davorr3 je napisao:
Philby je napisao:
davorr3 je napisao:
mislim da je stop vrlo bitan, otkud ti znas da je njemu uslovna a ne zeleno? kako znas da ce stati? a ne vidis njegov znak stop niti njegov semafor. e zato je znak stop bitan
1. policajac
2. semafor
3. vozilo pod pratnjom
4. vozilo s prvenstvom prolaza
5. saobraćajni znak
6. šinsko vozilo
7. pravilo desne strane
Slažem se da ne možeš znati kakav je znak njemu, ali čim stanu ovi koji idu pravo crveno je i onima koji idu desno. Njihova obaveza je da stanu na uslovno, sad što su navikli ljudi da strelicu gledaju kao apsolutnu prednost to je druga tema.
Teoretski ako bi bila samo dva vozila u trenutku kad svi imaju zeleno morao bi ga propustiti, ali to se na toj raskrsnici nikad ne dešava.
u pravu si, znak je nebitan potpuno na raskrsnici ako radi semafor
ali, ko mi odgovori na sledece pitanje, ima gajbu piva od mene:
sta ako meni nije uslovna vec puno zeleno i skrecem desno?
a ti ides od autobuske i skreces lijevo i mislis da imas prednost i da je meni uslovna, ja te ne pustim i sudarimo se... ko je tu imao prednost?
sta je tu moja krivica? taman i da mi je bila uslovna, ti to ne mozes znati, i moras me pustiti
znam ja da je tu uvijek guzva, ali ja sam znao proci ljeti puno puta da nema niko na raskrsnici, sto znaci da se ova situacija i te kako moze desiti
Na toj raskrsnici kad ides od Tempa ti je fizicki odvojena traka za desno i pravo. Ovi sto iz pravca Autobuske skrecu lijevo, ne mogu skretati zbog auta koja idu pravo prema Cesmi (znam, znam, moze se desiti da nema auta, ali pricamo o guzvi a tad ima).... Vozila od autobuske pocnu skretati lijevo tek kad semafor od Tempa prebaci na crveno za pravo, i uslovno zeleno za desno prema Lesnini. Tako da ljudi koji poznaju raskrsnicu tacno znaju kad se ovim od Tempa upalila uslovna iako je ne vide (jer stanu auta koja idu pravo ka Cesmi). Cesto sam na toj raskrsnici (od pravca Tempa prema Lesnini) i uvjek cekam da prodju ovi iz Cesme jer ljudi imaju prednost, semafor je bog, a meni je uslovno, i tu znak i pravilo desne strane ne igraju nikakvu ulogu.
Suma sumarum... ljudi koji su svaki dan na toj raskrsnici mogu znati kad je uslovna od Tempa, iako ne vide.
Slicno se i meni desava kod Obi-a, idem iz Budzaka prema Prijedorskoj, imam zeleno, onaj iz Dervisa ima uslovno za Prijedorsku, al ruljak se zaleti pa moras gledati hoce li stati ili ne... Seljacine postujuju semafor i pravilo desne strane, u zavisnosti kako im odgovara.
Kad prebacujes gajbu