banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2011, 21:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
mirdza je napisao:
MuskoBre je napisao:
@Mirdza, mozes nabaciti o kojoj cijeni pricamo za tog Beckera, ne brini, znam kako se krecu cijene :D

~100€ sa transportom :)
Nego, imam komplet polovnih blatobrana za 100€ - PL je cudo! 8)

Pricamo o C126, za limuzinu znas da mi ne pasu? :D

Ako su u stvarno dobrom stanju, bez ijedne tackice sto se tice rdje, ozbiljno bih razmislio. I da, pojasni sta podrazumijevas pod komplet? 1+1, ili 2+2? :D

Za Beckera mi je jos rano da razmisljam, dok razrijesim ove krupnije i bitnije stvari, a cijena je skroz ok, sto jes jes :D

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 17:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Uf, malo bolje sam pogledao slike - nisu bas u nekom stanju... Imaju dosta piknica i hrdje pod farbom :confused3:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dijelovi pristizu polako :D

Spoiler:
Slika

Ako bude sve po planu, do vikenda bi trebalo da se izvadi unutrasnjost, i sve sto ne treba limaru za njegove radove i lakiranje, za vikend mehanicar vadi kompletan motor, mjenjac, i pocinje madjijati, ostatak ide kod Katane na sredjivanje.

Sledece sedmice narucujem manji broj dijelova direktno iz Mercedesa. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Pošto to kućište filtera, Boga ti? :D

Šta će se raditi na motoru?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 10:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Pošto to kućište filtera, Boga ti? :D

Šta će se raditi na motoru?

Ovo sam dobio za nepar pivi :D

Danas se zavrsava vadjenje unutrasnjosti, i dolazi maestro tapetar da sve pogleda, ocijeni, uzme mjere, i zapocne magiju, samo jos da ne pukne magicnu cifru :lol: ..Moj plan je da se sve osim zadnje klupe i neba (jer su u skoro savrsenom stanju) ponovo odradi, sto koza, sto velur. :D

Danas-sutra bi trebalo da se zvijer prebaci do mehanicara. da se izvadi kompletan motor, odvoji mjenjac, alternator, alnaser, eventualno kompresor klime, prebaci do Katane na provjeru, a sve sto ostane ide kod limara na sjecenje, varenje, kitovanje, brusenje, zastitu, lakiranje, etc. Sta ce se pjeskariti, jos je rano za reci. Izmedju ostalog planiram ispjeskariti i hromirati nesto od motora, vjerovatno ventil dekle, usisnu granu, vidjecemo.

Tako da cu za motor neku ozbiljniju dijagnozu imati pocetkom sledece sedmice, ono sto je sigurno da ce se mjenjati, i sto je vec naruceno direktno iz Mercedesa: vazdusni filter, filter ulja, filter goriva, benzin pumpa, remenje, svjecice, kablovi, razvodna kapa, motorno ulje, ulje za getribu, tecnost za kocnice, ulje za servo, itd, uglavnom neke uobicajene stvari. Za sve dalje, mogu se samo Bogu pomoliti :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nepar pivi, to je već ok...pošto bi te Mercedes fino oderao. :)

Kompresor klime obavezno provjeri, kad si već tu.
Pazi da ti limar ne kituje previše...

A te uobičajene stvari neće biti jeftine, ali ti je i to super, pošto ti remonta nema bez 3 milje maraka samo za dijelove, minimum.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Nepar pivi, to je već ok...pošto bi te Mercedes fino oderao. :)

Kompresor klime obavezno provjeri, kad si već tu.
Pazi da ti limar ne kituje previše...

A te uobičajene stvari neće biti jeftine, ali ti je i to super, pošto ti remonta nema bez 3 milje maraka samo za dijelove, minimum.

Cuj, neke stvari, original iz Mercedesa kad narucujes, relativno bitne, su iznenadjujuce jeftine. Opet, naletis na neku sitnicu, i mislis da je jeftino, izbaci ti cijenu, da ti se zanebesa odmah :lol:
Btw, lijepo je sto imam sve Mercedesove cijene, bez da idem kod ovlastenog dilera, sve iz fotelje :D

Ovo gore sto sam nabrojao, je vec naruceno i placeno, na sigurnoj je udaljenosti od cetvorocifrene cifre, u markama :D

Btw, limar je takodje mestro svog zanata, ali sam mu napomenuo :"Svaki var ima da bude kao da si ga heklao, a ne vario, da ne bi ja klepke palio" :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 16:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Moze li se znati koji je limar u pitanju? Ima nas kojima treba dobar majstor. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
E . je napisao:

Ovo gore sto sam nabrojao, je vec naruceno i placeno, na sigurnoj je udaljenosti od cetvorocifrene cifre, u markama :D

Btw, limar je takodje mestro svog zanata, ali sam mu napomenuo :"Svaki var ima da bude kao da si ga heklao, a ne vario, da ne bi ja klepke palio" :lol:

To što ćeš raditi je, otprilike, /jako/veliki servis.

A zamisli kompletan remont. Osam STD klipva za M116 je ~1.300€... Na to sam mislio.

Dobro je da si mu napomenuo, i budi što više možeš dok bude radio.

