banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 72  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZAKONI
PostPoslato: 02 Jun 2014, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
davorr3 je napisao:
Philby je napisao:
davorr3 je napisao:
mislim da je stop vrlo bitan, otkud ti znas da je njemu uslovna a ne zeleno? kako znas da ce stati? a ne vidis njegov znak stop niti njegov semafor. e zato je znak stop bitan

1. policajac
2. semafor
3. vozilo pod pratnjom
4. vozilo s prvenstvom prolaza
5. saobraćajni znak
6. šinsko vozilo
7. pravilo desne strane

Slažem se da ne možeš znati kakav je znak njemu, ali čim stanu ovi koji idu pravo crveno je i onima koji idu desno. Njihova obaveza je da stanu na uslovno, sad što su navikli ljudi da strelicu gledaju kao apsolutnu prednost to je druga tema.
Teoretski ako bi bila samo dva vozila u trenutku kad svi imaju zeleno morao bi ga propustiti, ali to se na toj raskrsnici nikad ne dešava.

u pravu si, znak je nebitan potpuno na raskrsnici ako radi semafor

ali, ko mi odgovori na sledece pitanje, ima gajbu piva od mene:
sta ako meni nije uslovna vec puno zeleno i skrecem desno?
a ti ides od autobuske i skreces lijevo i mislis da imas prednost i da je meni uslovna, ja te ne pustim i sudarimo se... ko je tu imao prednost? sta je tu moja krivica? taman i da mi je bila uslovna, ti to ne mozes znati, i moras me pustiti
znam ja da je tu uvijek guzva, ali ja sam znao proci ljeti puno puta da nema niko na raskrsnici, sto znaci da se ova situacija i te kako moze desiti

Na toj raskrsnici kad ides od Tempa ti je fizicki odvojena traka za desno i pravo. Ovi sto iz pravca Autobuske skrecu lijevo, ne mogu skretati zbog auta koja idu pravo prema Cesmi (znam, znam, moze se desiti da nema auta, ali pricamo o guzvi a tad ima).... Vozila od autobuske pocnu skretati lijevo tek kad semafor od Tempa prebaci na crveno za pravo, i uslovno zeleno za desno prema Lesnini. Tako da ljudi koji poznaju raskrsnicu tacno znaju kad se ovim od Tempa upalila uslovna iako je ne vide (jer stanu auta koja idu pravo ka Cesmi). Cesto sam na toj raskrsnici (od pravca Tempa prema Lesnini) i uvjek cekam da prodju ovi iz Cesme jer ljudi imaju prednost, semafor je bog, a meni je uslovno, i tu znak i pravilo desne strane ne igraju nikakvu ulogu.

Suma sumarum... ljudi koji su svaki dan na toj raskrsnici mogu znati kad je uslovna od Tempa, iako ne vide.
Slicno se i meni desava kod Obi-a, idem iz Budzaka prema Prijedorskoj, imam zeleno, onaj iz Dervisa ima uslovno za Prijedorsku, al ruljak se zaleti pa moras gledati hoce li stati ili ne... Seljacine postujuju semafor i pravilo desne strane, u zavisnosti kako im odgovara.

Kad prebacujes gajbu ;) :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@dinGospo1
Sve pet, samo taj put više nema veze sa Česmom (izuzev za pješake koji idu preko željezničkog). :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kad sam isao u Cesmu, isao sam tim putem, a poslije poplava nisam isao nijednom tako da se jos nisam navikao :D.
Valjda ce se ubrzo moci ponovo tom relacijom (nadati se) :).

