banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 14 Jun 2026, 23:01 Danas je 14 Jun 2026, 23:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 3457 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 169, 170, 171, 172, 173
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najave & Noviteti
PostPoslato: 05 Jun 2026, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ajoj Buhanka je tek konzerva. Dodali nešto tepiha unutra i vozi. Zanimljivo je da se kod Japanaca se javio krug ljubitelja tog modela. Ali ima i dopadljiv izgled, spolja, još kad na to dodaš 4x4 sposobnosti. 4x4 kombi nije loš koncept i nema ih mnogo na tržištu, a pogotovo jeftinijih. Japanci su imali takve izlete 90ih sa omanjim kombijima (Micubiši npr). Ali Buhanka je baš bijedan model, zaostao u vremenu i prostoru*

*da, znam Rajderu da bi ti rado to posjedovao i popravljao u sopstvenoj režiji.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2026, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Haha, pa ne vjerujem da može biti komplikovan za održavanje.
Gledao sam maločas na YT (model iz 1995.) kako se probija kroz dobar snijeg, zaključa diferencijale, udari sporohodne, i vozi Miško.
Buhanka je istovremeno i odvratna i zanimljiva baš zato što je nisu mijenjali osim što su dodali par plastika i tepiha unutra.
Novi automobili su mi sve odvratniji.. uvijek kažem da sam milioner samo bih vozio oldtajmere, Volvo 240/740, BMW E24/E32, stare Mečke, stare Japance.

Bolje živjeti cijeli život kao milioner, nego sedam dana u bijedi - Alan Ford.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2026, 20:36 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:
motozeljo je napisao:
Megabyte je napisao:
Niva je mogla biti baš dobra priča, ali su je sa svojom lijenosti učinili kantom.

Ne ulazeći u razloge neinventivnosti, Niva nikad nije bila namjenjena za asfalt, već za teren i makadam. Onomad sam je vozao na Pešteru 2007, 2008 i 2009, imali smo na raspolaganju 9 komada sa ugrađenim plinom (velika plinska boca iza zadnje osovine) i kukom. Mnogi moderniji u to vrijeme nazovimo terenci u vlasništvu Telekoma nisu izlazili na kote gdje se Niva penjala. I danas je 6 komada u životu i jezde na terenu.
Ja sam gledao kad Niva zaobilazi kroz jendek US Army Hamvija koji se zaglavio u istom jendeku. Izraz lica američkih vojnika u tom momentu je bio dovoljan da se isplate svi loši uslovi koje smo istrpili te zime u Han Pijesku.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

:lol:
Pretežak i preširok je Hummer za naše puteve, da ne kažem nezgrapan.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2026, 20:42 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Megabyte je napisao:
Jasno da je Lajka Niva mali, jeftini terenac. I jeste stara škola, ali motori su im zaostali u vremenu i prostoru (cijeloj Ladi). Bez obzira što je Niva mali jeftini terenac i performanse nisu u prvom planu, trebao je ranije tu da ide jači motor. Ali ajde imaju sada u Sport modelu (nije šala) 1.6 122ks, dosta je to živahnije od 1.7 82ks. Čak je bilo priče da rade i na verziji 1.8 sa 144ks.
Pozitivno je što su u zadnjih nekoliko godina uradili novi enterijer, dodali erbeg, pocinkovali, ali te stvari su trebali još ranije uraditi. Plastike s vana takođe pozitivno. Opet valjalo bi još nekih unapređenja.

Zamislite da imate Nivu iz 2005. koju ste kupili novu (i da je nije pojela rđa). Došli ste 2015. godine u salon Lade da pogledate novu Nivu. Kako da vas trgovac ubjedi da je kupite, a skoro sve isto? :D
2020ih je Niva najviše evoluirala.

