banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jul 2015, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ma onaj broji promet, nemojte me cimati

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 19:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jul 2015, 19:45
nece da mi upali ford
https://www.youtube.com/watch?v=twdL2SgS8zI

p.s. ako moze admin prebaciti ovo na posebnu temu jer ja kao novi clan nisam u mogucnosti da otvaram teme.

Poštovani, imam problem sa Fordom 1.8 tdci 85kW 115hp 2002 godiste dizel.
Dešava se ponekad da auto jednostavno neće da upali, kad dam kontakt i kad treba da sastavi, nastavlja da vergla al neće da sastavi i tako sve dok se njemu ne ćefne, kad sastavi uredno se pogase sve lampice na instr. tabli. Možeš ga verglat 2 dana neće sastavit, a nekad sastavi iz prve bez problema.
Lampica grijača se pali-gasi u toku verglanja.
Vozio sam ga kod jednog električara (zovu ga Niksa, onaj servis kod zelenog mosta, pored doma penzionera) da mi zamijeni senzor paljenja i poslje toga je auto palio bez problema, nakon 7 dana se opet vratili isti simptomi. Ja više stvarno ne znam šta da radim, molim za pomoć i savjet. Dešava se da odem na benzinsku, ugasim auto da uspem gorivo i poslje toga ga ne mogu upalit, ostavio me na cjedilu hiljadu puta. Obično se prije dešavalo kad se motor ohladi da normalno sastavi. Jutros kad sam krenuo na posao pokušao sam da ga upalim, nije htjeo, kad sam se vratio sa posla nakon 9 sati i dalje neće da upali. I sad pokušavam al neće. Postavio sam link od videa gore.

Poslednji put menjao nemanjab89 dana 17 Jul 2015, 19:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 19:52 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
anlaser jesi probao zamjeniti..a usput cisto iz zabave i grijace promjenis..

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 19:54 
Voajer
Voajer

spavac je napisao:
anlaser jesi probao zamjeniti..a usput cisto iz zabave i grijace promjenis..

pitao majstora kaze da nije ni do jednog ni do drugog. da mi neko moze konkretno reci otislo ti je to to i to, u redu nije problem, idem kupit djelove. al kad niko ne zna sta je.

Zamijenio sam senzor na radilici i neke gluposti potrosio 170KM i nista nisam napravio. Ustvari jos gore.

edit
radio je par dana besprijekorno danas cijeli dan ne mogu upalit,
dok mu nisam zamijenio taj senzor zezao je svaki dan, poslje zamjene senzora prestao je da zeza par dana, sad opet zajebava sa tim novim senzorom, opet sve isto, sta treba da uradim da se auto upali kad okrenem kljuc?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 20:10 
staromodan
Korisnikov avatar

ocerat ga na dijagnostiku...al eto ja bi promjenio anlaser..ako ko radi to u bl, odneses stari dobijes drugi polovan odradjen za malo manju cijenu..

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Meni se čini da dovoljno brzo vrti...

Je li senzor položaja radilice bio nov ili polovan?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 22:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Lako se to ispita sa osciloskopom... al koji naš majsor to ima i usto zna kako to radi?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ja moooožda čak negdje imam neki primitivni...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 22:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mi smo tako kod kolege na Stilu rješili problem. Kupi drugi na otpadu - neće. Kupi nov u DE-MI-ju - neće. Potraži na netu - hall senzor. Ajde da vidimo šta daje na izlazu... nađemo polovan da radi, odemo kod majstora da zamjeni, neće da stavi polovan. Stavi na našu odgovornost... radi i dan danas, bez ikakvih problema.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@spavac

Ne znam koliko shit mora biti motor da na ovoj temperaturi zbog grijaca ne upali :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 00:01 
Voajer
Voajer

<Enter_name> je napisao:
Mi smo tako kod kolege na Stilu rješili problem. Kupi drugi na otpadu - neće. Kupi nov u DE-MI-ju - neće. Potraži na netu - hall senzor. Ajde da vidimo šta daje na izlazu... nađemo polovan da radi, odemo kod majstora da zamjeni, neće da stavi polovan. Stavi na našu odgovornost... radi i dan danas, bez ikakvih problema.

Necete vjerovat evo maloprije upalio iz prve :lol:
Provozao se, gasio ga palio, nekoliko puta, pali na pola kljuca.
To je to, pa ti budi pametan.
Moze li biti da danas cijeli dan nije htjeo da upali zbog visokih temperatura?

Ne znam dal je senzor nov ili polovan, moracu pitati ovog majstora.
Dal da vozim auto u ovlasteni fordov servis dole kod Prijedorske petlje, mozda oni mogu utvrditi sta je problem, ili da idem od majstora do majstora i bacam pare u vjetar?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 00:28 
staromodan
Korisnikov avatar

tako sam se ja patio sa p406, mislim da sam nesto pisao ranije..em frka ufatila od pon-pet..pa sve cimaj..upali, a kad mi treba nece, pa ga odmorim pa nakon 15-30 min upali..al uvijek izda kad negdje zurim..na zelenu zicu kolega provjeri ima kontakt sa bravicom i kaze "ajd ti skidaj taj anlaser i zamjeni"...i tako bi..slicno ovako kao sto on prica..

sensor radilice na mazdi mx 5 zamjenio..mora da izbaci gresku na ecu ukoliko je do njega..zasto nije ne znam...mislim moze i biti da senzor nije dobro nastiman..kod mx 5 na remenici ima kao malo ispupcenje/jezicak il ih je bilo vise ne sjecam se sad, al uglavnom sam se zezao dok nisam turio bankovnu karticu izmedju tog jezicka i senzora jer je to dovoljan razmak..odmaknes senzor mm dalje zeza, ako priblizis pogotovo ne valja..

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 08:44 
Voajer
Voajer

I jutros je upalio bez problema, i maloprije sam ga vozio nije zajebavao. Sto ti kazes kad ti najvise treba izda :D ccc

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
<Enter_name> je napisao:

Ja kas sam radio servo na Pugu isto mi majstor nije htio polovnu staviti, kaže može ali nema sekunde garancije da crkne odmah na izlazu iz servisa....jbg stavio novo garancija na ruke i dio sve sa računom i pečatom.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 11:18 
staromodan
Korisnikov avatar

i dalje tipujem na anlaser u 1000 maraka.. :D jel te zeza u toku voznje?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 12:12 
Voajer
Voajer

spavac je napisao:
i dalje tipujem na anlaser u 1000 maraka.. :D jel te zeza u toku voznje?

ni najmanje, evo vani + 40 pali normalno za sada dok mu se opet ne digne ona stvar pa da nece da upali, u toku voznje ne zeza ni sekunde, dobro vuce, temperatura motora, klma i svi parametri normalni

Dal da ipak odem do ovlastenog servisa da oni rade dijagnostiku, hocu da budem siguran da je anlaser ili nesto drugo, jer to kad zamijenim da znam da sam miran, da se ne plasim pri svakom okretanju kljuca da se nece upaliti.

Naucio sam sve svece u pravoslavnom kalendaru, kad god sjednem pominjem sve i jednog presvetog i prepodobnog samo da mi upali.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
1.7 CDTI, crni dim na nešto preko 3000 obrtaja (1-2 brzina), koji su sve mogući faktori? EGR, gumica na turbini?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Crni dim znači previše goriva. Protokomjer?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ima li neki način da se ispita njegova ispravnost?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Jedino osciloskopom, male su varijacije za neki drugi mjerni instrument, dijagnostika ili kao sto nasi majstori rade iskopcaju ga...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]