banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 10:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Avg 2015, 21:36
Da li zna neko gdje bi se mogao naci fin nissan qashqai polovan, BL ili okolina neka?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
The_new_Statesman je napisao:
Nego, ocekujem objasnjenje zasto moze Golf, a ne moze Zafira. Pogotovo ako znamo da je u BL kod parkiranja problem samo sirina vozila.

Vrlo, vrlo rijetko izvisis zbog duzine.

Jedino ako BSE ima neke svoje ulice i parkinge koje ja ne poznajem :D

ne znam koliko poznajes bl parkinge ili bolje reci baje koje parkiraju po istima :)

Btw. prilicno sam ubijedjen da su Passati, 407, Lagune i slicni duzi od Zafire pa ih opet bruka po gradu.

nabrojane autice i ne gledam ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Me nemam ja pojma o zivotu, vjeruj mi :D

Toyota corolla verso ili kako je vec zovu, ona iz Turske? Nema carine na nju, a klasa je Turana i Zafire.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Јеси ли сигуран за царину? Мислим да царине нема само ако је произведено у ЕУ?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jesam.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Лично искуство? Ево шта стоји на сајту Управе за индиректно опорезивање.
Citiraj:
UVOZ MOTORNIH VOZILA
Uprava za indirektno oporezivanje BiH provodi carinski postupak uvoza svih roba u BiH pa tako i putničkih motornih vozila. Da bi vozilo ušlo u BiH, u skladu sa važećom legislativom, mora zadovoljiti minimalne tehničke uslove homologacije vozila. Homologaciju vozila, tj. ispitivanje tehničkih karakteristika svakog pojedinačnog vozila provode ovlašteni tehnički servisi u Bosni i Hercegovini. Dakle, kada lice dolazi s vozilom u BiH, prijavljuje ga za uvoz na graničnom prijelazu, nakon čega dobija provoznu carinsku prijavu na rok od 10 dana i u tom roku mora otići u ovlašteni tehnički servis koji provjerava vozilo i izdaje uvjerenje da vozilo zadovoljava minimalne tehničke uslove homologacije vozila.
Više informacija o homologaciji i ispunjavanju svih uslova koje vozilo treba ispuniti da bi se moglo uvesti u BiH može se dobiti kod nekog od ovlaštenih tehničkih servisa u BiH, nadležnih za provođenje homologacije.
Kada vozilo dobije uvjerenje o homologaciji, sa tim uvjerenjem i sa svom ostalom dokumentacijom ide se u određenu carinsku ispostavu u unutrašnjosti BiH gdje se završava carinski postupak uvoza vozila, plaćaju uvozne dažbine (carina i PDV), te nakon toga vozilo se može registrovati kod nadležnog MUP-a. Kad su u pitanju uvozne dažbine, standardna stopa carine za putnička motorna vozila iznosi 15 % i PDV 17 %. Ako su u pitanju polovna putnička motorna vozila porijeklom iz EU, od početka 2013. godine carina je ukinuta i plaća se samo PDV od 17 % na utvrđenu carinsku vrijednost vozila.
Da bi lice bilo oslobođeno od plaćanja carine mora imati dokaz o porijeklu vozila iz EU, a to je izjava na fakturi od prodavca vozila (ako se vozilo kupuje u firmi koja može izdati fakturu), ili obrazac EUR 1 (ako se vozilo kupuje od fizičkog lica putem ugovora o prodaji, ili je eventualno već u vlasništvu uvoznika). Obrazac EUR 1 izdaje i ovjerava nadležna carinska služba zemlje u kojoj je vozilo kupljeno. Bez jednog od pomenutih dokaza o porijeklu vozila ne može se ostvariti osobađanje od plaćanja carine. PDV se plaća u svakom slučaju. Kad su u pitanju nova putnička motorna vozila porijeklom iz EU carina je ukinute još od 01.01.2009. godine, te se prilikom uvoza istih u BiH plaća samo PDV u iznosu od 17 %.

