Rider on the storm je napisao:
zerocool je napisao:
Jbg kad je BG iza gradskog prevoza i tamo je dnevna karta tipa dvije-tri marke, ne sjecam se tacno i mozes je smsom uzeti. A nas grad gleda kako da uglavi jos koju zgradu u centar.
Ne gotivim BG iz hiljadu razloga, ali su za nas Pensilvanija, karta im je 50 dinara, važi valjda za 90 minuta presjedanja, to je manje od marke i možeš koristiti sve vidove transporta.
Ma.. ne možemo se porediti sa njima ni u kojem aspektu, zdravstvo, školstvo, nauka, država i da ne idem dalje sad.
.
Kad vidim sliku na profilu ne čudi me ništa takav odgovor. Pa koliko su ojadili sve koji su u ime te zastave radili, a taj "velegrad" se gradio(oni, nekoliko mjesta praznih pa još nekoliko gradova) , trebali su biti Menhetn za nas, a ne Pensilvanija. Od našeg grada su napravili industrijsku vukojebinu čiji stanovnici trebaju biti zahvalni za postojanje i redovne platice, a od tog mukotrpnog rada neka se Beograd gradi. Ružno zvuči, ali jedina stvar koja je ovaj grad pogurala naprijed u toj državi je zemljotres, da ga nije bilo pitanje je na šta bi ovaj grad ličio! Koliko su ojadili sve, trebali su imati metro prije 40 godina, a ovako će taj moćni grad ovom brzinom "gradnje" ostati najveći grad u evropi bez metroa još bar 15 godina dok će neki Kluž daleko manji grad dobiti prije metro, da ne pričam Solun koji je ipak veći grad, ali opet manji od metropole... Itd. Da ne idem dalje koji gradovi imaju metro.
Da ne pričam što nisu u stanju ništa sami napraviti, što su okupiran uzduž i poprijeko i od istoka i zapada i bijelih i žutih i arapa i svih.... Ako ovako nastave izgubiće državnost, postaće kineska kolonija.. Kad su mogli biti pod turcima 400 godina biće i pod kinezina što da ne.
Mi da imamo išta u glavi, da cijenimo bar malo sebe bili bi Lozana za njih, a kamo li Kluž... Ali mi smo korisni idioti koji samo znaju prepisati od njih i biti smiješna kopija, a prepišemo sve, samo ne ono jedino što bi trebali, a to je bar malo ega, prepotencije, arogancije, da bar malo stavimo sebe na prvo mjesto, jer ako nastavimo biti ovakvi šonjavci nećemo nikad više imati niti ozbiljnog sportistu, niti naučnika niti pripadnila bilo koje kulturne branše, jer tim beskičmenjačkim stavom koji mi imamo osuđeni smo vječno da budemo korisni idioti. Sutra da se drznemo u nečemu biti bolji od njih počeli bi nas zvati ustašama, ovako će nas velika većina i dalje zvati glupim bosancima.