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
chils je napisao:
vase instruktore treba streljati

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
haha a nisi mi odgovorio na pitanje
eto zamisli da se desio taj udes gore kao sto sam ti opisao... odemo na sud... nema kamera na raskrsnici...
ti kazes bilo ti je zeleno i skretao si lijevo, ja kazem bilo mi je zeleno i skretao sam desno (a mozda lazem, mozda mi je bila i uslovna, ali to ne mozete dokazati ni ti, ni sudija, ni drot, niti bilo ko)... i sudarili smo se...
sudija ima ispred sebe covjeka koji je na raskrsnici skretao desno, i covjeka koji je na raskrsnici skretao lijevo, sudarili se... i ko je kriv?? :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nek se još neko dotakne teme koja traka u kružnom toku služi čemu, te koja ima prednost i diskusija je kompletna :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@davore, bacaće gra
a jebalo ga..ko sve danas vozi

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Vanjska za prvi izlaz, unutrašnja za ostale,ko to ne poštuje supak je. :-D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Najbolje kad ovi što im vozačka služi za ukras stanu pametovati :p

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i po mogućnosti sva tri kružna toka

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

davorr3 je napisao:
eto zamisli da se desio taj udes gore kao sto sam ti opisao... odemo na sud... nema kamera na raskrsnici...
ti kazes bilo ti je zeleno i skretao si lijevo, ja kazem bilo mi je zeleno i skretao sam desno (a mozda lazem, mozda mi je bila i uslovna, ali to ne mozete dokazati ni ti, ni sudija, ni drot, niti bilo ko)... i sudarili smo se...
sudija ima ispred sebe covjeka koji je na raskrsnici skretao desno, i covjeka koji je na raskrsnici skretao lijevo, sudarili se... i ko je kriv?? :)

A ne treba gajba, nije problem, salio sam se....

Jbg to je sad filozofiranje, tako i ja mogu proci kroz crveno pred policajcem pa se praviti lud i tvrditi da je bilo zuto i da nisam bio u mogucnosti da se zaustavim (iako ce se tu vjerovati policajcu :D ).

Sto se tice sudije, valjda ce biti uvidjaj, i opis raskrsnice. Valjda sudija moze skontati ako je bila spica, da se morao zatvoriti semafor od tempa, da bi ja uopste krenuo.... Sud je druga prica, dobar advokat te spasi i kad imaju dokaze protiv tebe, a tek za ovo sto ti navodis. Tako da je tu nezahvalno prognozirati sta bi bilo kad bi bilo :).

Uglavnom htio sam pruziti podrsku ovima sto se krecu od autobuske :D , i sto se nerviraju i nabijaju na kocnicu zbog neznanja i bezobrazluka ovih sto idu od Tempa (gledam svaki dan).... toliko :wink: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka

dinGospo1 je napisao:
davorr3 je napisao:

Jbg to je sad filozofiranje, tako i ja mogu proci kroz crveno pred policajcem pa se praviti lud i tvrditi da je bilo zuto i da nisam bio u mogucnosti da se zaustavim (iako ce se tu vjerovati policajcu :D ).

Sto se tice sudije, valjda ce biti uvidjaj, i opis raskrsnice. Valjda sudija moze skontati ako je bila spica, da se morao zatvoriti semafor od tempa, da bi ja uopste krenuo.... Sud je druga prica, dobar advokat te spasi i kad imaju dokaze protiv tebe, a tek za ovo sto ti navodis. Tako da je tu nezahvalno prognozirati sta bi bilo kad bi bilo :).

Uglavnom htio sam pruziti podrsku ovima sto se krecu od autobuske :D , i sto se nerviraju i nabijaju na kocnicu zbog neznanja i bezobrazluka ovih sto idu od Tempa (gledam svaki dan).... toliko :wink: :lol:

eto sad si sam odgovorio, ako je drot tu, on je sluzbeno lice, njegova rijec je dokaz, ako je kamera tu i to je dokaz... ali sta ako nema ni jedno od ovo dvoje (a u 99% slucajeva nema)? moze biti i 16 uvidjaja i opisa raskrsnice ali koji to advokat moze da dokaze da je meni bila uslovna samo na semaforu, a ne zeleno? a uzmimo situaciju da nije bila guzva, pa nije dole bas guzva 24h dnevno