Sve u svemu, na osnovu tvog pristupa, vjerujem da će biti među najboljima u okolini.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 23:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@nikolaa82, javi se na pp, sve ti objasnim :wink:

@E, cuj.. Ovo sto sam ja nabrojao je ono sto je naruceno i sto ce se raditi, bez da je mehanicar uopste digao haubu. Meni je savrseno jasno da cu tu biti jos posla i dijelova za zamjenu, kao u prici, ali ono..spreman sam na to :D

Zvijer se sutra slepa do mehanicara, koji pocinje sa vadjenjem motora, i pripadajucih agregata, dakle manje vise sve, vecina ostaje kod njega, nesto ide kod elektricara. Spreman sam manje vise na sve, cak i na one najlosije vijesti, tipa da su i motor i mjenjac totalno zaribali, ali eto, nadam se da bas nece doci do toga, kako god bilo, nema vise nazad, ako se bude morao nabavljati kompletan motor i mjenjac, ima i to da bude :D Sve osim tako tih extremnih vijesti, bice dobre vijesti :D

Tapetar je bio na licu mjesta, i u ponedeljak se pocinju restaurirati 2 prednja sica, i zadnja klupa. Nakon toga prelazi na unutrasnjost, tepihe, vrata, gepek, nebo, drz ne daj, dogovorili smo da radimo tako u fazama. Siceve uzima prvo, u prednjim se nalazi elektronika, pumpe, motori, od el. podesavanja siceva, pa da mogu to sto prije predati elektricaru na provjeru, i sl.

Koga bude zanimalo, za vikend cu postaviti slike siceva prije odlaska tapetaru, da se mogu usporediti kad budu gotovi, kao i slike od mehanicara, sa vadjenja motora, i kako izgleda V8 zvijer na suvom, van svog prirodnog stanista :D

Sto se tice limara, u njega imam vjerovatno najvise povjerenje, jer:

1) Jako je dobar majstor, sa mnogo iskustva
2) Pravi smo drugari preko 20 godina
3) Jako dobro zna koliko sam detaljan, i sta kod mene moze proci, sta ne, tako da nema tu ni lijevo, ni desno :D

P.S Ko bude trazio jako dobrog auto tapetara, jako dobrog majstora za Mercedes, kao i limara, neka mi se javi, rado cu pomoci sa kontaktima i sta god bude trebalo. Kome god bude trebala bilo kakva informacija za bilo koji originalni MB dio, takodje :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Samo daj slike, svaki put kad otvorim ovu temu nadam se slikama... e da, pade mi na pamet, da ima koja kvalitetna televizija pa da te isprati uz kakvu emisiju tipa onih što se vrte na discovery channel-u, pa da malo podijelite troškove, mada ipak je ovo balkan...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Danas je uradjeno mnogo posla, izmedju ostalog i motor je nakratko upaljen, po prvi put :D

Sutra cu detaljnije, trenutno sam toliko umoran da nisam siguran hocu zavrsiti ovaj post, a da ne zaspim :lol:

Uglavnom, zna li bilo ko, ima li igdje u krugu od 50 km bilo koji w126 (benzin), da je rashodovan, i da se prodaje u dijelovima?? Bas mi je i hitno, i svasta nesto. Motor ne moze da se pokrene, jer fali lajtung koji ide sa ventila visokog pritiska na benzin pumpu i filter za gorivu. Dakle, to je najobicnija mesingana cjevcica, ali bez nje ne ide gorivo do ajnspric pumpe, i jebaji ga. To nema sanse da se ikad istorosi ili pokvari, i zato je tesko naci u prodaji, a iz Mercedesa da narucujem mi se ne ceka, a inzinjer prosli vlasnik je iz nekog sumanutog razloga taj lajtung odrezao na pola, kako bi uglavio neku lijevu pumpu (wtf?!?!) Motor ceka daljnju dijagnozu, pa ako neko zna za sigurno da ima negdje bilo koji w126, nek vice ovde, sto prije :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 22:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mali update:

Nakon stavljanja novog akumulatora:

Spoiler:
Slika

Novih svjecica :

Spoiler:
Slika

I nove benzin pumpe i filtera za gorivo:

Spoiler:
Slika

Zvijer je upalila, iz prve! :D :D :D Dve-tri sekunde verglanja, dok je gorivo doslo do ajnspric pumpe, jer nije paljen bog zna otkad :D

Sve u svemu, jako jako dobar osjecaj :D

Ove sedmice ce motor biti izvadjen, a za sad se mjenjaju disk plocice naprijed-nazad, diskovi su dobro ocuvani, kugle oba prednja rukavca, dihtunzi oba ventil dekla, pakne rucne kocnice, filteri zrak-ulje, motorno ulje, ulje za mjenjac, filter ulja za mjenjac, i tekucina za kocnice.

Jedan ventil se malo cuje, nista strasno, bice nastelovan kako treba. To je za sad, vidjecemo sta doktor kaze dalje :D

Prekosutra oba prednja sica i zadnja klupa, idu kod svog doktora, na ozivljavanje, bice slike prije, i poslije :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Nek je srećno u daljem radu, lijepo vidjeti starog merdžana kako se sređuje i dovodi u red. 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kod mene je Bozic malo uranio :D

Novi akumulator:

Spoiler:
Slika

Novi zaptivaci ventil dekla:

Spoiler:
Slika

Kugle prednjih rukavaca:

Spoiler:
Slika

Dihtung gepeka:

Spoiler:
Slika

Disk plocice:

Spoiler:
Slika
Slika

Pakne "rucne" kocnice:

Spoiler:
Slika

Filter ulja:

Spoiler:
Slika

Typpenschild:

Spoiler:
Slika

Sve naravno original naruceno iz Mercedesa. Idemo dalje, nema odmora :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Bre, nisam pratio od pocetka, mozda sam propustio... Kad se moze ocekivati kraj radova pa da vidimo tvojih ruku djelo?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nadam se u drugoj polovini marta.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Bojsi, prejak si sa mečkom. Taman neku dobro stojeću udovicu pokupiš dok sa njima budeš krstario od bulevara do Narodnog pozorišta RS. 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nisam ja iz grada.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sunce milo, kolika oznaka...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]