mirdza je napisao:
E . je napisao:
A kakvu vi korist imate od tih podataka, naročito u vožnji? Ima li to kakav datalogger? Ili čisto for the bling?
Swag

Ima logovanje, ali mi je najbitnija temp. ulja i EGT - dobro dodje kod gaženja. Cisto da mi klipovi ne iscure kroz auspuh

Swag!

To je to!
Vidiš, mogao bih malo promijeniti ulje, sad bi valjalo neko 10w60 tu...a EGT "gejdž" nemam, kako sam onda ganjao K-sondu za dizela, na kraju ništa nisam napravio (da jesam, možda bih još imao taj motor), a ovaj benzinac mi fabrički ima EGT sondu koja je povezana za ECU-om, pa s obzirom na EGT i tlak u plenumu reguliše tlak, cut/enrichment i ugao paljenja...i radi nakon 20 godina. Tačno se bojim šta će biti kad krenem lemiti po tome...
Deksinjo je napisao:
E . je napisao:
A kakvu vi korist imate od tih podataka, naročito u vožnji? Ima li to kakav datalogger? Ili čisto for the bling?
Ja sam dok mi je baterija na netubook bila ok koristi za mpg ili ti L@100km, prosjek cijena km pređen put, temperatura usisa zavisno od vanjeske brzine i temperature (zbog DIY CAI) , prosječna brzina, temperatura tečnosti za hlađenje, izlazna snaga, A/F ratio... itd. nekom to sve nebitno ali meni bitno radi usporedbe kako se auto ponaša na različitim stilovima vožnje a i što reče kolega za sitne pare dobiješ sve u odnosu na primjer ScanGauge koji je mali, nepregledan a i imaš dosta tipkati po njemu dok nađeš nešto a i cijena mu je baš debela,
by the way, ako ne znate kinezi su napravili klon ScanGauge-a za relativno sitnu lovu 
A izvini, šta voziš ti?
Usput, kako si izveo CAI i jesi li zaista primijetio pad temperature usisa i ikakve dobitke u radu motora?