Blackrose je napisao:
i po mogućnosti sva tri kružna toka

mislis 4 :P

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

davorr3 je napisao:
dinGospo1 je napisao:
davorr3 je napisao:

eto sad si sam odgovorio, ako je drot tu, on je sluzbeno lice, njegova rijec je dokaz, ako je kamera tu i to je dokaz... ali sta ako nema ni jedno od ovo dvoje (a u 99% slucajeva nema)? moze biti i 16 uvidjaja i opisa raskrsnice ali koji to advokat moze da dokaze da je meni bila uslovna samo na semaforu, a ne zeleno? a uzmimo situaciju da nije bila guzva, pa nije dole bas guzva 24h dnevno

OK.
Druze kod tebe teze zaraditi gajbu, nego na bausteli :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2014, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Danas sam prošao iz pravca Tempa i skrenuo desno prema Lesnini, stoji znak STOP.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2014, 12:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:lol: bez uvrede, ali ti si zreo za ponavljanje testova :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2014, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
eric_cartman je napisao:
Danas sam prošao iz pravca Tempa i skrenuo desno prema Lesnini, stoji znak STOP.

Isti takav znak stoji i sa druge strane.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2014, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2011, 14:40
Uhvatili se ljudi znakova kao pijan plota.
Ako semafor radi, na znakove možeš pišati.

Ovako ćemo. Semafor iz pravca Tempa je 1, surpotni je 2.
Zeleno se pali u isto vrijeme. Na semaforu 1 ideš pravo i desno, na semaforu 2 ideš lijevo, pravo i desno. Zeleno svjetlo na semaforu 1 traje 10 sekundi, dok na semaforu 2 nastavlja da gori da bi se mogli skrenuti od Česme prema Lesnini. Prednost ima onaj ko ide pravo, znači ko ide od Česme, čeka da prođu ovi od Tempa, i njima zeleno duže gori.

I da odgovorim ovom momku prije.
Ako jedan skreće od Tempa desno, a drugi od Česme lijevo, prednost ima onaj što skreće lijevo, jer onaj ko skreće desno siječe raskrsnicu i oduzima prednost vozaču iz suprotnog pravca. Ova raskrsnica je karakteristična jer ima prema Lesnini 3 izlazne a dvije ulazne trake (1 od Tempa, 2 od Česme).
Međutim, ako dođe do sudara, a išao si iz pravca Česme, možeš se izvući ako imaš svjedoka. Pošto niko ne kreće od Česme lijevo dok im ne bude slobodan prolaz, ili se upali crveno iz pravca Tempa. Logično je da kreneš kad vidiš da su se zaustavila vozila iz suprotnog pravca, a tad se pali uslovno. A zna se da na uslovno prolaziš kad se uvjeriš da se možeš uključiti u saobraćaj u datu ulicu bez ugrožavanja ostalih učesnika (znači kad je traka slobodna, a ne da uletiš kad ti se ćefne jer si glavni baja). I ako prođeš na uslovno i dođe do sudara, ti si kriv.

Toliko od mene. Nadam se da sam pomogao, i da nisam promašio raskrsnicu o kojoj ste pričali.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2014, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
1. policajac
2. semafor
3. vozilo pod pratnjom
4. vozilo s prvenstvom prolaza

5. saobraćajni znak
6. šinsko vozilo
7. pravilo desne strane

Nazalost...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2014, 15:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
8. pravilo lijeve strane

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2014, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka

rasta_man je napisao:
Međutim, ako dođe do sudara, a išao si iz pravca Česme, možeš se izvući ako imaš svjedoka. Pošto niko ne kreće od Česme lijevo dok im ne bude slobodan prolaz, ili se upali crveno iz pravca Tempa. Logično je da kreneš kad vidiš da su se zaustavila vozila iz suprotnog pravca, a tad se pali uslovno. I ako prođeš na uslovno i dođe do sudara, ti si kriv.

a ako nema svjedoka, nema niko osim tebe i mene, a ti naravno ne znas jel meni zeleno ili crveno ili uslovno, ja skrecem desno i dodje do udesa, a ja sam prosao na zeleno, ko je onda kriv? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 72  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]