banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 27 Okt 2010, 08:45 
tajlandski_svitac je napisao:
Ona u ulici Olimpiskih pobjednika radi stalno ... drug moj je dobio ``cestitku`` na 83 km/h, tako da ona trebalo bi da radi, a sto se tice ostalih, imaju jednu kameru i prebacuju je svaka 3 dana .. nema rasporeda, nego kako im se cefne, a najcesce je na auto putu i kod Vidovic servisa.

mislim da je to nemoguce, jer ne bi se smejlo to desavati ako je javno objavljeno da je kamera testna...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 09:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
tako mi rekao ... ne znam mozda laze ali ja za svaki slucaj prikocim pred njom ... :)))

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Ima na sajtu MUP-A,ko je dobio rjesenje za kaznu,ima link stacionirani radari,ukuca se broj rjesenja i mozes provjeriti gdje je i sta,koliko si isao,i vidjeti sliku svoga auta.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 14:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Moguce da je pomijesao tu sa nekom od ovih koje rade.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
cisto informacija....prebacili su sad kameru na tranzit kod Camel-a...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Avg 2010, 22:23
lollipop je napisao:
tajlandski_svitac je napisao:
Ona u ulici Olimpiskih pobjednika radi stalno ... drug moj je dobio ``cestitku`` na 83 km/h, tako da ona trebalo bi da radi, a sto se tice ostalih, imaju jednu kameru i prebacuju je svaka 3 dana .. nema rasporeda, nego kako im se cefne, a najcesce je na auto putu i kod Vidovic servisa.

mislim da je to nemoguce, jer ne bi se smejlo to desavati ako je javno objavljeno da je kamera testna...

kamera u Olimpijskih pobjednika radi 0-24 i 365 dana u godini jer je automatska.
kod ostale 3 kamere greska je u navodima da ima jedna kamera koju prebacuju nego je sistem drugaciji a to je da imaju 3 kamere ali se proizvoljno prebacuju sa jedne na drugu odnosno trecu od strane vise obrazovanog pripadnika policije koji sjedi za racunarom i jebe sve po spisku zato sto vise nemoze uzeti 20km na licu mjesta hahahahahahahahahaha. neznam kakav im je raspored al obicno ona kamera kod Nane radi subotom a kod Audi Vidovic servisa radi cesce zato sto em kontrolisu brzinu em semafor a jos je i zamaskirana pored drveta. a za trecu kameru u ovom sistemu sam primjetio da rijetko radi jer kao i ona kod nane jednostavno svi znaju za nju

dipl.ing. saobracaja

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:24 
e nek si nam se pohvalio svojim zvanjem pa kud puklo. kao sto rekoh, objavljeno je da je ta kamera testna i zbog toga se ne bi smjelo desavati da se na osnovu nje salju kazne.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:31 
Veteran
Veteran

Ne znam koja je logika imati tri kamere pa ih ukljucivati s vremena na vrijeme. Uz to, kod kamela se jasno vidi kad u kutiji ima blic, a kad ne, posto je okrenuta na juznu stranu i sunce obasja kutiju unutra.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa bilo bi cudno da je samo jedna kamera u opticaju i da je vade iz kucista i nosaju... A uz to niko ziv nije video taj ne bas jednostavan podvig

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:43 
Veteran
Veteran

Ne mogu da tvrdim da je jedna, posto realno ne znam. Ali cinjenica je da neke ne blicaju po mjesec dana pa onda 10 dana nikad ne prodjem, a da bar jednom ne blicne.
U svakom slucaju ja lagano pored njih pa koliko god da ih je :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 12:51 
Voajer
Voajer

pa da ima jedna kamera onda bi sretali scene zadriglog policajca kako se klati na merdevinama dok vadi uredjaj. objasnio sam princip funkcionisanja jer se prebacuju sa jednu na drugu na trecu preko racunara. a da li nova automatska naplacuje kaznu to neznam ali cu da provjerim u saobracajnoj policiji. u svakom slucaju nisu je tu postavili da pravi light show. ako je testni period onda ce i proci a onda deranje.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 13:04 
Veteran
Veteran

