banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Sep 2017, 19:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
Neki_to_vole_vruce je napisao:
Za kerozin sala. To je gorivo za avione!

Sad ja kao ono "haha dobra dobra"
E hvala na odg :)
Imam i Fiat Punto ali i Fiat Grande na meniju, pa cu da vidim.

A jest vala nisam ni gledao duzinu

AMG je napisao:
@makibruz456 ajoj tebe ce neko ....

Nisam imao auto.
Kad smo vec o znaju auta, jel ima neko mjesto gdje mogu da naucim bas dobro o autima?
Svo ovo znanje sto imam sam skupio u zadnjih sedmicu dve, ali uglavnom od komentara,malo vamo malo tamo.
Nigdje ne mogu da nadjem da ima "sve na jednom mjestu".

Hocu, povescu, imam par dobrih prijatelja koji se dobro razumiju a i vrlo dobro znaju cenkati(iz prve ruke ovo pricam) pa da mi oni pomognu, mda nisam ni ja los, jbg ja ne znam auta dobro i njihove prosjecne cijene pa ne mogu da dogovorim postenu cijenu.
Nego ja hocu ovako da se malo naucim i napravim listu, da ih ne vucem od oglasa do oglasa.
Imam na listi Toyotu Yaris i Corollu, imam i Opel Astru G npr ali i Opel Astra H , kao i Seat Ibizu i Skodu Fabiu.

Ali eto najvise me zanimaju Golf 4, VW Polo i Pezo 307, Polo zbog izgleda bas mi odgovara ali ako ne mogu da nadjem da valja, onda se necu hvatati za izgled.
Opel Astru G isto imam u razmatranju jer znam da je dobar auto, kako za nase puteve ali i za gorivo.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2017, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Yaris je malen ali ono bas. Manji i od Pola.

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2017, 22:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Sep 2017, 06:33
@makibruz456
http://pmlautomobili.com/ evo ovde mozes da naucis dosta o automobilima, i imas pretragu u koju upises koji model auta te zanima pa ti pise sve o njemu na sta da obratis paznju sta su mu boljke, ili neki pojam ukucas, dio auta npr itd.
I, da, pogledaj Ibizu, to sam isto htio da ti predlozim, to ti uopste nije losa opcija, ja cak mislim najbolja od svih sem toyote koja je skuplja, jer one nisu puno izlozene, kao golf ili polo, koje nema sanse da nadjes dobre.
A astru ti nikako ne bih preporucio.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2017, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
@amg
stari ja bi se na tvom mjestu suzdrazao bilo kakvih savjeta i komentara u ovoj temi...

dao si 57k maraka za auto sa neispravnim motorom i potrosenim kocnicama

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 07:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Sep 2017, 06:33
dobro sad, kad imas posla sa prevarantima, iskreno, ja nisam ni mislio da tako mlad auto koji bi trebao da bude u perfektnom stanju maltene nov, moze da bude tako unisten, ali ok, suzdrzacu se, necu vise pisati na ovu temu

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 07:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
De malo obojica... Jedan neka ne podj*bava, a drugi neka ne bude uvrijedjena princeza.
Zasto ne bi preporucio Astru? Stari vozi vec 6-7 godina Astru G 2.2DTI i nema nikakvih problema. Ali, dobro, to je jedan primjer.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 07:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
De vise oladite sa tim ko je strucnjak za prepoznati dobro/lose auto.

Cinjenica je da je kupovina polovnjaka uvijek bila "macak u vreci" i da koliko god pazio i doveo majstora da pogleda auto prije kupovine nisi 100% siguran da si dobro prosao.

Polovnjaka treba kupovati(AKO JE IKAKO MOGUCE) od nekog poznanika za kojeg znas da te nece zajebati.....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
prica svercer kola kako mu je neka zena dovela majstora da pogleda auto i obilaze oni tako oko kola i majstor ce ovom prodavcu kroz zube kad ova nije mogla cuti ... brate 100KM i prodato :)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 08:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma jebat ga, svaki auto koji se dobro održava je dobar. Ja ne znam da neki noviji auto ima takvu manu, da se na sve i jednom nešto stalno kvari. To su više naša pretjerivanja...

Jebi ga, inžinjer u fabrici ne zna tako dobro kao što zna neki brko u garaži sa golišavim kalendarom... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
borke je napisao:
prica svercer kola kako mu je neka zena dovela majstora da pogleda auto i obilaze oni tako oko kola i majstor ce ovom prodavcu kroz zube kad ova nije mogla cuti ... brate 100KM i prodato :)

To bi bilo super da šverceri ne zarađuju 200-300KM po autu.

