banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 11:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2013, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Moze li mi neko reci vise informacija vezano za auto klimu, naime gledam po piku i na vecini oglasa pise "napunjena klima", ako je auto klima zatvoren sistem, ako se puni, da li to znaci da freon negdje curi?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Sehxor je napisao:
Moze li mi neko reci vise informacija vezano za auto klimu, naime gledam po piku i na vecini oglasa pise "napunjena klima", ako je auto klima zatvoren sistem, ako se puni, da li to znaci da freon negdje curi?

Jednostavno, nakon nekoliko godina potrebno je dopuniti freon, najcesce su to jako male kolicine, i radi se prilikom redovnog servisa, iako freon necuri nigde.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Curi curi. Izmedju ostalog i same cijevi su lose i vremenom postanu porozne, tako da se mora dopunjavati.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da.

A kod nas n-e-m-a dobrog majstora, koliko ja znam. Prosvijetli me neko?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 09:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja sam radio klimu kod Krnete, preporučio ga kolegama koji su imali tu problematiku, niko se nije žalio na uslugu...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta znaci - radio? Punjenje klime nije nauka. Popravka (cega tacno?) moze da bude, a i ne mora.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 09:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zamjena hladnjaka, punjenje klime (na mom autu), kolegi je radio kompresor...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
čisto informativno, da li se prilikom prodaje, prepisa automobila, mijenjanjem vlasnika mijenjaju tablice na automobilu?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 22:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
siki2086 je napisao:
čisto informativno, da li se prilikom prodaje, prepisa automobila, mijenjanjem vlasnika mijenjaju tablice na automobilu?

Kada izvrsis prepis auta mozes dobiti i nove tablice, a opet mozes i dobiti punomoc od prodavca da vozas auto na njegovim tablicama, ali bolje ti je prepisati sve na sebe a i dosta prodavaca nece da ti da punomoc da ne bi pravio sranja po cesti sa njihovim tablicama pa da imaju probleme, bas ima tema na ovom forumu za takvu situaciju.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 22:49 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
<Enter_name> je napisao:
Ja sam radio klimu kod Krnete, preporučio ga kolegama koji su imali tu problematiku, niko se nije žalio na uslugu...

Kad smo kod klime, imam onaj Motip sprej (pjena) za klimu. Piše prvo našpricati na kondenzator klima uređaja. Da li je to i kako izvodljivo? :)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 22:50 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

toxicology je napisao:
siki2086 je napisao:

Kada izvrsis prepis auta mozes dobiti i nove tablice, a opet mozes i dobiti punomoc od prodavca da vozas auto na njegovim tablicama, ali bolje ti je prepisati sve na sebe a i dosta prodavaca nece da ti da punomoc da ne bi pravio sranja po cesti sa njihovim tablicama pa da imaju probleme, bas ima tema na ovom forumu za takvu situaciju.

Hvala na informacijama. :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kojim informacijama? Ti jedno, on drugo...

Mijenja se saobraćajna dozvola i upiše se ime novog vlasnika i udari se pečat u vlasničku knjižicu, ako je auto na novim tablicama (A00-A-000), a ako je na starim (000-A-000), onda se mijenjaju tablice, shodno tome i saobraćajna i vadi se vlasnička knjižica.

Sve to je blizu 0 maraka troška...a ovo što toksikologija veli je...nemam pojma, u Austriji, vjerovatno, ili su neki gluvi telefoni?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 23:23 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

E . je napisao:

Mijenja se saobraćajna dozvola i upiše se ime novog vlasnika i udari se pečat u vlasničku knjižicu, ako je auto na novim tablicama (A00-A-000), a ako je na starim (000-A-000), onda se mijenjaju tablice, shodno tome i saobraćajna i vadi se vlasnička knjižica.

Sve to je blizu 0 maraka troška...a ovo što toksikologija veli je...nemam pojma, u Austriji, vjerovatno, ili su neki gluvi telefoni?

Ma napisao sam i za to usput. Nisam znao kakva je procedura što se toga tiče, a vidim čovjek odgovorio. Nije meni, ali dobro mi je došlo da znam.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 23:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
E . je napisao:

Mislio sam na auta sa registracijom < 2009 , tj. na starijim tablicama, ako imas starije tablice cim prodavac odjavi auto i ti ga registrujes na sebe dobijas nove tablice, osim ako je auto jos uvijek registrovano mozes se dogovoriti sa prodavcem da dobijes punomoc i vozas bez prebacivanja vlasnistva do isteka registracije.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali to je opet većinsko fulanje dvorane...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Ček sad, ako su u pitanju poslednja generacija tablica a treba da se obavi prepis vozila, da li se plaćaju nove tablice ili auto ostaje na starim tablicama samo se u saobraćajnoj mijenja vlasnik?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidiš sad problema...

Pročitaj opet moj post...ako su nove tablice (slovodvabrojaslovotribroja), onda tablice ostaju "doživotno" na vozilu (tj. još koju godinu, dok ne izmisle opet nove tablice), čak i u slučaju da se vozilo odjavi (dok je sa starim tablicama bilo drugačije...nebitno), te ako duže od mjesec dana bude neregistrovano...logično, ostaju i pri promjeni vlasnika, a onda se događa:

Sa kupoprodajnim ugovorom ideš u MUP
Tamo ti uzmu saobraćajnu (možeš u međuvremenu uglavnom voziti na fotokopiju...siva zona zakona...) jer ne postoji nešto kao "promjena vlasnika u saobraćajnoj", može se samo poništiti saobraćajna, tj. vratiti njima da izdaju novu, istu takvu, ali sa tvojim imenom...a u vlasničkoj knjižici (koju auta sa starim tablicama nemaju) se udari PONIŠTENO preko imena starog vlasnika a tvoje ime upiše na iduće prazno mjesto...

...ne znam kako još da crtam, odustajem.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 16:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Kako izvaditi zalomljen kljuc iz brave? Nakon pada skutera zalomio se kljuc, kako se to vadi i ko to radi, zna li iko?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pasalic

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 18:24 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
flora je napisao:
Da li neko zna da li je moguće uvesti auto koje je iz Engleske, ali je volan prebačen na lijevu stranu?
Kolega je našao neko auto iz Engleske jako povoljno, pa sad planira da ode u Srbiju, prebaci volan na lijevu stranu i onda ga takvog carini i registruje kod nas.
Rekla sam mu da se ne može izvršiti homologacija auta kome je volan na desnoj strani, ali on smatra da će problem riješiti ako volan prebaci prije carinjenja.
Bojim se da ne ostane i bez para i bez auta.
Nisam mogla da nadjem nikakve informacije o ovoj tematici, doduše nisam nešto mnogo ni tražila.
Šta vi mislite, hoće li kolega izvisiti u cijeloj ovoj priči, ili je to stvarno moguće legalno uvesti?

u srbiji je dozvoljeno odraditi prebacivanje volana pa onda uvoz..za bosnu najbolje carinu nazovi pa priupitaj..broj motora i sasije prvo nek provjeri bez obzira ako je auto mladje..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]