Zar ne mogu da prate sve ti istovremeno?
Bio je clanak u novinama, kamera je vlasnistvo neke srbijanske firme i dali su im dozvolu da testiraju uredjaj tako da za sad nema veze sa mup om.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 13:23 
Voajer
Voajer

smucek je napisao:
Bio je clanak u novinama, kamera je vlasnistvo neke srbijanske firme i dali su im dozvolu da testiraju uredjaj tako da za sad nema veze sa mup om.

koliko znam istovremeno nemogu da prate sve tri. jos uvjek. inace to sam vec ponovio to sto blica crveno( samo preko 60km/h odnosno 50km/h kod Audi servisa) neznaci da ste nagrabusili. citao sam u dnevnoj stampi da ako je ogranicenje 60 tolerisu do 70km/h. ali ako napravite 75 km/h kazna se placa za prekoracenje od preko 15km/h.

P.S. obavezno pogledajte ili idite 8u policiju ako dobijete kaznu da vam pokazu prekrsaj jer je bilo slucajeva da je uslikan neki drugi auto koji je bio u prekrsaju a da je vama stigla kazna ili slicno. sve ovo sto sam pisao su informacije koje sam saznao od zaposlenih u saobracajnoj policiji a vi vozite koliko hocete pa eksperimentisite da li radi ili ne.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 13:26 
garisans je napisao:
smucek je napisao:

koliko znam istovremeno nemogu da prate sve tri. jos uvjek. inace to sam vec ponovio to sto blica crveno( samo preko 60km/h odnosno 50km/h kod Audi servisa) neznaci da ste nagrabusili. citao sam u dnevnoj stampi da ako je ogranicenje 60 tolerisu do 70km/h. ali ako napravite 75 km/h kazna se placa za prekoracenje od preko 15km/h.

P.S. obavezno pogledajte ili idite 8u policiju ako dobijete kaznu da vam pokazu prekrsaj jer je bilo slucajeva da je uslikan neki drugi auto koji je bio u prekrsaju a da je vama stigla kazna ili slicno. sve ovo sto sam pisao su informacije koje sam saznao od zaposlenih u saobracajnoj policiji a vi vozite koliko hocete pa eksperimentisite da li radi ili ne.

izvini, znam da je off, ali koji si fakultet zavrsio i gdje?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam cuo da je kamera u Olimpijskih pobednika "privatno" vlasnistvo... Kamera navodno kosta 300.000KM (ako sam dobro upamtio) i "vlasnik" kamere dobija 10% od naplacenih kazni, a ostatak ide normalno drzavi. Koliko je ta prica istinita ne znam, tako sam cuo.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 14:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
garisans je napisao:
pa da ima jedna kamera onda bi sretali scene zadriglog policajca kako se klati na merdevinama dok vadi uredjaj.

Čisto sumnjam da ce drot mjenjati kameru...

garisans je napisao:
objasnio sam princip funkcionisanja jer se prebacuju sa jednu na drugu na trecu preko racunara.

garisans je napisao:

koliko znam istovremeno nemogu da prate sve tri. jos uvjek.

molim te da mi objasnis ovo? pošto i džabni najobičniji software može istovremeno da snima, pregleda i uživo da "gleda".... više kamera (neka sredina je oko 16 kanala...)

ovo čudo je neka skuplja aplikacija na koju se vjerovatno putem licenciranja povecava broj kamera... a dosad sam na najskuplju licencu po kameri/korisniku naisao na oko 200-250 eura...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 08:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Apr 2008, 22:30
Pozdrav svima,
dobio sam neke pouzdane informacije pa da ih podijelim s vama.
Sistem moze da prati sve 3 kamere odjednom samo sto oni ne stizu fizicki sve to da obrade pa povremeno ukljucuju kamere.
Drugo, kaze mi covjek da kada im dostavis podatke da je u trenutku prekrsaja tvojim autom upravljao stranac taj prekrsaj samo arhiviraju.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
starcevica je napisao:
Drugo, kaze mi covjek da kada im dostavis podatke da je u trenutku prekrsaja tvojim autom upravljao stranac taj prekrsaj samo arhiviraju.

tako jednostavno?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 11:57 
pa vjerovatno moras tamo dovesti tog stranca sve sa vozackom da potvrdi to.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Super, jesam li ja kao drzavljanin Srbije "stranac" :lol:

Idem dati oglas u novine da preuzimam prekrsaje :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]