banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 02 Mar 2011, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
lollipop je napisao:
e ljudi da ne citam sve, mozda je vec neko to napisao pa se izvinjavam ako ponavljam.. naime, u navigaciju garmin koju imam dodala sam jos dopunu sa interneta, lokacije kamera u BiH, i ona kamera na banjaluckom polju kod olompijskih pobjednika, isto je memorisana.. i dok sam vozila juce, stiglo mi upozorenje da usporim.. sad se pitam jel taj testni preiod prosao pa je ona presla u redovne kamere koje naplacuju kaznu, jer ne znam zasto bi testna kamera bila uopste locirana u internet bazi podataka o kamerama u BiH

Koji ce ti ... navigacija po gradu, hoces da ti neko razbije sajbu kad parkiras.
To sto te upozorava na kameru je zato sto je memorisana pozicija kamere, bez obzira da li kamera radi ili ne, oni u to ne ulaze. E, sad, zasto je to neko uradio, je druga prica. Meni je logicnije da je ima radila ona ili ne, nego da ona fizicki postoji a nije obiljezena.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 08:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Koja je to navigacija kad tako dobro azuriraju mape?

?>

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 10:41 
blaf sam displej skidam kad izlazim iz kola, a ne koristim je po gradu, samo kad putujem. a ovo sam provjeravala kako radi, jer sam se spremala na put.
navigacija je garmin, ali sam je nadogradila sa tim podacima o kamerama kod lika od kojeg sam i kupila istu.
nego, jutros krenem za sarajevo. od banjaluke ukupno 5 kamera do sarajeva.
prva u doboju, naselje Sije, druga pred maglajem prije onog velikog tunela, zatim izmelju maglaja i zepca kod neke benz. pumpe, treca, pred samom zenicom cetvrta i naravno na autoputu pred sarajevom peta.
ne znam jer neko do sada navodio na toj dionici sve lokacije, ali evo da vas i ja uputim. :)
ono sto je pohvalno za razliku od nasih bilmeza, sto oni fino najave da se smanji brzina na tabli, da slijedi kontrola i slicno.
navigacija se jako dobro pokazala jer nisam znala za sve njih. upozorava na vrijeme da se smanji brzina, a ima i opcija da se nadjem na nekoj od frekvencija, pa da me i glasovno upozorava sto ja nisam skontala kako da namjestim.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Bojann je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
Ona na istocnom tranzitu izgleda da uopste ne radi, ona testna. Prodjem kroz zuto na nekih 80kmh, nista, nema blica. Valjda me nije 'tajno' uslikala :)

Nju nisam ni vidio da je radila , dok ove ostale jesam :)

Kao sto rece Dce : ooo da, radila je

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 13:02 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Da radila je i ta na tranzitu, a i ova kod Vidovića, na sreću od tri lokacije samo jedna je u funkciji, ova u Olimpijskih pobjednika je tzv testna kamera, inače u Banjaluci je od momenta kada su kamere puštene u funkciju pa do nove godine sa stacioniranim radarom evidentirano skoro 30 000 prekršaja, pa onda skontajte koje pare su u pitanju... Inače najbolje mape sa kamerama u državama bivše Jugoslavije imaju kuće koje se bave satelitskim praćenjima vozila, a jedino kamere u R.S. nisu obilježene i označene...

Neko spomenu Garmin, pa sam updete mapa na Garminu je obavezan, jer ako se ne radi i ako se pravilno ne koriste same mape, tj Alpe-Adria rute, Euro city navigator i SiCG mapa, sama Navigacija ponekad "zaglupi"...

Još jedna stvar je ta da je MUP srednje-bosanskog kantona kupio i dvije MOBILNE KAMERE, koje su svakog dana raspoređene na drugim lokacijama, tako da na to obratite pažnju, a inače će takvih kamera biti sve više... Tu Garmin ili Tom Tom ne pomaže... :cry: :oops:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
oni fino najave da se smanji brzina na tabli, da slijedi kontrola i slicno.

