Megabyte je napisao:
A što je glupo dati 1000KM za gume za auto koji vrijedi 3000? Reći će ti prosječni Srbenda na slavi da si budala, jer je on to na svom Pasatu B5.5 riješio Tigrom od 350KM? Valjda gledaš u svoj novčanik, pa shodno tome kupuješ najbolje što možeš, jer gume utiču na bezbjednost, a ne kupuju se iz zabave. Ja imam klasiku (ljetne i zimske) i nisu najbolje gume što se mogu uzeti, ali sam gledao da uzmem što bolje, u skladu sa svojim mogućnostima. Nebitno koliko auto vrijedi. U nekim situacijama te ta bolja guma može spasiti neke materijalne ili ne daj Bože duševne štete.
Na kraju krajeva, taj Mišelin CC3 je 500 + 500 KM (preračunato kao da plaćaš zimski i ljetni set npr), tako da i nije to neki izdatak nevjerovatan. Štaviše ušteda je. Još pogotovo ako poslušaš da uzmeš onu češću dimenziju, onda je i manje od 1000KM.
Ima to logike tj. tako sam i ja razmišljao, a i trebale bi duuuugo da traju jer nisam sklon mijenjanju auta.
Još ću razmisliti do jeseni, pa kako mi dune to ću i uzeti.
Keš mi nije problem, samo razmišljam da li je Mišelin CC3 overkill za moj način i vrstu vožnje ili ne mada je logično da nije pametno štedjeti na gumama.
I još prodam zimske alu
die Felgen 15" za koju stoju i smanjim trošak, bonus.
Linglong 4S meni djeluju ok pogotovo za stoju, naravno ni blizu Mišelin CC3, ali za moje potrebe bi mogle poslužiti, ali do jeseni ću valjda odlučiti i proučiti sve testove i komentare.
Megabyte je napisao:
Ali dolazi sa cijenom, a to je da se dosta brže troši od drugih guma.
Ček', to bi teoretski mogla biti prednost, ako se guma brže troši, znači da je mekša i da ima bolji kontakt sa asfaltom.. do neke mjere, ako se prebrzo troši onda ni to ne valja.