banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16964 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2011, 14:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
Zna li neko da li je novo auto obavezno voziti na tehnicki pregled prije registracije?
Po starom zakonu je bilo dvije godine slobodno, tek kada ga planiramo registrovati treci put, tada smo obavezni izvrsiti tehnicki pregled.

Unaprijed hvala :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:24 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
hemicar je napisao:
Zna li neko da li je novo auto obavezno voziti na tehnicki pregled prije registracije?
Po starom zakonu je bilo dvije godine slobodno, tek kada ga planiramo registrovati treci put, tada smo obavezni izvrsiti tehnicki pregled.

Unaprijed hvala :)

Sva auta idu na tehnički pregled, putnička svakih 12 mjeseci, tj kod produženja važnosti registracije, a teretna svakih šest mjeseci... Znači spremaj 48.00 KM

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:28 
Pripravnik
Pripravnik

Zahvaljujem na odgovoru :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:31 
Bič božji
Bič božji

hemicar je napisao:
Zahvaljujem na odgovoru :)

Ma to je bilo najavljeno oko provjere tehničke ispravnosti da će nova vozila ići nakon dvije godine starosti, pa onda od dvije do deset svake godine, a preko deset svakih šest mjeseci, međutim to je palo u vodu, za sada stvari idu starim navikama, a promjene će se desiti kada se registrovanje vozila bude obavljalo na stanici tehničkih pregleda, to za jedno dvadesetak godina, obzirom na našu brzinu...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:49 
Bič božji
Bič božji

nuvolari je napisao:
Ne mora da znaci, ako znas kako da vratis pdv u zemlji gdje kupis vozilo i ako na nasoj carini odradis posao moze te, evo recimo 10 godina star bmw izaci i do 5000KM jeftinije.

Povrat PDV se može uraditi samo onda kada se isti i uplati...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Pričao sam sa nekim upućenim ljudima i kažu da carinik može i odstupiti od kataloške cijene nakon pregleda vozila i da se može 'ubijeđivati' sa njima. Moraću se nekako dokopati tog kataloga pa da vidim kakvo mi je auto tražiti :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Cek, koliki ti je budzet? I moras malo suziti izbor? Od passata i audija dizelasa, do kupea? Za sto ti auto treba, imas li porodicu (mala djeca), itd...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 08:31 
Pripravnik
Pripravnik

Nacuh da je carina ukinuta za uvoz novih automobila (ne znam da li je i kada je to stupilo na snagu), pa me zanima da li pri kupovini novog auta mozemo traziti popust na taj odredjeni procenat, koliko je bila carina, ili oni i dalje cijenu drze konstantnom?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Novo auto prve dvije godine nije obavezno da ide na tehnički.
Pod novo auto se podrazumjeva auto koje nije starije od 3 mjeseca i nije prešlo više od 3000 km.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@hemicar
Carina na nova auta je ukinuta prije 2 godine mislim, tako da su ovi to vec sigurno uracunali u cijenu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik

Zahvaljujem na odgovoru.
Pitao sam ih u salonu, rekose mi da moram izvrsiti tehnicki pregled, koji kosta oko 50-ak, nezz tacno.. Znam da je po starom zakonu bilo da se novo ne mora voziti na tehnicki, al jbg, izmislice svasta da izvuku koju marku iz dzepa..

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako rijesiti problem masne sajbe? Sajba je relativno nova, stavljenja ljetos, znaci nema puno staza, sad da li zbog toga auto bude parkirano ispod jabuke, ili lose vjetrobranske tecnosti, kad predjem brisacima preko sajbe, ostanu tragovi. Jutros sam uzeo nove brisace, misleci da ce rijesiti problem, medjutim nista. Brisu dobro, ali ostane ona masnoca.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Da, ta masna sajba je iritantna. Meni je masna iznutra sto je jos gore. Losa tecnost za sajbu vjerovatno kod tebe, posto se meni spolja uredno cisti, a jos razblazim tecnost vodom. Jesi je pokusao rucno oprati npr. sa deterdzentom za sudje, neko mi je to jednom spomenuo.. Mozda da ti u autopraonici operu, oni sigurno imaju dobar sampon za auta?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pokusao sam jutros sredstvom za ciscenje stakala za kucu, medjutim nista. Prije 3-4 mjeseca sam ga vozio na dubinsko, al' se ne sjecam na sto je sajba licila nakon pranja. Jedino da odem na neku 'rucnu' autopraonicu, na omvu sam bio prije koji dan, rezultat nula.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kod mene stoji jako iritantna linija(poluluk) od brisaca. Brisaci su mi bili pokvareni i ufatio me neki pljusak pa sam morao da ih koristim. Sad izgleda kao da je staklo izgrebano po tom luku. Debljine 2-3mm na samom kraju brisaca... Sto mi nije bas logicno da se moze tako lako izgrebati a i ne osjeti se pod rukom kao da je izgrebano... Ima neko ideju?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 18:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Vjerovatno je do tecnosti, ako si je kupio u interex-u onda je sigurno tecnost. Probaj deterdzentom ili alkoholom.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
мени је исто масна изнутра.. не знам како да то ријешим..
неки дан сам чуо савјет од једног другара.. да пробам алкохолом и новинским папиром..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zimi se sajba unutra vise masti, ne znam zbog cega ali odavno sam to primjetio. Tzv. ordjinale rogonje koza i obicna voda vecinom pomognu. Na vanjskoj strani sumjam na tecnost.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Gdje ima uzeti jelenju kozu? Jel skupa? Imam sto nekih krpa, te mikrofiber, te ova, ona, za staklo, nista ne valja.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 20:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Tommy Vercetti je napisao:
Kako rijesiti problem masne sajbe? Sajba je relativno nova, stavljenja ljetos, znaci nema puno staza, sad da li zbog toga auto bude parkirano ispod jabuke, ili lose vjetrobranske tecnosti, kad predjem brisacima preko sajbe, ostanu tragovi. Jutros sam uzeo nove brisace, misleci da ce rijesiti problem, medjutim nista. Brisu dobro, ali ostane ona masnoca.

Ove vjetrobranske tecnosti su totalno loseg kvaliteta pa velika je vjerovatnoca da one maste sajbu .. Mislim da ima neka tecnost za skidanje masnoce sa sajbe , pakovana 0.5l i razrijedi se sa 2-3l vode i sa njom peres sajbu ..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16964 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]