Bas to htjedoh reci - nemo's nikako promasiti tablu sa upozorenjem, osim ako se ne zapricas pa ne pazis.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 00:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
ima li gdje da se moze naci slika za sa stacionarnog radara iz federacije kao sto mogu ove nase?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 22:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vidim danas nastelili pokretni radar sa sve antenom za internet kod aura osiguranja

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 01:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
I ja sam vidio fokus sa UBNT-om na krovu.... Prate neki live stream sa kamere ? Ne kontam...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
I ja sam vidio to.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 13:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Najnoviji info... kamera (testna) na BL polju. Novomontirana antena na kameri je usmjerena prema Merkatoru, kod merkatora parkiran Fokus s antenom na krovu :) i ustavljaju uslikane :) tako da pamet u glavu :DDD

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
BoogiE je napisao:
Najnoviji info... kamera (testna) na BL polju. Novomontirana antena na kameri je usmjerena prema Merkatoru, kod merkatora parkiran Fokus s antenom na krovu :) i ustavljaju uslikane :) tako da pamet u glavu :DDD

Ај' што је Фокус паркиран, него је паркиран попријеко да ни пјешаци не могу проћи :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 16:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Uskoro ce im pasti sistem pa nece biti problema :D.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 17:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
nisam ga vidio, rekose mi kolege s posla... Kao trozonac na fokusu i antena montirana na isti :)))) nidjje veze

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 17:56 
kazu mi olege da je sad bukvalno sve preplavljeno tronoscima.... sad im je to glavni fazon i ubise kaznama koliko slikaju a ti i ne skontas, jos ako proletis a ne vidis aparat kontas jesam im prosao a nisu me ni zaustavili...

sem toga, citam u blicu u petak, sad namjerno gase na sat/dva uslovne strelice u gradu, i stoje par metara dalje, i ti kao navikao godinama skretati mahinalno jer imas na nekom mjestu uslovnu, skrenes tad kad je iskljuce i hop puknu ti kaznu.. tako da pazite i na tu pojavu u zadnje vrijeme

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2008, 14:18
lollipop je napisao:
kazu mi olege da je sad bukvalno sve preplavljeno tronoscima.... sad im je to glavni fazon i ubise kaznama koliko slikaju a ti i ne skontas, jos ako proletis a ne vidis aparat kontas jesam im prosao a nisu me ni zaustavili...

sem toga, citam u blicu u petak, sad namjerno gase na sat/dva uslovne strelice u gradu, i stoje par metara dalje, i ti kao navikao godinama skretati mahinalno jer imas na nekom mjestu uslovnu, skrenes tad kad je iskljuce i hop puknu ti kaznu.. tako da pazite i na tu pojavu u zadnje vrijeme

Ovo podržavam samo iz razloga da kazne one nesavjesne vozače što iz lijeve trake skrenu u desnu tako da zaobidju sva auta koja su u desnoj traci, a prilikom toga dovode u opasnost pješake na pješačkom prelazu.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:20 
to za te likove sto preticu kolonu da skrenu mi je stvarno za svaku osudu, i ja to podrzavam.. ali namjerno iskljucivati strelicu da bi punio budzet kaznama je krajnje bezobrazno..

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
dobro je dok ne krenu iskljucivati zeleno i iskakati iz zbuna :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mogu da vjerujem da bas namjerno iskljucuju. Cak mislim da to nije moguce, jer vecina semafora nije centralno upravljana vec iz kutije pored semafora...
A platio sam jednom kaznu za to, tj. ne kaznu nego 10KM panduru. Ubjedjivali se zasto nema strelice/sijalice i kaze on "na kraju krajeva strelice nema a ti si skrenuo". Od tad uvijek cekam a iza mene nek sviraju koliko hoce.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja sam u zadnjih 2 dana prosao bar 15 puta kraj FOCUSA i nikoga nisu zaustavili, samo vidim da sjede unutra i nesto drot za racunarom radi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]