banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2013, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
spavac je napisao:
flora je napisao:
Da li neko zna da li je moguće uvesti auto koje je iz Engleske, ali je volan prebačen na lijevu stranu?
Kolega je našao neko auto iz Engleske jako povoljno, pa sad planira da ode u Srbiju, prebaci volan na lijevu stranu i onda ga takvog carini i registruje kod nas.
Rekla sam mu da se ne može izvršiti homologacija auta kome je volan na desnoj strani, ali on smatra da će problem riješiti ako volan prebaci prije carinjenja.
Bojim se da ne ostane i bez para i bez auta.
Nisam mogla da nadjem nikakve informacije o ovoj tematici, doduše nisam nešto mnogo ni tražila.
Šta vi mislite, hoće li kolega izvisiti u cijeloj ovoj priči, ili je to stvarno moguće legalno uvesti?

u srbiji je dozvoljeno odraditi prebacivanje volana pa onda uvoz..za bosnu najbolje carinu nazovi pa priupitaj..broj motora i sasije prvo nek provjeri bez obzira ako je auto mladje..

sto se tice BiH carine jedina stavka je da ima "homologaciju".

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Ja sam vidjao auta na BiH tablama sa volanom na desnoj strani, pa pretpostavljam da moze.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
spavac je napisao:
flora je napisao:
Da li neko zna da li je moguće uvesti auto koje je iz Engleske, ali je volan prebačen na lijevu stranu?
Kolega je našao neko auto iz Engleske jako povoljno, pa sad planira da ode u Srbiju, prebaci volan na lijevu stranu i onda ga takvog carini i registruje kod nas.
Rekla sam mu da se ne može izvršiti homologacija auta kome je volan na desnoj strani, ali on smatra da će problem riješiti ako volan prebaci prije carinjenja.
Bojim se da ne ostane i bez para i bez auta.
Nisam mogla da nadjem nikakve informacije o ovoj tematici, doduše nisam nešto mnogo ni tražila.
Šta vi mislite, hoće li kolega izvisiti u cijeloj ovoj priči, ili je to stvarno moguće legalno uvesti?

u srbiji je dozvoljeno odraditi prebacivanje volana pa onda uvoz..za bosnu najbolje carinu nazovi pa priupitaj..broj motora i sasije prvo nek provjeri bez obzira ako je auto mladje..

Nekad bilo, neće više ni tako.
toxicology je napisao:
Ja sam vidjao auta na BiH tablama sa volanom na desnoj strani, pa pretpostavljam da moze.
Jap.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
negdje do 6 mj prosle godine su dozvoljavali sto se tice Srbije uvoz iz UK bez prebacivanja volana..poslije 6mj dozvoljeno takodje uvesti al se volan mora prebaciti..ako i to ukinu, jak lobi auto kuca je izgleda umijesao prste kod politicara..

toxicology je napisao:

to su uvezena auta pre nego je donesen zakon cini mi se krajem 2011 dal od novembra, sto se tice engleza..

angelo_gabriel je napisao:
sto se tice BiH carine jedina stavka je da ima "homologaciju".

da li to znaci da se ne obaziraju ako je prebacen volan, vec ih uglavnom interesuje u kakvom je stanju kad je dosao kod njih na pregled?..znam sigurno da se moze uvesti iz UK ako je volan na lijevu stranu (orginale volan,ima engleza koji vole evropski volan).. al ima gore dosta i poljaka,latvija,litvanija i spanskih tablica..

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Da li neko zna neki servis za ljepljenje sajbi? Po mogucnosti da imaju kedere na prodaji, trebao bi mi za sajbu gornji i ugradnja.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Znam ja.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I sad bi ja trebao da pitam gdje?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
U Rosuljama, kad od semafora kod skole i crvenih zgrada ides dole onom slijepom ulicom, i sa lijeve strane ima servis sajbi.
A drugi servis je na onoj raskrsnici prije kruznog toka na tranzitu gdje se sa tranzita moze skrenuti prema Krcmi kod Alekse. Cim prodjes raskrsnicu ima radionica.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 16:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovaj što blaf govori je preko puta Lakića, na dnu crvenih zgrada. Profesionalno rade momci, ja mijenjao šajbu kod njih....

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bio sam kod njih danas, rekli su mi cijenu od 90km stim da skidaju cjelu sajbu, ali meni ne treba da se ljepi cjela sajba niti ona prokisnjava vec samo treba zamjeniti ukrasni keder gornji, da li neko zna neku alternativu i da li ima neki ukrasni keder samo da ga zaljepim gore bez skidanja sajbe? Jer mi se bas i ne skida sajba koja je fabricki zaljepljena ako nije bas potrebno.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Koji je ono auto?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Da li bih se smio usuditi poći na put (do Bjeljine) autom koje je na stranim tablama, a ja nisam vlasnik?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Bez vlasnika kao suvozaca ili papira te drzave, nije bas najpametnije - mogu da kazne kao carinski prekrsaj...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Whotanoob je napisao:
Da li bih se smio usuditi poći na put (do Bjeljine) autom koje je na stranim tablama, a ja nisam vlasnik?

Ne bih ti preporucila. Meni su iza rata oduzeli auto i vlasnik je morao doci.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nešto se mjenjalo u zadnje vrijeme lil ne nisam siguran? Bilo je govora ako si srodnik sa vlasnikom da može.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Cime ces dokazati da si srodnik? Nemoj se zajebavati sa tim.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ponesi album sa slikama sa krstenja ispracaja u vojsku djedove sahrane I furaj

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Nešto se mjenjalo u zadnje vrijeme lil ne nisam siguran? Bilo je govora ako si srodnik sa vlasnikom da može.

A da ti napravi punomoc? Mislim da mozes voziti ako si na istom prezimenu i imas vizu/drzavljanstvo.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovuda vozim bez problema, samo pitaju čije je auto i bitno im je da imam zeleni karton.
Znači ne smijem ni pod razno dalje da mrdam.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozes ti ali rizikujes da naletis na budalu, kao sto sam ja, i eto te u problemu. A obzirom kako nasa murija voli dijasporske tablice, male su ti sanse da te ne zaustave. Ja sam imala zeleni karton ali mi nista nije pomogao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]