imas nekoga ko ce ti pomoci oko organizovanja svega oko uvoza i ako je auto koje si vidio u DE, NL, FR ili gdje god, provjereno i dobra kupovina, onda ces sigurno ustediti bar pola marze koju uzimaju ovde na placevima, i to sa svim sto si nabrojao. Niko na placu ne prodaje auto bez bar 10-15% marze, a papiri, prevoz i ostalo placate isto i ti on on, samo sto on eto moze imati nesto popiusta jer stalno uzima i dovozi.
Da ne pricam koliko je veci macak u vreci ovde uzeti auto na placu. Svaki auto je namazan, ispoliran, i rijetko ko ce reci je li stvarno nesto radjeno ispod.
Naravno, ima i tamo vani vec sada dosta nasih koji drze placeve, ili turaka i slicno, ali iz iskustva znam da njemca, na placu sa 200 auta ne zanima muljanje niti je u interesu da te zavrne, prevari ili slicno. Preko telefona ces tamo saznati vise o autu, nego ovde kad odes licno da vidis auto.
Pricam iz licnog iskustva. Prije 4 godine sam tako uzeo auto. Isto to auto da sam ovde uzeo, znam sigurno da bih ga dobio bez drugog seta tockova, rezervnih patosnica, masu sitnica iz gepeka i na kraju fascikle sa svim racunima iz servisa, pored servisne knjizice.