spavac je napisao:
veteran 1987 je napisao:
spavac je napisao:
ja samo ne znam zasto sam ja pravio medjunarodnu, 03 -05' svi na granici mi trazili medjunarodnu..njemu hrvat navodno rekao da ne treba..

Pravi je i dalje. To je tvoje neotudjivo pravo, garantovano ustavom.
Nije pamet skupa ali nema kupiti.
Kad malo porastes raaspitaces se sta su bile poslovne ili c vize.
Dotad ti ostaje da se pravis duhovit i pametan.
Ali neide ti bas, ni jedno ni drugo.
ne mogu biti duhovitiji od tebe koji uopste ne citas o cemu ljudi pricaji i sta je ustvari forumas toxy pitao..al bitno ja da se ti falis sa poslovnom vizom..

Evo pokusacu jos jednom da ti objasnim jer mislim da svako zasluzuje i drugu sansu.
Poslije rata se u zemlje EU a i neke druge koji nisu ovde bitne nije moglo uci bez VIZA. Sve do prije 2 godine. Viza je bilo nekoliko vrasta npr turisticke, a medju njima i poslovne, koje su se dobijale na poziv neke firme, tkz garantno pismo. Ta viza ti nije davala pravo da radis u tim zemljama nego samo da putujes u njih radi naprimjer nekih kontakata itd. Neznam sta bi se sa tim neko hvalio, jer ta viza nije imala nikakve bitne razlike u odnosu na druge.Hiljade ljudi je vadilo te vize na ovaj ili onaj nacin.Takvo je vrijeme bilo da se gore bez vize nije moglo.
To si ti vjerovatno mislio da radnu vizu e to je vec nesto drugo.
Da sam napisao turisticka ti bi vjerovatno i to nazvao hvalisanjem.
Dok porastes naucices ti jos dosta toga. Pa izmedju ostalog da prepoznas neke stvari.
Nije tema i vise o ovom od mene je dosta.