Za makadam i loš teren, veranje uz masnu banderu, atmosferac od 82ks je sasvim dovoljan. Sada od terenca praviti nešto za asfalt i grad ne ide .... da se razumijemo vozio sam Nivu i po asfaltu .... buka pri brzini od 70km/h nadjača juke box u autu.
Džaba uljepšavanje i air beg-ovi ...... za teren se traži predimenzionisana mehanika koja će sa minimum održavanja bez fatalnih kvarova preći veliki broj kilometara makadama i terena.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2026, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
I onda imaš Land Cruiser 70 gdje sve radi kako treba, jednostavan, a čvrst je dovoljno da će prije iskočit rame vozača nego od auta dok skače po vrletima.
Znači, nije da se ne može.

TNS i mijenjanje ulja.....sačuvaj i sakloni al bujrum, svakom svoje.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Željo valja snage i na terenu. Recimo negdje gdje ti treba zalet da "preskočiš" prepreku, a ne možeš puno da se zalijećeš zbog okolnosti (ostalih prepreka). Eto i samom proizvođaču je došlo iz dupeta u glavu pa su ponudili jači motor, a potencijalno će ići još jači. Nivi je samo trebala evolucija.
Eto vidiš i na zvučnoj izolaciji su trebali poraditi. Mislim da su žalbe i na volan, a tu bi mogli preuzeti sistem od Veste npr.

Pikapi npr su radna vozila, ali i oni su morali evoluirati, te ponuditi nešto više od nosivosti i zapremine sanduka.

Hadžidado eto i taj Lend Kruzer je doživljavao osvježavanja.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Hadžidado eto i taj Lend Kruzer je doživljavao osvježavanja.

Naravno ali jesi li vidio kako izgleda aktuelni model, posebno unutra?
Pravi radni model

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Super je.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

+1
Ima sve što treba, bez dodatnih điđa.
Kada sam vidio poluge za ventilaciju, suza mi kanula!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
motozeljo je napisao:
Megabyte je napisao:
Jasno da je Lajka Niva mali, jeftini terenac. I jeste stara škola, ali motori su im zaostali u vremenu i prostoru (cijeloj Ladi). Bez obzira što je Niva mali jeftini terenac i performanse nisu u prvom planu, trebao je ranije tu da ide jači motor. Ali ajde imaju sada u Sport modelu (nije šala) 1.6 122ks, dosta je to živahnije od 1.7 82ks. Čak je bilo priče da rade i na verziji 1.8 sa 144ks.
Pozitivno je što su u zadnjih nekoliko godina uradili novi enterijer, dodali erbeg, pocinkovali, ali te stvari su trebali još ranije uraditi. Plastike s vana takođe pozitivno. Opet valjalo bi još nekih unapređenja.

Zamislite da imate Nivu iz 2005. koju ste kupili novu (i da je nije pojela rđa). Došli ste 2015. godine u salon Lade da pogledate novu Nivu. Kako da vas trgovac ubjedi da je kupite, a skoro sve isto? :D
2020ih je Niva najviše evoluirala.

Za makadam i loš teren, veranje uz masnu banderu, atmosferac od 82ks je sasvim dovoljan. Sada od terenca praviti nešto za asfalt i grad ne ide .... da se razumijemo vozio sam Nivu i po asfaltu .... buka pri brzini od 70km/h nadjača juke box u autu.
Džaba uljepšavanje i air beg-ovi ...... za teren se traži predimenzionisana mehanika koja će sa minimum održavanja bez fatalnih kvarova preći veliki broj kilometara makadama i terena.
Eno one moje bivše, od pokojnog oca, još šparta po istoku Srbije. A 20 godina stara.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2026, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Novi Q7, bomba

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Složio bih se

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
V@nja je napisao:
Novi Q7, bomba

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sačuvaj i sakloni

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2026, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa Chery je inspirisan Audijem (prethodnim generacijama i drugim modelima).

Vrh

[ 3457 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 169, 170, 171, 172, 173

Sva vremena su u UTC [ DST ]