Ја сам исто контао да може из Турске без царине.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Me nemam ja pojma o zivotu, vjeruj mi :D

Toyota corolla verso ili kako je vec zovu, ona iz Turske? Nema carine na nju, a klasa je Turana i Zafire.

e sad mene interesuje mislis li na Corollu Verso ili samo na Verso? Generalno po fotkama koje sam gledao prije nekog vremena, svidja mi se tip vozila, samo Verso je nesto noviji (koliko sam skontao, nasljednik Corolla Verso serije) i mislim da ga ispod 20-ak hiljadarki nema, a za Corollu Verso je slaba ponuda bar kod nas
za nase trziste sve Toyote se prave u Turskoj, tako da sto se same carine tice mislim da je to rijesen problem

ps. mislim da mi je Enter nekad spominjao da si ti posjedovao Mazdu, pa me interesuje imas li iskustva sa Mazdom 3? Ne znam zasto, ali ne mogu da prestanem razmisljati o tom autu :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Turska roba odavno moze u BiH bez carine. Nema to veze sa EU.
Eno ti primjera Megane limuzine i onog Fluenca.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Verso onaj kockasti, prilicno sam siguran da se uklapa u tvoj budzet. I to saavim solidan primjerak. I za Evropu se ne prave svi modeli u Turskoj.
Za Mazdu 3 vazi kao i sve ostale, pazi na hrdju i ne gledaj dizelase.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Verso onaj kockasti, prilicno sam siguran da se uklapa u tvoj budzet. I to saavim solidan primjerak. I za Evropu se ne prave svi modeli u Turskoj.
Za Mazdu 3 vazi kao i sve ostale, pazi na hrdju i ne gledaj dizelase.

znam, u Engleskoj se prave za Evropu, a za nas sabane u Turskoj (rijetko koji model i dodje kod nas a da je iz Engleske) :D
ionako ne gledam dizelase, znaci jedino da dobro ispregledam koliko ju je hrdja zahvatila :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Gde se pravi Mazda 3, cini mi se da nije u EU

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

valjda se sve Mazde prave iskljucivo u Japanu, pa su zbog placanja carine na uvoz u EU skuplje u startu

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bse, neke Honde se prave u GB. Za Toyote ne znam. Ali kada kazem da se Verso pravi u Turskoj onda se pravi i za nas male i za one velike u Svabiji.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Аурис и Авенсис у Британији, остало Турска (или још даље).

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bse, neke Honde se prave u GB. Za Toyote ne znam. Ali kada kazem da se Verso pravi u Turskoj onda se pravi i za nas male i za one velike u Svabiji.

a za Verso moze biti da se iskljucivo pravi u Turskoj

Klajv_Biksbi je napisao:
Аурис и Авенсис у Британији, остало Турска (или још даље).

mislim da se Auris pravi i u Turskoj, citao sam na nekom Hr forumu, valjda se po oznakama moze vidjeti

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 12:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ne znam za 15 k mozda da pogledas i Citronen C4 Pikaso
može se naći dosta mlad i u dobrom staju za te pare

ja sam 2013. godine tražio auto za 15-17 k
na kraju uezo novog pežoa 301 za 22 k

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
ne znam za 15 k mozda da pogledas i Citronen C4 Pikaso

iz nekog razloga kod nas ne vidjeh niti jednog sa beMzinskim motorom, a i ljudi nesto ne pricaju u superlativima o benz. motorima u C4 Picassima (cak i u C3 Picassima)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 13:09 
Majstor
Majstor

moj pašo je uzeo prije par dana benzinca sa 1.6 motorom sa ugrađenim BRC plinom
doduse malo je stariji 2009 godište

fino izgleda a fino i ide
inače,tražeći s njim auto zadnjih mjeseci vidjeh vrlo malo benzinaca

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 13:13 
Majstor
Majstor

evo recimo C3 benzinka

http://www.olx.ba/artikal/20335186/citr ... 6-vti-120/

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2016, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Vanja ima obican C4 sa benzinskim motorom i ne zali se na njega, osim sto malo vise trosi, ali jbg to su benzinci

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]