Pardon, uvoznici.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Da ja vama kazem da vi svi malo kenjate kada je rijec o autima. Savjeti su jedno, ali dda se kunete u neke marke da su smece dok druge dizete u nebo, to ne mogu da svarim. Kada je rijec o kupovini auta (polovnog) neko je gore napisao da je macak u vreci. Dobro w kupiti od nekog poznatog, ali ni to nije garancija da mu nece nesto otici uskoro. Jbg, dijelovi se trose, kod nekog modela vise kod nekog manje. Meni su ljudi srali da kupujem pasat, golf, audi i ostale, a ja kupio Puga 207. Auuuu, da bidis komebtara, sranje auto, malo auto, slabo auto. Bracika, ja presretan sa svojim Pugom, za godinu i po 30k km, do sada samo mjenjao krajnice (nisu neunistive) uzmi nesto sto ti se dopada, neka ti neko potvrdi da je ok aito (naravno nije ni to sogurno)uzmi ono sto mozes da ODRZAVAS i vozi. Najgori su mi oni koji voze aito od 20-30k KM, a sipaju cenera na benzinskoj, kupuju fush dijelove i stavljaju gume od nekog low class kineskog proizvodjaca ( samo zato sto su jeftine) i naravno , prednje gume se prebacuju nazad, a nove se stavljaju naprijed jer je "tako bolje"

Kada sam kupovao auto isto sam bio tele za auto (ni sada nisam bolji) i gledao sam tu astru H. Meni se bas svidjela, ulazila je u okvire onoga sto sam trazio (pare, godine, kilometraza i benzin), ali kolega forumas (kojega pozdravljam ovom prilikom) mi je izletio sa Pugom i to je to, ljubav na prvi pogled...sa autom :)

Rezime: nemojte kenjati sa "dobar je audi, pezo je sranje, dobar je citroen, golf je sranje i slicnim izjavama. Sve je dobro, samo zavisi koliko para imas, sta zelis i na sta ces da naletis.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Apsolutno. Ima ta stvar da ćeš naći ono što tražiš. Evo primjer jednog mog druga i forumaša, kupio e60 530d od poznanika. Lijep, spušten, čipovan i sa ful opremom. I jeftin. Svi znamo da tako ne može. Raspao mu se kroz par mjeseci, udario ga 2 puta i prodao ga za 10-11 hiljada, ne znam sad tačno koliko.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Prepoznao te kolega forumas i utati puga :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Спуштен и чипован????? Не бих га запишао да гори, камоли купио.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aikus sta je problem ako se kaze da je Golf 2.0 TDI sranje? Ili bilo sta drugo.
Ako je opste poznato da je neki auto imao manu tog i tog dijela kad je nov/relativno nov bio, sta onda covjek da ocekuje od polovnog?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Bezveze prica. Kupis ono sto je dobro odrzavano, mladje i sl. Prica ovaj sranje, onaj sranje je bezveze.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto onda tebi preporucujem da kupis Mercedes E400 CDI.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
papazjanija je napisao:
Bezveze prica. Kupis ono sto je dobro odrzavano, mladje i sl. Prica ovaj sranje, onaj sranje je bezveze.
Kupis ono sto je u tvojoj plateznoj moci, da sta god da se desi mozes popraviti bez da places i ukines obrok il pozajmljujes da popravis auto, bar bi tako trebalo

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
A da neko jos napise neka svoja iskustva bilo pozitivna bilo negativna......

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
Hvala puno na preporukama i za ovu stranicu, pomoce puno nadam se.

Ne benda mene to "ovaj boljji ovaj losiji" misljenja...
Skontao sam da ima puno "majstora" u ovom svjetu automobila koji daju svoje subjektivno misljenje i tvrdoglavi su, a i bogami vrjedjaju se puno il se uvrjede.

Ima i onih koji objektivno kazu, taj i taj ima problema sa elektronikom, taj i taj ima tendencije da rikne ovo, desavalo se cesto, itd itd.
E takve volim da slusam.
Ne kazem, i subjektivna misljenja i iskustva cijenim al kad vidim tvrdoglavost i omalovazavanje nekog psovkama i slicno, na to se ne kacim, idem dalje.
Reci brate kulturno "ne slazem se,jer..." ili "iz iskustva mi je ovo bilo..."
Nemoj se nametati ebemu misha.

Realno ako nadjes auto da je ocuvan i da ga cuvas, riknuce sve kad tad ali eto bar nekom paznjom i disciplinom to mozes da oduzis.
Tako je sa autom, tako je sa svim ostalim, tako je sa nama.

Meni je samo bitno da ja znam da procjenim stanje automobila, to je mislim svima bitno, da znas na cemu si.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]